Италия, Словения и Чехия се класираха за Европейското

0
Италия Украйна
Снимка: БТА

Украйна и Италия завършха наравно 0:0 в решителен квалификационен мач за Евро 2024. Двата отбора не си вкараха гол, след като в хода на целия мач нямаше кой знае какви опасности.

В самия край Украйна имаше сериозни претенции за дузпа, която бе подмината от съдийската бригада. С равенствоти Италия завърши на второ място с 14 точки, а Украйна остана на трета позиция със същия актив, но с по-лоши показатели в директните мачове. Така италианците ще играят на форума догодина, а украинците ще трябва да се борят на плейофите. 

Словения също се класира за финалите след победа с 2:1 над Казахстан в Любляна. Домакините излязоха напред в 21-вата минута с гол от дузпа на Бенямин Шешко. След това Казахстан се втурна в атака, защото имаше нужда единствено от победа. Гостите стигнаха до изравнително попадение на Оразов в началото на втората част, а Вербич в края оформи крайното 2:1 и покоси надеждите им. 

Чехия победи с 3:0 у дома Молдова в група “Е” от квалификациите. Така чехите официално се класираха за турнира. Първият гол бе дело на Давид Доудерда (14′), а след него Томас Хори (72′) и Томаш Соучек (90′) също се разписаха. 

Още резултати: 

Северна Македония – Англия 1:1

Албания – Фарьорски острови 0:0

Северна Ирландия – Дания 2:0

Сан Марино – Финландия 1:2

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.