10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Аржентина срещу Канада: Превю, състави и прогноза

0
Аржентина срещу Канада Копа Америка 2024
Аржентина срещу Канада Копа Америка 2024
Прогноза
Победа за Аржентина1.391.38
Под 2,5 гола в мача1.801.80

*Коефициентите подлежат на промяна

Аржентина се изправя срещу Канада в първия полуфинал на Копа Америка 2024. Настоящият световен шампион и победител в предходното издание на турнира има за съперник абсолютен дебютант. „Гаучосите“ летят високо след поредицата от победи, а предводителят им Лионел Меси иска да добави още един ценен трофей в богатата си колекция.

За него вероятно това е последен голям международен шампионат, но човек никога не знае какво е намислил гениалният №10. Канадците пък са изненадата в Топ 4 и с всеки следващ мач придобиват все повече увереност.

Другият полуфинал е между Уругвай и Колумбия. Големият финал е на 15 юли (понеделник) от 3:00 часа българско време в Маями, Флорида.


  • Аржентина срещу Канада (полуфинал)
  • 3:00 ч., 10 Юли (сряда) 2024 г.
  • „МетЛайф Стейдиъм“, Ню Джърси
  • Пиеро Маза, Чили (главен съдия)
  • MAX SPORT 3


С Меси към вечността!

Световният шампион се намира в страхотна форма след девет поредни победи. В предишната фаза обаче имаше нужда от рулетката на дузпите, за да продължи напред. Пропуск на Лионел Меси не се оказа фатален след две грешки на футболисти от Еквадор. Всички останали аржентици пък бяха точни.

Така мечтата на Меси за последен голям трофей с националния отбор е все още жива. Допълнителен тонус в лагера на „гаучосите“ е отпадането на най-сериозния конкурент за златото в лицето на Бразилия. След инфарктното класиране Лео се оплака от тревното покритие на стадионите в САЩ, където се провежда турнирът:

„Терените на турнира не ни позволяват да играем толкова бързо, колкото искаме, което улеснява задачата за защитниците“.

Полуфиналът е пети пореден за „небесносините“ в Копа Америка. Те са и защитаващият трофея отбор. Героят при дузпите, вратарят Емилиано Мартинес, не скри емоциите си от класирането:

„Казах на момчетата, че не съм готов да се прибера вкъщи. Освен това ние сме световни шампиони и шампиони на Копа Америка. Този отбор заслужава да продължи. Изминаха 35 дни, през които сме заедно с всички, и е много емоционално“. 

В състава на Аржентина няма контузени или наказани.

Аржентина
Аржентина (Снимка: БТА)

В Канада се готвят да объркат още сметки на грандове

„Кленовите листа“ също се класираха сред последните четири отбора в надпреварата след дузпи. Цели двама техни играчи пропуснаха от бялата точка, но грешниците от Венецуела бяха трима. Преди това беше взет скалпът на сочения за фаворит отбор на Чили след нулево равенство. С този резултат Канада си гарантира класирането за елиминации и изхвърли Алексис Санчес и компания.

Разбира се, сега отборът дебютант в турнира е считан за аутсайдер срещу колоса Аржентина. Не помагат и кадровите проблеми в навечерието на сблъсъка. Полузащитникът Таджон Бюканън счупи пищял на тренировка и претърпя операция във Форт Уърт, Тексас. Футболистът на Интер беше откаран с линейка от заниманието на канадците и впоследствие то беше отменено.

Защитникът Дерек Корнелиус пък е наказан заради натрупани жълти картони. Бранителят на шведския Малмьо беше титуляр във всички мачове до момента. В негово отсъствие ще започне Камал Милър.

Един срещу друг

Двете страни са играли само два пъти, като спомените от последната им среща са още пресни. Тя беше в първия рунд от групите на Копа Америка (на 21 юни). „Гаучосите“ спечелиха с 2:0 след голове на Хулиан Алварес и Лаутаро Мартинес.

Преди това са играли контрола през 2010 година, спечелена убедително от Аржентина с 5:0.

Канада
Канада (Снимка: БТА)

Вероятни състави

Аржентина (4-4-2): Емилиано Мартинес – Николас Таляфико, Лисандро Мартинес, Кристиан Ромеро, Науел Молина – Николас Гонсалес, Алексис Мак Алистър, Енцо Фернандес, Родриго Де Пол – Лионел Меси, Лаутаро Мартинес

Канада (4-2-3-1): Максим Крепеу – Алфонсо Дейвис, Камал Милър, Мойс Бомбито, Алистър Джонстън – Стефен Еустакио, Джонатан Озорио – Якуб Шафелбург, Джонатан Дейвид, Ричи Лареа – Кайл Ларин


Къде да гледаме Аржентина – Канада на Копа Америка 2024?

Двубоят ще бъде излъчван в ефира на MAX SPORT 3. Зрителите ще могат да го наблюдават с картина в качество HD редом със стандартното излъчване.

Онлайн няма да бъде наличен пряко, защото сайтът на въпросната телевизия не предлага такава услуга.


Прогноза

Очаквам Аржентина да вземе поуки от последния си мач и този път да спечели още в редновното време. Всички в страната са изтръпнали след пропуснатата първа дузпа на Лео Меси, която все пак не се оказа фатална. Втори път обаче световният шампион не би изложил участието си на подобен риск и ще вземе своето в рамките на редовните 90 минути.

В първия мач между съперниците на турнира линията от 2,5 гола не беше премината. Този път и залогът е много по-голям, така че се спирам на прогноза за под 3 попадения в мача.

Още прогнози за Аржентина – Канада от типстъри можете да откриете в страницата на мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.