10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Головете на новите са добър знак от лагера на ЦСКА

0
ЦСКА
Снимка: БТА

ЦСКА завърши лагера си в Банско с победа 6:2 над своя дубъл. Резултатът не е мерило за абсолютно нищо. Характерът е приятелски, всички 22-ма на терена се познават до болка, защото са всеки ден на Панчарево, а освен това мачът е бил в две полувремена по 35 минути. Не обичайните 45.

Лагерът на „армейците“ в планинския курорт е своеобразен рестарт за тима. Септемврийски и такъв, след който трябва да се забележат първи нюанси от работата на Александър Томаш и щаба му. Макар и в осмия кръг, след като близо 20% от шампионата е история. Томаш и щабът му предприеха изненадващ ход с решението да се завърнат в ЦСКА. Във вероятно най-тежкия момент откъм резултати от години. „Червените“ никога в историята си не са били предпоследни при 6-7 изиграни мача от всички отбори в таблицата. Абсолютен антирекорд.

Паузата за национални отбори дойде като глътка свеж въздух за столичния гранд. С края на трансферния прозорец ръководителите в червено се размърдаха и осигуриха и така нужните нови попълнения. Мика Пинто, Джеймс Ето`о, Зюмюр Бютучи, Илиан Илиев-младши и Аарон Исека подсилиха състава на Томаш. И именно с някои от тях са свързани позитивите от лагера в Банско.

Илиан Илиев-младши – юношата на Черно море акостира малко изненадващо в ЦСКА. През цялото лято медиите го свързваха с родния му клуб или Ботев Пловдив. Докато „моряците“ и „канарчетата“ не окомплектоваха съставите си далеч преди ЦСКА. Така за Илиев останаха няколко варианта – възникналият интерес от ЦСКА или чужбина. Левичарят избра „червените“, където ще може да бъде под погледа на националния селекционер и негов баща Илиан Илиев. Да, Младши бе викан и докато играеше в Аполон Лимасол. Но ключовата дума е „играеше“. След титлата на Кипър през 2022 г. минутите на левичаря секнаха и той бе принуден да потърси късмета си в гръцкия опашкар Кифисия. В предградието на Атина също не му потръгна и офанзивният футболист поигра полусезон в родния Варна. Така се озова и в ЦСКА, където вкара в неофициалния си дебют. Илиев-жуниор намери мрежата на ЦСКА II, а това може да му даде сериозен тласък в борбата за титулярно място с неубедителния и чуплив Джейсън Локило.

Илиан Илиев
Илиан Илиев (Снимка: БТА)

Зюмюр Бютучи – едно от новите попълнения на ЦСКА засега попада в миманса, но статистиката казва, че от него може да се очаква наистина много. Косоварят е най-скъпият играч в селекцията на „червените“ с цена от 3 милиона евро. Лявото крило пристига от турския елит, където само преди година е третият най-асистиращ футболист. В Суперлигата на южната ни съседка има плеймейкъри като Душан Тадич, Хаким Зиеш и Жоао Марио. Притесненията, свързани с косовския национал, са около игровата му практика. Бютучи не е играл от 4 месеца, но отбелязаният гол в Банско срещу дубъла е добър знак за незанижена форма. С оглед по-слабите характеристики на родното първенство спрямо турското, то и от Бютучи може да се очакват добри игри.

Зюмюр Бютучи
Зюмюр Бютучи (Снимка: facebook.com/zymbytyqi7)

Аарон Исека – ЦСКА плати за белгиеца 1.2 милиона евро в последните минути на трансферния прозорец. Нападателят вдига цената си 12 пъти само за няколко месеца с екипа на ОФИ Крит. След трансфера от английския Барнзли, Исека прави силни мачове за островния тим и хваща окото на родния ЦСКА. Платената трансферна сума го превръща в директен и много значим конкурент на другия стрелец в тима Годуин Коялипу, за когото също бе платена сходна сума. От брата на Миши Батшуай ще се очаква да продължи тенденцията да вкарва от пейката, както срещу дубъла на ЦСКА или пък да спечели борбата за титулярно място с Коялипу, вкарал за родината си ЦАР само преди дни.

ЦСКА Аарон Исека
Аарон Исека (Снимка: facebook.com/cskasofiaofficial)

На лагер сбора в Банско участие не взе Мика Пинто, който записа полувреме за Люксембург срещу Северна Ирландия. Джеймс Ето`о пък напусна терена с лека контузия в 18-ата минута.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.