10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ФиЧАО!

0
Филип Филипов ЦСКА - пресконференция
ЦСКА - пресконференция (Снимка: БТА)

ЦСКА започна трагично новия сезон. Така завърши и старият. Отдавна чашата на търпението преля и едно треньорско уволнение този път нe e достатъчно, за да се хвърли прах в очите на феновете. Време е Филип Филипов да си ходи! Когато и Фичо да каже „чао“, все ще е късно! Изпълнителният директор, натоварен с отговорности по спортно-техническата част, ден след ден дърпа славния клуб към бездната.

Очевидно в първите две години на „управлението“ си беше натоварен почти изцяло с представителни функции. Усмихваше се за снимка с новия си костюм, водеше делегацията при гостувания в чужбина, участваше в приятелски разговори с всеки. Тук-таме го виждахме на пресконференция. Макар и брифингите му да напомняха времената със Сашо Томов, който говореше 40 минути, а журналистите все още нямаха заглавие. Защото просто не казваше нищо…

След оттеглянето на семейство Ганчеви от ръководството на столичния гранд, Фичо трябваше да започне и да работи. Да, в тандем със Стоян Орманджиев, който обаче многократно изтъкна, че отговаря предимно за административните въпроси. А пък двамата ни увериха, че вече трябва да търсим отговорност единствено от тях. Е, оказа се, че собственикът Валтер Папазки даде ЦСКА на некомпетентен човек. Филипов няма опит в управлението на спортен клуб. Не се знае дали някога е ръководил нещо, но дори и да е държал магазин за плодове и зеленчуци или капанче на плажа, то отговорността му е била далеч от тази в момента. Защото Филип не спира да разиграва милиони българи!

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: БТА)

Обществена тайна е, че директорът често е подпомаган къде от Михаил Александров, къде от приближени хора като Лъчезар Танев, Стойне Манолов и още, и още. Последното решение обаче се взима именно от него. Никой не му е виновен, че повери отбора на лимитирания треньор Томислав Стипич. А след това дни наред се чудеше как да го разкара, докато 31-кратният шампион не стигна до зоната на изпадащите! Фичовите приключения вече костваха около един милион лева на собствениците. По груби сметки. В това число не броим хвърлените пачки за нови футболисти. Тепърва ще разберем дали един Джейсън Локило си е струвал трансферната сума… но съдейки от надробеното до момента, по-скоро сме скептични.

Филипов дори спря да повтаря любимата си фраза „Другата седмица“. Още от началото на лятото я хвърляше в пространството с идеята да си спечели по няколко дни. Най-често запитан за селекцията. Другата седмица обаче нови футболисти отново не идваха в Борисовата градина. Из медиите пък на няколко пъти се появиха дописки за фичовите командировки. До една ударили на камък. Не е ясно и какво свърши назначеният от него за главен скаут Иван Славов. Доведе ли изобщо този човек ново попълнение в ЦСКА? Славов ли не умее да намира играчи или Филипов не може да ги привлече? Нека се изяснят тези неща и виновникът поеме отговорност.

Фактите обаче са красноречиви. Откакто Филип Филипов се нагърби със спортно-техническата власт, бият ЦСКА като сватбарски тъпан. „Червените“ вече наредиха шокиращите пет загуби в шест мача през новия сезон, а пък завършиха стария… с други пет поражения (и равен) от шест двубоя. На практика „армейците“ паднаха в 10 от последните си 12 мача!

Какво излиза – виновен беше Стипич (назначен от Фичо), преди това Белчев не се справи (Фичо увери, че ще остане), виновен е дисбалансът в отбора (Фичо не привлече футболисти на нужните постове), старите играчи не бяха за ЦСКА (Фичо не може да разтрогне с половината от тях), феновете бяха виновни, че нахлуха (сега липсата им се изтъква от Фичо като друга причина за загубите)… да продължаваме ли?

Явно на Валтер Папазки му харесва да пилее ресурси, но на „червена“ България й писна!

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: БТА)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.