ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Буйният Брадли и финалният му акорд в ЦСКА

0
Брадли де Нойер ЦСКА
Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Томислав Стипич обяви, че клубът ще се раздели с нидерландския футболист Брадли де Нойер. Решението далеч не е неочаквано след поредицата издънки на фланговия бранител. Стипич обяви новината след третата си победа в три мача начело на ЦСКА – тази над Политехника Яши с 2:1. Хърватинът набързо е прецелин, че Де Нойер не може да му бъде полезен, а дори напротив – вреди на цялостната атмосфера в съблекалнята.

ЦСКА трябва да е каталог на думи като достойнство, морал и гордост, без да се толерират дисциплинарни издънки. Облечеш ли екипа на „червените“, трябва да си наясно, че си пръв защитник на марката и нейните ценности. И трябва да ги отстояваш с всички сили, по всяко време на денонощието. В противен случай просто не си достоен да носиш свещената фланелка. Де Нойер очевидно спада към второто определение.

ЦСКА Тибо Вион Брадли де Нойер Иван Турицов Амос Юга
ЦСКА Тибо Вион Брадли де Нойер Иван Турицов Амос Юга

Нидерландецът дойде с нелоша визитка през 2022-ра година от румънския Виторул. И въпреки че лъкатушеше в представянето си, Де Нойер се ползваше с доверие от треньорския щаб. Нямаше и много от кого да бъде сменен. Но нидерландецът се нравеше със своята упоритост и нахалство, в добрия смисъл на думата, в офанзивен план.

Пробивите на Де Нойер по фланга са изключително напористи, а центриранията му доста често завършват с опасност пред противниковата врата. Шутът на Брадли също не е за подценяване – именно с късен негов изстрел ЦСКА постигна една от най-сладките си шампионатни победи в последните години. Едва два месеца след пристигането си на „Армията“ Де Нойер намери горния десен ъгъл на Даниел Наумов от ЦСКА 1948, донасяйки обрат над този противник в центъра на Борисовата градина.

Този гол ще остане и един от малкото положителни спомени от Де Нойер. Напоритостта на Де Нойер по фланга се равняваше по хъс със среднощните му изпълнения. Легенди се носят за нощните подвизи на левичаря, съчетаващ в себе си някои от най-известните чисто човешки пороци. Доказателствен материал – бол. Де Нойер и похожденията му костваха и някои ценни точки в края на сезон 2022/23. Можеше да костват и много повече, ако Ивелин Попов бе преодолял Густаво Бусато в средата на април 2023-а.

ЦСКА Брадли де Нойер
ЦСКА Брадли де Нойер

Месец по-късно, под една или друга форма, кармата застигна Де Нойер, чийто живот не изглежда като на професионален футболист. Нидерландецът злощастно скъса коленни връзки в домакинство на Черно море, играно в Пазарджик заради наказание. Футболистът започна дълъг процес на възстановяване, който не завърши мечтано.

Рехабилитацията се проточи прекалено дълго…заради редица изстъпления на Де Нойер. Левият бек редовно е ходел почерпен на физиотерапии и не е спазвал дадения му възстановителен режим от треньорския щаб. Подобни привички не подхождат на футболист в клуб като ЦСКА.

Георги Петков Брадли де Нойер
Георги Петков Брадли де Нойер

Но въпреки всичко, Де Нойер записа няколко мача в края на миналия сезон и в началото на сезонната подготовка започна тренировки. Пореден даден шанс – поредна опропастена възможност. Де Нойер отново е показал нрава си и при новия треньор на ЦСКА Томислав Стипич. Нощните обиколки на Де Нойер са се преместили от София в Банско. В кръга на шегата можем да си представим какво щеше да бъде, ако сега бе зимният сезон и курортът ври и кипи…

Историята на Де Нойер и ЦСКА ще завърши с много смесени чувства и възпитателен пример за останалите. Но нидерландецът трябва да е образецът, че при „армейците“ дисциплината е похват №1. И в тази връзка дори последният му даден шанс изглежда излишен…

Томислав Стипич
Томислав Стипич (Снимка: БТА)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.