10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ботев Пловдив срещу Локомотив Пловдив: състави, новини, статистика и прогнози

0
Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив
Снимка: LAP.bg
Прогноза
Победа за Ботев1.931.93

*Коефициентите подлежат на промяна

Ботев и Локомотив ще мерят сили в голямото дерби на Пловдив. Срещата на стадион „Христо Ботев“ е в неделя, 28 юли, от 21:15 часа и е от втория кръг на първенството. Главен съдия на „Колежа“ ще бъде Георги Кабаков, който също е от града под тепетата.


Последни новини за Ботев Пловдив

Радващо за наставника е, че новите попълнения се адаптират все по-добре. Антъни Уджа, Никола Илиев и Ален Корошец вече отбелязаха първите си голове с жълто-черния екип. Освен дълготрайно контузения Георги Николов, Керкез ще може да разчита на всички свои останали футболисти.

Очаква се специалистът да направи няколко размествания по състава си, но в никакъв случай няма да има кардинални промени или повече резервни състезатели срещу Локомотив Пловдив. Вероятно на пейката ще седне грешникът от вечерта в Атина – Йонас Там. Кандидат за мястото му изглежда Сирики Диабате. Промяна е възможна и по целия ляв фланг, където Андрей Йорданов и Никола Илиев чакат своя шанс, за сметка на Константинос Балоянис и Кристиан Нвачукву.

Форма на Ботев

„Канарчетата“ претърпяха загуба с 1:2 от Панатинайкос в Гърция, но играта им събуди оптимизъм сред бултрасите. Старши треньорът Душан Керкез може да е доволен от видяното в гръцката столица, тъй като тимът му има всички шансове за продължаване напред срещу ПАО.

Ботев Пловдив
Ботев Пловдив (Снимка: БТА)

Последни новини за Локомотив Пловдив

Въпросителна пред Пенев изглежда участието на Мичи Нтело. Мощният централен нападател очаква трансфер в чужбина и не записа дори минута срещу Арда. В отсъствието на Нтело, вероятно Димитър Илиев ще поведе „черно-бялата“ офанзива на „Колежа“. Капитанът ще бъде подпомаган от Николас Пенев и Мартин Петков.

Възможно е новите попълнения Владимир Медвед и Данило Полонски също да получат повече минути на „Колежа“. Двамата бивши футболисти на Пирин се включиха от пейката при успеха над Арда с 1:0.

Локомотив посреща дербито само няколко дни след 98-ия си рожден ден. Феновете на тима са изключително ентусиазирани и изкупиха всички билети, предвидени за гостуващата агитка.

Форма на Локомотив

„Смърфовете“ тръгнаха позитивно – победа с 1:0 над Арда Кърджали в дебюта на Любослав Пенев. Наставникът не бе на скамейката на своите заради наказание, но на „Колежа“ ще е край тъчлинията.

Локомотив Пловдив
Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив един срещу друг

Ботев и Локомотив са защитавали своята чест пред Пловдив 118 пъти досега. Симетрията на съперничеството е впечатляваща. По 41 победи за двата отбора и 36 равенства.

Когато „канарчетата“ са били домакин, статистиката също не е много различна. 20 победи за Ботев, 18 за Локомотив и 21 хикса.

Любопитна е актуалната статистика. Последните три двубоя между Ботев и Локомотив са завършили наравно. В последния случай нулите възтържествуваха, а преди това два мача между пловдивските грандове завършиха при резултат 1:1.


Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив вероятни състави:

Ботев Пловдив (4-2-3-1): Матвей Игонен – Андрей Йорданов, Сирики Диабате, Антоан Конте, Николай Минков – Джеймс Ето’о, Антонио Перера – Кристиан Нвачукву, Ивелин Попов, Самуел Акере – Антъни Уджа

Локомотив Пловдив (4-3-3): Кристиан Томов – Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев, Оливер Камдем – Христо Иванов, Ефе Али, Ивайло Иванов – Николас Пенев, Димитър Илиев, Мартин Петков


Къде да гледаме Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив по ТВ?

Традиционно, дербито на Пловдив между Ботев и Локомотив ще бъде излъчвано в ефира на „Диема Спорт“. Телевизията притежава правата за българското футболно първенство вече десетилетие. Онлайн мачът ще се предава в платформата PLAY DIEMA XTRA.


Прогноза за мача

Въпреки нелошия резултат в Атина срещу Панатинайкос, Ботев Пд остава аутсайдер срещу „детелините“. Това е предпоставка играчите на Керкез да хвърлят всичко в дербито на Пловдив. Затова и прогнозата е за победа на „канарчетата“, които за втори път да хвърлят в екстаз феновете си след елиминирането на словенския Марибор.

1-цата на стадион „Христо Ботев“ е малко под 2 коефициент. Отборите на Любослав Пенев обичайно тръгват силно в първите кръгове, но липсата на качество при „черно-белите“ е осезаема.

Още прогнози за Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив от типстъри може да видите в специалната секция на Nostrabet!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.