10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Арда влиза уверен в новото първенство

0
Станислав Иванов
Снимка: БТА

Отборът на Арда влиза уверен в новото първенство, като в първия си мач ще гостува на пловдивския Локомотив. Тази очаквана с интерес от феновете среща е утре (събота) от 19 часа на стадион „Лаута“.

През новата кампания кърджалийци отново ще се водят от Александър Тунчев, който успя да проведе пълноценна предсезонна подготовка и да направи качествена селекция, като най-важното в момента е, че Арда разполага с добър отбор от ярки индивидуалности и с висока конкуренция за всеки пост.

Александър Тунчев
Александър Тунчев (Снимка: БТА)

Всичко това вдъхва оптимизъм на привържениците на тима и създава предпоставки Арда да остане фактор в групата на майсторите и да изпълни по-голяма част от целите си – да се бори да се класира за европейски турнир, да завърши най-малко във втората четворка, да практикува грамотен и печеливш футбол и да развива качествата на талантливите си играчи.

А, когато по-горе споменах за селекцията, имах предвид, че новите попълнения са стойностни футболисти – опитни и по-млади такива, и дават по няколко опции на наставника.

Емил Виячки например може да се справя в сърцето на отраната както при схема с четирима, така и с трима бранители. Илкер Будинов е еднакво силен като десен и ляв бек, както и като халф-бек, а Димитър Велковски може да е полезен и отляво в отбрана, и в средата на терена.

И стигаме до двамата перспективни младоци, които имат шанс да се утвърдят в големия футбол още по време на първата си година в него.

Това са Иво Казаков, който играе като централен нападател, но е и силен и зад изнесения в атака таран, и дошлия под наем от Галатасарай Йозгюр Баран Аксака.

Аксака
Аксака (Снимка: БТА)

Двамата са изправени пред огромно предизвикателство, тъй като за първи път ще получават повечко възможности да покажат какво могат и в мъжко елитно първенство, тъй като досега Иво все пак е бил голмайстор на втория отбор на Ботев Плодив, а Йозгюр е тренирал с представителния тим на турския гранд от Истанбул, но на него до този момент се гледа като надежда.

Добра новина за Тунчев е също и оставането на лидера Станислав Иванов, освен ако не бъде продаден до края на летния трансферен прозорец. Ако това се случи, няма да е някаква изненада, тъй като към Стаси перманентно има интерес и когато бъде получена оферта, която удовлетворява едновременно клуба и играча, сделката за продажбата на Иванов ще е неизбежна.

Дори обаче това да се случи до края на август, в лицето на Борис Тютюков и визираните вече Казаков и Аксака, а защо не и на напористите юноши на клуба Сарп Полат и Бурак Акънджъ треньорът ще разполага със „свежа кръв“ в предни позиции и жадни за изява млади футболисти.

Да не забравяме също, че край тях в средната линия и нападение ще са изпълнители, които си тежат на местата – Борислав Цонев, Иван Тилев, Чинонсо Офор и Тонислав Йорданов.

Арда
Арда (Снимка: БТА)

Същото се отнася и за ариергарда, където пред утвърдения вратар Анатолий Господинов, са рутинираните Милен Стоев, Феликс Ебоа Ебоа, Пламен Крачунов и Джалал Хюсеинов, който често ще изпълнява и функциите на дефанзивен полузащитник. Големи са и очакванията и от универсалния Бен Азис.

С такава отборна мощ Арда би трябвало да е в състояние да оказзва сериозна съпротива на всеки съперник у нас и всички в елита да се съобразяват с кърджалийци.

Що се отнася предстоящия старт на сезона, фактите показват, че Арда играе трудно срещу Локомотив под тепетата. В шестте си мача там тимът от Кърджали още няма победа, като загуби последните си две визити с по 0:1, а преди тях записа четири поредни нулеви равенства.

Тук обаче е редно да припомним, че традициите са създадени, за да се нарушават, а и Арда има достатъчно спортно-технически аргументи, за да постигне позитивен резултат на неудобния за него терен.

Това, разбира се, ще е доста трудно, тъй като под ръководството на Любослав Пенев „черно-белите“ от Пловдив, въпреки че не направиха впечатляваща селекция, със сигурност ще са един стегнат и дисциплиниран отбор.

Но такъв се очертава да бъде и Арда, и затова изходът от този сблъсък изглежда непредсказуем и нищо чудно малките детайли да окажат влияние върху крайния резултат, въпреки че родните букмейкъри дават минимално предимство на домакините.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.