ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА – Ботев Враца: прогноза, новини, статистика и още

0
ЦСКА радост след гол на Тибо Вион
Източник: facebook.com/cskasofiaofficial
Прогноза
ЦСКА да победи с ХК (-1)1.701.70

*Коефициентите подлежат на промяна

ЦСКА посреща Ботев Враца на Националния стадион „Васил Левски“ в опит за задължителни три точки. Двубоят е в четвъртък, 24 октомври, от 17:30 часа. Станимир Тренчев ще ръководи мача между „червените“ и врачани, който е част от 13-тия кръг в Първа Лига.


Последни новини за ЦСКА

„Червените“ влизат в мача с Ботев Враца с мисията да се реваншират поне малко пред своите фенове. Първите 12 кръга за рекордьора по титли у нас са просто кошмарни и с едва три победи (и един отложен мач). Наставникът Александър Томаш вече буксува сериозно на „червеното“ кормило и се чуха първите брожения за негова оставка. Засега специалистът изглежда в безопасност, но историята казва, че едно-единствено нещо има значение за треньорите в ЦСКА – резултатите.

Томаш няма сериозни проблеми с контузени и наказани. Вероятно Браян Кордоба ще бъде на линия за двубоя в четвъртък, след като пропусна Вечното дерби с Левски (0:1). Колумбиецът просто би попълнил групата, нищо повече.

По-интересните новини са около ръководството на „червените“, където се очакват нови промени. И никак не са изненадващи. Отговорникът за лятната селекция Филип Филипов е много възможно да се прости с поста си на спортен директор. Под лупа се следи и всяко действие на Стоян Орманджиев и Иван Славов, сочени за косвени виновници при взимането на решения през месеците от юни до септември.

Форма на отбора

ЦСКА навлиза в нова дупка, след като през септември имаше период от три мача, в които не допусна гол и не загуби. Последвалите три срещи за „червените“ са без гол в съперниковата врата, а резултатите са равен и две загуби.

ЦСКА
Левски - ЦСКА, отборът на "червените" (Снимка: БТА)

Последни новини за Ботев Враца

Един от борещите се за оставане тимове, регулярно…И през този сезон участта на врачани е да опитат да избегнат Втора лига. С мисията се е заел Христо Янев, който вече е спасявал не само северозападния тим, но и други опашкари от изгнание.

В последните часове дойде добра новина от Враца. Ръководството на клуба е осигурило отличен тренировъчен терен, на който ще може да се готви както представителният тим, така и различни възрасти от школата. По думите на „зелено-червените“ тревното покритие е отлично. А подобна крачка може да послужи като тонус за Янев и футболистите му.

Поне точка от гостуването в София е безалтернативна за Ботев Вр, който към момента се намира в доста лоша серия и на предпоследно място в таблицата.

Форма на отбора

Ботев Враца няма победа от 23 август, което ще рече точно 6 кръга. Тогавашният успех бе изкован от предишния наставник Тодор Янчев. Христо Янев още не е побеждавал начело на врачани, но пък в последните два мача взе две точки срещу Хебър и Локомотив Пд.

Ботев Враца
Ботев Враца (Снимка: БТА)

Един срещу друг

Двата отбора са изиграли общо 68 мача в историята си. Превъзходството на ЦСКА е смазващо – 49 успеха и 15 равенства. Победите на Ботев Враца са едва четири – две като гост, какъвто ще бъдат 15-ите в класирането в четвъртък следобед.


Вероятни състави:

ЦСКА (4-2-3-1): Густаво Бусато – Мика Пинто, Лиъм Купър, Лумбард Делова, Тибо Вион – Марселино Кареасо, Джеймс Ето’о – Матиас Фаетон, Джонатан Линдсет, Илиан Илиев – Годуин Коялипу

Ботев Враца (4-2-3-1): Федерико Бариос – Мартин Ачков, Мартин Бачев, Стефан Цонков, Деян Лозев – Давид Суарес, Дилян Георгиев – Даниел Генов, Даниил Кондраков, Бубакар Траоре, Браян Переа


Къде да гледам ЦСКА – Ботев Враца по ТВ?

Двубоят може да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT, както абсолютно всеки мач от родния шампионат. Онлайн пък срещата ще е в дъщерната платформа PLAY DIEMA XTRA.


Прогноза:

Време е ЦСКА да победи традиционно удобен опонент като Ботев Враца. Всичко сочи победа за „червените“. Последната грешна стъпка на 31-кратния шампион срещу Ботев Вр бе през далечната вече 2011 година. Коефициентът за победа на ЦСКА е около 1.20, но ХК и победа с повече от едно попадение е около 1.70. Това е и моето предвиждане. В зависимост от предпочитания букмейкър, може да срещнете селекцията и като „алт. хендикап“.

За още прогнози на мача ЦСКА – Ботев Враца може да погледнете специалната секция на Nostrabet!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.