ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Феновете на Ботев Пловдив скочиха на съдията

0
Ивелин Попов
Снимка: БТА

Отборът на Ботев Пловдив продължи доброто си представяне в първенството с осма победа и продължава да диша във врата на първите два отбора.

„Канарчетата“ заемат трето място, като изостават с три точки от върха, и имат един мач по-малко от втория и един повече от първия.

Николай Минков
Николай Минков (Снимка: БТА)

Успехът над Славия ще бъде запомнен с това, че ботевци спечелиха седма поредна победа с 1:0, но тук е важно да се отбележи, че във въпросните седем срещи си заслужиха минималните успехи, тъй като превъзхождаха своите съперници и създадоха повече положения за гол от тях.

За първи път също Ботев игра едновременно без двамата си опорни полузащитници, с които започна тази кампания – Джеймс Ето’о и Антонио Перера. Първият премина в ЦСКА предния месец, а Перера скъса предни кръстни връзки на коляното и ще е аут от терена най-малко за шест месеца.

Техни заместници до Нова година ще бъдат Ален Корошец и Янис Карабельов, и през зимния трансферен прозорец ще се разбере дали Душан Керкез ще поиска нови попълнения на този пост.

На фона на всичко това неприятно впечатление направиха действията на главния съдия и реферите от ВАР, когато в 11-ата минута топката се отби от ръката на защитник на гостите, която беше встрани от тялото му.

Ботев Пловдив
Ботев Пловдив (Снимка: БТА)

Арбитърът обаче замълча и дори да предположим, той не е видял добре положението, е странно, че нямаше и реакция от хората от ВАР, защото най-малкото тази ситуация задължително трябваше да бъде прегледана.

Все пак ръката на слависта бе разперена и увеличава обема от тялото му, а отделно сме ставали свидетели как се отсъждат подобни дузпи не само в България.

Решението на съдията да не посочи бялата точка разгневи феновете на „жълто-черните“ и те заляха с вълна от коментари социалнтата мрежа.

Привържениците негодуват, че техните любимци са ощетени в момент, в който са имали надмощие и се очакваше да отбележат първи гол, и един ранен евентуален такъв би им дал още по-голям импулс.

Според ултрасите на Ботев тази дузпа е безспорна и някои от тях допускат, че по този начин отборът продължава да бъде ощетяван.

Ботев Пловдив
Ботев Пловдив (Снимка: БТА)

Други пък са на мнение, че ако положението е било в мач на столичен конкурент на Ботев за тройката, единайсетметров удар със сигурност е щял да бъде отсъден.

Предлагаме ви част от гледните точки на бултраси без редакторска намеса:

 „Че това е нов спорт значи. Доколкото знам, всеки отбор има по един вратар, а Славия е с двама. Щом можеш да спреш с широко вееща се ръка голов пас, значи нещо яко се е объркало в този спорт. За мен си беше чист съпорт от съдията“.

„Хората, които казват, че няма дузпа, е хубаво да спрат да се занимават с този спорт. Нито топката отскача от земята, нито ръката на слависта е прилепена, Нвачукву излизаше на чиста голова позиция, ако топката не се беше ударила в ръката на белия. Колко още критерия трябва да бъдат спазени, за да има дузпа? Сигурно тоя от Славия да хване топката с ръка и да се разходи в полето. Тогава ще има ли дузпа или пак не?

Ако преди да срещне ръката, топката се е отбила от бедрото – дузпа няма. По новите правила е така. Иначе, както е на снимката, е стопроцентова дузпа“.

„Не дузпа, а дузпище е това“.

Чиста дузпа. Ръката му хвръкна метър назад, пред очите ми стана“.

„Това, ако е за Левски, ще счупи свирката, и на ВАР няма да го гледа“.

„Абсолютна дузпа. За пореден път се опитват да ни спрат с 12 човека на терена“.

Чиста дузпа, която не се свири за сетен път за нашия отбор“.

„Поведението на съдията в тази ситуация, точно когато ги бяхме притиснали и гола се печеше, е необяснимо. Той беше задължен да посочи бялата точка или най-малко ВАР да го прати да прегледа ситуацията на компютъра. За съжаление нещата в съдийството остават постарому и с новия шеф на БФС и този на съдиите, които допускат недопустими грешки във всеки кръг“.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.