ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Христо Златински може да изстреля Локото нагоре

0
Локомотив Пловдив
Снимка: БТА

Христо Златински започва кариерата си на старши треньор в елитния футбол във възможно най-неблагоприятния за него момент, тъй като се съгласи да поеме Локомотив Пловдив в игрова криза, с недостиг на пари и с голяма неяснота за собствеността на клуба след оттеглянето на Христо Крушарски.

Иначе се знаеше, че рано или късно Христо ще заеме поста, след като се раздаваше шест сезона за отбора като футболист и бе един от любимците на феновете, а след това като треньор на „Лаута“ премина през школата и втория тим.

Христо Златински
Христо Златински Снимка: (Официален сайт на Локомотив Пловдив)

Самият Христо обаче едва ли си е представял, че ще се сблъска с такива огромни проблеми, както спортно-технически, така и и организацинни при дебюта си за мъжете.

39-годишният специалист застана начело на „черно-белите“, когато в пет поредни срещи нямаха победа, а в три поред не бяха вкарали гол.

Тази неуспешна серия нарасна и в първия двубой на Златински, в който неговите подопечни направиха нулево равенство под Врачанска планина.

Без да правя обаче подробни анализи за Христо, за които е и доста рано, мисля, че още в първия му мач се видяха и добри неща, които би трябвало да вдъхват оптимизъм.

След минималните промени в състава, направени от Златински, Локо показа добра организация на играта и по-голяма агресия, като се опитваше да доминира над съперника.

Неслучайно гостите създадоха и първите чисти положения, но за тяхно съжаление не успяха да ги реализират и да пратят мача в друга посока, и за първи път след седем поредни мача не допуснаха гол.

Пред Христо обаче има достатъчно време да убеждава футболистите в идеите си, за да ги пресъздават впоследствие те на терена, и смятам, че с помощта на страхотните фенове на Локо, той има качествата да води отбора нагоре.

Димитър Илиев
Димитър Илиев (Снимка: БТА)

Отделно е важно да се отбележи, че въпреки тежкия момент за Златински, от друга страна пък той нищо не губи, тъй като не е правил лятната селекция и подготовка, така че от това назначение може да извлече само позитиви, а защо не именно с Локо да се легитимира и в треньорския занаят.

Подобно мнение бе споделено и от футболен човек, който има поглед върху кариерата на Златински като играч и треньор – главният селекционер на Академия Лудогорец Валентин Станчев. Последният придоби първия впечатления за Златински като футболист по време на успешния му двугодишен престой при разградчани, по време на който спечели всичко у нас.

Бих искал първо да кажа, че Христо е честен, почтен и супер интелигентен човек, както и мъжкар. Качества и ценности, които в днешно време са на изчезване. След като даде много на футбола като футболист, следя с интерес как се справя и като треньор, и не съм изненадан, че го прави добре. Аз не съм спирал да следя работата му в школата на Локомотив и в дублиращия отбор на клуба, и виждам, че има знания и възможности“, заяви за Nostrabet.com.

Със сигурност Ицо има идеи как да стабилизира Локомотив, но това ще зависи и от организационното състояние на клуба. Защото понякога може да имаш нужните идеи и добри намерения, но заради недобрата клубна структура да не можеш да ги осъществиш“, добави бившият централен нападател на Ботев Враца, Черноморец, Спартак Варна, ЦСКА и Черно море.

Оливер Камдем
Оливер Камдем (Снимка: БТА)

Хубавото при Христо е, че той е локомотивец и ще бъде приет радушно от локомотивската общност, която ще е търпелива към него и му даде време и спокойствие да твори. Относно това, че няма опит в групата на майсторите, аз не мисля, че това е от някакво значение, тъй като все някога даден треньор дебютира в елитния футбол. За мен Христо разполага с огромен треньорски потенциал не само да стабилизира Локомотив Пловдив, но и да успява занапред“, завърши Валентин Станчев.

Утре Христо Златински ще има втора възможност да прекъсне неудачите на Локо при гостуването на Спартак край морето. Според фактите „черно-белите“ се намират в успешна серия срещу варненските „соколи“ от три поредни победи и четири мача поред без загуба.

Тук обаче се налага да уточним, че в периода 2009/2010-2021/2022 двата противника не са се срещали в елита.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.