10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Изводите след първия мач на Лудогорец за новия сезон

0
Лудогорец Аслан фон Витри
Снимка: БТА

Лудогорец откри сезона със заслужена победа в европейските клубни турнири. Грузинският Динамо Батуми по презумпция не е апетитна хапка за българския шампион. На такъв ранен етап обаче може да бъде чудесен тест. Георги Дерменджиев си свери часовника преди новата футболна година и си отговори на няколко важни въпроса. Те са свързани със състава и по-конкретно евентуалните заместници на звездите Якуб Пьотровски и Квадво Дуа, които чакат рекордни трансфери за родните стандарти. Дуото привлече огромно внимание към себе си през последните месеци, а поантата бе участието на ЕВРО 2024 в Германия. 

Срещу грузинците в средата на терена започна Ивайло Чочев, един от най-добрите в хода на предсезонната подготовка. Националът вече се напасна към играта на „орлите“, след като имаше нужда от период на адаптация през пролетта. Чочев премина в Лудогорец с много високи очаквания, но ролята му до момента бе периферна. Сега полузащитникът вече плува в свои води и се представи на ниво за победата с 3:1. Показателно е, че остана на терена през целия мач, а не бе заменен от някоя от звездите на пейката. Пьотровски, например, се появи в 68-ата минута вместо друг български национал – Тодор Неделев.

Едно наум

Лудогорец трябва да внимава за отпускания като това в началото на второто полувреме. Разградчани оставиха инициативата на съперника и получиха гол. Владението на топката в дълъг период бе почти изцяло грузинско и това не отива на Лудогорец, особено когато играе на „Хювефарма Арена“. При подценяване на съперника в реванша може да се стигне до неприятна ситуация и допускане на ранен гол, който ще окрили Динамо.

Лудогорец - Динамо Батуми
Лудогорец - Динамо Батуми (Снимка: БТА)

„Зелените“ трябва да подобрят значително и представянето си далеч от дома. През последните години Лудогорец допусна редица загуби при визитите си, макар и да успя да компенсира повечето с отлични представяния в Разград. В даден момент срещу по-силен съперник стомната може да се счупи.

Без нови

Не успяхме да видим някое от новите попълнения в действие. Георги Дерменджиев заложи на доказани бойци и в това няма нищо лошо. Все пак ще бъде любопитно в удачен момент да се запознаем от първо лице с качествата на защитника Едвин Куртулус или халфа Дерой Дуарте. Двамата пристигнаха със сериозни визитки и това повиши очакванията на феновете. Очевидно ще им е нужно малко повече време за адаптация, освен проведената подготовка с новите си съотборници, щом не получиха минутки и в край на срещата. 

Своя дебют ще трябва да почака и германският вратар Хендрик Бонман. Тринадесеткратните шампиони афишираха желание да засилят конкуренцията на поста, след като миналата година дори титулярният страж Серджио Падт допусна спад във формата. А при сериозна конкуренция това е малко вероятно да се случи.

Началото е обещаващо 

В Лудогорец могат да бъдат обнадеждени от своя старт. Отборът тепърва ще навлиза в ритъм, а вече вкарва три гола и изпуска още куп ситуации пред противниковата врата. Само можем да си представим как ще изглежда съставът на Дерменджиев след месец-два, когато новите попълнения се климатизират, а останалите наберат инерция. 

Целта и тази година ще е влизане в груповата фаза на Шампионска лига. С добавянето на още един слот за шампионския поток, в който са разградчани, на теория задачата е по-лесна.

В този материал коментираме шансовете на Лудогорец в Шампионска лига

У нас отборът отдавна печели мачовете си с рутина. Дори и резервите биха могли да изнесат силно представяне срещу почти всеки съперник в Първа лига, което дава възможност на треньорския щаб да ротира умело стартовата единайсеторка. 

Георги Дерменджиев
Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев (Снимка: БТА)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.