10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Аржентина срещу Колумбия: Превю, вероятни състави и прогноза

0
Аржентина срещу Колумбия Copa America 2024 Финал
Аржентина срещу Колумбия Copa America 2024 Финал
Прогноза
Под 2.5 гола1.521.55

*Коефициентите подлежат на промяна

Аржентина и Колумбия ще спорят във финала за Копа Америка. Срещата ще е в нощта на 14 срещу 15 юли, а арена на събитието ще е „Хард Рок Стейдиъм“ в Маями. Началният час е 3:00.

  • Аржентина срещу Колумбия (финал)
  • 03:00 ч., 15 юли (понеделник) 2024 г.
  • “Хард Рок Стейдиъм“, Маями
  • MAX Sport 3


Аржентина излиза за защита на титлата

Световният шампион Аржентина снове към втората си поредна титла от Копа Америка. През 2021 г. „гаучосите“ победиха Бразилия в най-най голямата класика на Южна Америка, а може би и света. Сега предизвикателството ще е различно.

Дотук в турнира селекцията на Лионел Скалони е безкомпромисна. Четири победи в редовното време от пет мача и един успех на дузпи. Изненадващо или не, Еквадор се оказа най-голямото препятствие за аржентинците в турнира. Скромните „трикольори“ показаха каква е рецептата, за да затрудниш Аржентина на този етап – здрава защита и ефективност в предни позиции.

Аржентина имаше наглед по-лесен съперник в полуфиналната фаза – селекцията на Канада. „Албиселесте“ се справи безупречно и победи с 2:0 – точно както в груповата фаза, където не бе допуснат гол в три мача. Чили и Перу загубиха с по 0:1 и 0:2 съответно. Радващо за Скалони е, че нападателят Лаутаро Мартинес най-после показва пълния си потенциал със синьо-бялата фланелка. Капитанът на Интер води в голмайсторската листа на турнира с 4 попадения, едно от които дойде точно на 1/2-финала с „кленовите листа“.

Суперзвездата Лионел Меси вече заяви, че това е последният му континентален турнир. През 2028 година Меси ще е на 41 и участието му е илюзорно. По-вероятно изглежда да се любува на заслужена почивка в родната Аржентина. Въпросът е с една или две титли от Копа Америка?!

Аржентина
Аржентина (Снимка: БТА)

Колумбия намигна на славните си години

Колумбия се класира на първи финал на Копа Америка от 2001 г. насам. Преди 23 години „лос кафетерос“ триумфираха в континенталната надпревара за пръв и единствен път. На финала колумбийците надделяват в истински латино сблъсък над Мексико (1:0).

Колкото и неестествено да звучи, Колумбия сега е изненадата на турнира. Едва ли някой е очаквал от селекцията на Нестор Лоренцо да достигне до този етап от надпреварата. Нещо повече – колумбийците излязоха от на теория по-силния поток, където се намираха Уругвай, елиминиран с 1:0 на полуфиналите, и Бразилия.

По пътя си до последния двубой Колумбия нито един път не игра дузпи, за разлика от Аржентина. Четири победи от пет мача и само едно равенство – 1:1 в груповата фаза в Бразилия. Тази „грешна стъпка“, доколкото е грешна стъпка хикс с Бразилия, бе последвана от подобаващ резултат – пет гола във вратата на Панама на осмифиналите.

„От мъртвите възкръсна Хамес Родригес“, се каза в няколко латиноамерикански издания. Атакуващият халф има 1 гол и цели 6 асистенции в турнира, давайки сериозна заявка за наградата MVP. Хамес напомни за най-добрите си години от средата на миналото десетилетие, когато половин Европа беше по петите му.

Сега пред възкръсналия Хамес и енигмата на пейката Лоренцо остава последното възможно стъпало – Аржентина на финала. Дали Колумбия има силите за подвиг като този преди 23 години, ще стане ясно в ранните часове на следващата седмица!

Колумбия
Колумбия (Снимка: БТА)

Един срещу друг

Като регионални съперници във всички квалификации за Световно първенство, Аржентина и Колумбия имат доста мачове помежду си. „Гаучосите“ и „лос кафетерос“ са се срещали 42 пъти.

Предимството на аржентинците е доста осезаемо – 25 срещу 9 победи. Равенствата между двата южноамерикански съперника са 8.


Вероятни състави:

Аржентина (4-4-2): Емилиано Мартинес – Гонсало Монтиел, Кристиан Ромеро, Лисандро Мартинес, Николас Таляфико – Анхел Ди Мария, Родриго Де Пол, Енцо Фернандес, Алексис Мак Алистър – Лионел Меси, Лаутаро Мартинес

Колумбия (4-3-3): Камило Варгас – Сантяго Ариас, Давинсон Санчес, Карлос Куеста, Йохан Мохика – Матеуш Урибе, Джеферсон Лерма, Ричард Риос – Хамес Родригес, Джон Кордоба, Луис Диас


Къде да гледаме Аржентина – Колумбия на Копа Америка 2024?

Финалният двубой от Копа Америка между Аржентина и Колумбия ще е в ефира на „Макс Спорт“ 3. Всички дуели от континенталната надпревара бяха в ефира на „Макс Спорт“, въпреки че часовете са далеч от удобни за европейските зрители. Мачът за купата на Южна Америка ще стартира в 03:00 часа българско време.

Nostrabet ви показва както телевизионната програма за двубоите от Евро 2024, така и за най-интересните срещи от Копа Америка. На платформата може да намерите и други интересни материали за двата турнира.


Прогноза за мача

Има всички основания за малко попадения. Фаворитът Аржентина традиционно не прави голови и атрактивни срещи. Колумбия също се класира на финал след минимален успех и незрелищна игра срещу Уругвай.

Поради тези причини прогнозата за финала на Копа Америка е под 2.5 гола. Коефициентът за този изход от мача е малко над 1.50.

Прогноза за точен знак е доста трудна в нажежен финал като този. Все пак Аржентина изглежда по-стойностният отбор, което е маркирано от букмейкърите на около 2.30.

За още прогнози на Аржентина – Колумбия може да посетите специалната секция на Nostrabet, където се намират и прогнози на успешни типстъри.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.