10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА ще показва нов облик срещу своята „черна котка“ Лудогорец

0
ЦСКА
Снимка: cska.bg

ЦСКА започва новия сезон с възможно най-тежкото гостуване в България – в Разград. През лятото основни теми в 31-кратния шампион бяха първият трансферен прозорец при новото ръководство, назначенията на нови шефове и треньор, процесът по събарянето на „Българска армия“ и други неща, извън терена. Наближаващата нова футболна година беше определена като „преходна“ и изпълнителният директор Филип Филипов обяви, че ще трябват три трансферни прозореца да се сглоби отбор.

На фона на всичко това очакванията на феновете не са особено високи. Все пак изказването на новия старши треньор Томислав Стипич, че целта е Топ 5 им дойде в повече. В този текст изложих своето тълкувание на думите му. Жребият можеше да бъде по-благосклонен към „армейците“ с по-лек старт, подобно на Левски. „Сините“ също са с нов наставник (Станислав Генчев) и в първите кръгове ще имат възможност да натрупат ритъм срещу удобни съперници. ЦСКА обаче се хвърля директно в дълбокото.

Томислав Стипич
Томислав Стипич (Снимка: cska.bg)

Настроението в отбора е приповдигнато

Стипич за кратко време успя да сплоти колектива. Всички са нясно, че селекцията се бави и има сериозни липси в предни позиции. Бяха привлечени вратарят Иван Дюлгеров, защитникът Лумбард Делова и офанзивните футболисти Иван Тасев, и Йоан Борносузов. Последният обаче все още не е готов да бъде титулярен избор за „деветка“, а опитите да бъде привлечен класен централен нападател от чужбина до момента удрят на камък. 

Три млади момчета обаче подписаха първите си професионални договори – Лъчезар Иванов, Петко Панайотов и Юлиан Илиев, а Марк-Емилио Папазов и Симеон Александров се завърнаха от наем. Вече българите преобладават в групата на отбора, което не се бе случвало отдавна. Да, в титулярния състав срещу Лудогорец едва ли ще са повече от трима, но талантите ще бъдат налагани плавно.

Усмивки предизвика и новината за новия модерен клубен автобус, който играчите ще сефтосат в Разград.

Джонатан Линдсет, ЦСКА
Джонатан Линдсет, ЦСКА (Снимка: cska.bg)

Средата на терена е силата на ЦСКА

„Армейците“ запазиха своята халфова линия. Новият капитан Джонатан Линдсет и другите двама норвежци Тобиас Хайнц, и Улаус Скаршем ще са основна величина в отбора този сезон. Към тях включваме черноработникът Марселино Кареасо, оферта за когото от чужбина бе отхвърлена през лятото. Такава имаше и за защитника Християн Петров.

Отлична новина е, че младият Илиан Антонов се пребори с онкологично заболяване и след известен период на възстановяване „червена“ България ще го чака отново на терена. Друг наш сънародник – Станислав Шопов, също е част от силната халфова линия на ЦСКА. С изяви като при победата над Берое (3:0) през пролетта, би могъл да си заслужи и титулярно място в състава на Стипич.

ЦСКА
Представяне на отбора на ЦСКА (Снимка: cska.bg)

ЦСКА трябва да пребори своя кошмар

Лудогорец е хегемон в двубоите между двата отбора. Още повече, когато те се играят в Разград. Миналия сезон шампионът спечели и трите срещи (3:0, 1:0 и 3:1). Ако върнем назад до последните десет издания на това дерби – то ЦСКА има само една победа, равенството също е едно, а в Делиормана празнуваха осем успеха.

Целта пред новото ръководство е малко по малко да стопи сериозното изоставане от най-актуалния отбор у нас. Към момента разликата в цените на водещите два тима в България е стряскаща – 18.05 милиона евро за ЦСКА, а на цели 53.05 милиона евро се оценява Лудогорец в „Transfermarkt“. 

Прогноза

Очаквам първото дерби между „зелени“ и „червени“ за сезона да завърши наравно! Да, разградчани имат „готов“ отбор, в който личат имената на скъпоплатени звезди, но само три дни по-късно ги чака мач от Шампионска лига. Миналия четвъртък се завърнаха победени от Грузия, където Динамо Батуми едва не ги елиминира. Сега Георги Дерменджиев ще трябва да подходи още по-внимателно срещу беларуския Динамо Минск.

Домакините ще съхранят сили именно за този двубой от квалификациите в „турнира на богатите“, където са насочени всички усилия на този етап. ЦСКА може и трябва да се възползва от това. Едва ли обаче ще стигне до победа.

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: cska.bg)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.