10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Берое срещу Ботев Пловдив прогноза: Статистика, състави, новини

0
Берое
Снимка: БТА
Прогноза
Над 2.5 гола2.322.43

*Коефициентите подлежат на промяна

Седмият в елитното ни първенство Берое приема петия Ботев Пловдив в дербито на Тракия в среща от осмия кръг. Двубоят е от 20:00 часа в събота, 14 септември, а главен съдия ще бъде Георги Кабаков.


Последни новини за Берое

През паузата в шампионата заралии привлякоха нови три попълнения от чужбина. Това са испанският защитник Фелипе Чакартеги, уругвайският полузащитник Мануел Монсеглио и офанзивния играч от Испания Исмаел Ферер. Единият от тях – Монсеглио, най-вероятно със сигурност ще запише дебют, след като информациите за него са, че може да играе на всеки пост в средата на терена. Няма да е изненада също, ако и двамата испанци се появят на терена, дори да не са титуляри.

Наставникът на Берое Хосе Луис Ачиари ще е лишен от услугите на двама възлови изпълнители – Хосе Минго и Леандро Годой, както и от контузените Стефан Гаврилов и Викторио Вълков, и това ще го принуди да направи промени в сърцето на отбраната и на върха на атаката.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Берое загуби последните си два мача и заема седмо място в класирането с 10 точки и голова разлика 5:7. Тимът още е без победа у дома през тази кампания – равен срещу Локомотив София и загуби от Локомотив Пловдив и Лудогорец.


Последни новини за Ботев Пловдив

„Канарчетата“ до момента спечелиха и четирите си гостувания срещу Ботев Враца, Крумовград, Хебър и ЦСКА, но в събота за първи път ще бъдат без един от най-добрите си играчи Джеймс Ето’о. Камерунецът бе продаден за отлична сума на ЦСКА и се очаква негов заместник да бъде Янис Карабельов.

Иначе треньорът Душан Керкез залага на едно основно ядро като титуляри от началото на сезона, като единственото му безпокойство е свързано със слабата форма на Самуел Акере. Последният на този етап губи мястото си в състава и на неговия пост е използван Ехие Укаки, който се намира в добро състояние и донесе трите точки в последното гостуване на ЦСКА. По другия фланг пък Нвачукву също внася мощ и острота, и когато двамата нигерийци имат ден и пасовете на капитана Ивелин Попов вървят става сложно за всеки съперник на „жълто-черните“.

Интересно е, че в техния състав се подвизава и бившия бероец Вини Трибуле, който в последните три мача влезе като резерва. И в трите двубоя Вини се появи на терена след 60-ата минута.

Ботев Пловдив
Ботев Пловдив (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Ботев се представя добре и до този момент допусна само една грешка при домакинството си срещу варненския Спартак. В останалите пет срещи „жълто-черните“ се справиха и постигнаха 4 победи и един равен в битката за тепетата. Така с 13 точки и голово съотношение 8:4 те са на пета позиция, като имат и един мач по-малко.


Един срещу друг

Ботев има превес в съперничеството с Берое, след като е записал 44 победи срещу 39 на противника. Равенствата са 30 в 113 мача. Пловдивчани превъзхождат и в головата разлика – 180:147.


Вероятни състави

Берое (4-1-4-1): Артур Мота – Ойер Сариеги, Лучано Скуадроне, Хуан Пабло Саломони, Енцо Еспиноса – Мануел Монсеглио – Джани Тоума, Сегундо Пачаме, Карлос Алгара, Хуанка Пинеда – Франсиско Сагардия

Ботев (4-2-3-1): Ханс Кристиан Бернат – Николай Минков, Антоан Конте, Йонас Там, Константинос Балоянис – Янис Карабельов, Джонатан Перера – Ехие Укаки, Ивелин Попов, Кристиан Нвачукву – Алекса Мараш


Къде да гледаме Берое – Ботев Пловдив по ТВ?

Мачът между Берое и Ботев Пловдив ще бъде предаван на живо в ефира на DIEMA SPORT. Онлайн ще можете да го гледате в платформата Play Diema Xtra, която изисква платен абонамент.


Прогноза за мача

Макар че гостите имат леко предимство, предвид играта и резултатите, домакините също разполагат със своите козове, и в тази среща всичко може да се случи, което прави крайния изход непредвидим. Моите очаквания са да паднат повече от два гола в двубоя.

Още прогнози за Берое – Ботев Пловдив от типстъри може да видите в специалната секция на Nostrabet.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.