ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Григор Димитров срещу Томаш Махач Прoгноза: Новини и ТВ на живо

0
Григор Димитров
Снимка: БТА
Прогноза
Над 2,5 сета 2.352.30

*Коефициентите подлежат на промяна

Първата ракета на България – Григор Димитров, продължава участието си на турнира от сериите ATP 500 на твърди кортове в зала в австрийската столица Виена срещу представителя на Чехия Томаш Махач. Сблъсъкът е в четвъртък (24 октомври) и ще започне не преди 16:00 часа българско време.


Последни новини за Григор Димитров

Българинът се справи с лекота срещу първия си съперник в надпреварата, но сега има тежко изпитание. Димитров обаче е крайно мотивиран и от резултатите на преките си конкуренти за място в годишния финален турнир на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Каспер Рууд и Томи Пол отпаднаха още в първия кръг във Виена и сега нашето момче има реален шанс да ги изпревари при добро представяне. 

Самият той се намира във форма, след като стигна до финал на турнира в зала в Швеция през миналата седмица.

Григор иначе има общо шест участия в сегашното състезание, като неизменно играе на него от 2018-а година. Най-доброто му постижение е полуфинал през 2022-а година, когато губи от поставения под №1 тогава руснак Даниил Медведев с 4:6, 2:6. Миналата година хасковлията отстъпи отново на Медведев на 1/8-финалите след 6:3, 2:6, 4:6.

Григор Димитров
Григор Димитров на финала на турнира в Стокхолм, октомври 2024-а година (Снимка: БТА)

Как завърши последният мач на Григор Димитров?

Първата ни ракета и 9-и в света се справи с китаеца Джан Джиджен с 6:4, 7:5 след 1 час и 38 минути на корта. Григор реализира 12 аса и допусна само 3 двойни грешки. Спечели 83% от разиграванията на свой първи сервис и спаси 6 от 7 точки за пробив.

На свой ред реализира 3 пъти брейк. Гришо впечатли с 32 уинъра, а непредизвиканите му грешки бяха 24. Той бе сочен за категоричен фаворит и в поредна седмица не допусна грешка срещу съперник от по-нисък ранкинг.


Последни новини за Томаш Махач

Чехът също започна с чиста победа на австрийска земя и затвърди отличното си представяне последно време. Въобще годината е много успешна за него – победите над Карлос Алкарас и Новак Джокович са атестат за огромна класа и увереност. Именно Махач спря удивителната серия на Алкарас през 2024-а с 2:0 сета на „Мастърс 1000“ в Шанхай.

От началото на месец октомври чехът постигна 6 успеха и 2 поражения. В момента заема 27-о място в световната ранглиста, но има сили да е много по-напред.

Томаш Махач
Томаш Махач (Снимка: БТА)

Как завърши последният мач на Томаш Махач?

Съперникът на Гришо постигна закономерна победа с 7:6(5), 6:1 над унгареца Фабиан Марожан за едва 1 час и 14 минути. Чехът заби 10 аса и допусна само една двойна грешка. Спечели цели 90% от подаванията си при вкаран първи сервис. Проби два пъти съперника и това се оказа напълно достатъчно.

Махач завърши срещата с 35 уинъра и 27 непредизвикани грешки. Много силна бе играта му на мрежата – взе 11 от 13 такива разигравания. 


Григор Димитров – Томаш Махач един срещу друг

Двамата тенисисти не са се срещали до този момент и това ще бъде първи сблъсък помежду им.


По коя телевизия да гледаме мача на Григор Димитров на живо?

Ще можете да наблюдавате сблъсъка пряко по MAX Sport 1 в HD качество в четвъртък (24 Октомври) след 16:00 часа българско време. Онлайн мачът няма да бъде излъчван у нас.


Прогноза за мача Григор Димитров – Томаш Махач

Очаквам много равностоен двубой и затова прогнозата ми е да се стигне до трети сет. Григор има съперник във форма, но и самият той е набрал сериозна инерция. Преди предишната такава прогноза, в сблъсъка Григор Димитров – Талон Грикспор, формулата проработи отлично. Сега се надявам на нов успех. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.