10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Феновете на Левски изпаднаха в еуфория

0
Левски
Снимка: БТА

След силния старт в новото първенство и изразителната победа на Левски, неговите фенове закономерно са с приповдигнато настроение и вярват, че техните любимци ще ги зарадват и в домакинството срещу Ботев Враца.

„Сините“ ултраси вече изкупиха до този момент повече от 6000 билета за срещата, като очакванията са по трибуните на стадион „Георги Аспарухов“ в петък вечерта да има над 10 000 левскари, което ще е едно добро постижение, след като се има предвид, че се намираме в разгара на лятото и повечето българи се наслаждават на своите почивки по родното и чуждото море.

Станислав Генчев
Станислав Генчев (Снимка: БТА)

Със сигурност обаче Левски ще подходи внимателно и отговорно в този мача, за да затвърди добрите впечатления, които остави на „Надежда“ и да надделее над съперник, който през последните години му оказва сериозна съпротива.

На 25 ноември 2018-а например Ботев постигна последната си победа на „Герена“ – с 3:1, като любопитното е, че попаденията за гостите реализираха футболисти, които са обличали синия екип. Валери Божинов се разписа два пъти, а Валери Домовчийски бе точен веднъж.

Последваха две нулеви равенства в София, сякаш, за да потвърдят, че врачани са костелив орех, и техен домакински успех с 2:0.

В последните 5 мача с Ботев в елита обаче Левски има тотален превес, като записа равенство и четири поредни победи, без да допусне гол.

Но тук е важно да се отбележи, че през миналия сезон „сините“ също се измъчиха с този съперник. В крайна сметка те успяха да спечелят два пъти с по 1:0, след като в столицата се разписа младокът Преслав Бачев седем минути преди края, а под Врачанска планина трите точки донесе Дарлан с гол през първото полувреме.

Сега обаче ултрасите на Левски са абсолютни оптимисти за изхода от предстоящия сблъсък и дори в социалната мрежа се водят дискусии с какъв резултат ще вземат трите точки Станислав Генчев и кой ще отбележи първия гол.

Алекс Колев
Алекс Колев (Снимка: БТА)

Съдейки по мненията, надеждите на привържениците на „сините“ са за категорична победа, а що се отнася до този, който вкара първото попадение, предпочитанията са за Алекс Колев, Марин Петков, Джавад Ел Джемили и Мустафа Сангаре.

Колев, Ел Джемили и Сангаре вече откриха своята голова сметка за сезона при убедителното 6:1 над столичното Локо, като Алекс изравни резултата, испанецът вкара два пъти, а Сангаре оформи разгрома, 23 минути след като се появи на терена.

Прогнозите на „сините“ почитатели са, че и Марин ще се отпуши в двубоя с врачани, след като е сред най-добрите играчи на отбора.

Марин Петков
Марин Петков (Снимка: БТА)

Предлагаме Ви някои от мненията на фенове на Левски във Фейсбук:

„Мисля, че ще победим с тройка нагоре“.

„Важното е да запишем една изразителна победа над тези, че в последните години доста трудно играем срещу тях“.

„Маринчо го нямаше на мача с Локо Сф, дано се отпуши“.

„На Маринчо му е време да вкара. Ще бием с 5:0“.

„Марин Петков, това е най добрия футболист на Левски заедно с Алекс Колев и Ел Джемили засега, но, някои от новите може да са и по-добри занапред“.

„Бием убедително. Първо ще се разпише Колев, после Ел Джемили и Марин Петков, а за другите голмайстори не знам“.

„Мустафа Сангаре ще е първия голмайстор, ако е титуляр, ако не – Алекс Колев“.

„Нека просто да победим! Стига сте се изхвърляли! Не дърпайте дявола за опашката!.

„Третия чорбарски отбор ще играе на метър кожа и кило кръв“.

„Айде малко по-леко. Да не слагаме тигана, преди да сме хванали риба“.

„Алекс Колев ще вкара първия гол със задна ножица“.

Ако се налага да обобщим, Левски изпрати добри сигнали към своите фенове и специалистите със съдържателната си продукция на „Надежда“, но това е само едно начало.

Тепърва обаче „сините“ ще трябва да показват постоянство в изявите си на терена и да играят така, както иска Станислав Генчев, за да убедят, че разполагат отбор, с който да преследват най-високата цел.

Това, разбира се, ще бъде доста трудно, тъй като всеки съперник ще излиза двойно по-амбициран срещу Левски, но пък от друга страна „сините“ имат нужните качествени играчи и дълбочина на състава, и могат да правят така, че върху крайния изход от мачовете им да влияе единствено тяхното представяне и игрово поведение.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.