10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Тежко гостуване за Реал и лесен мач за Барселона в Кръг №37

0
Атлетик Билбао
Снимка: БТА

Предпоследният кръг в испанската Ла Лига ще предложи няколко емоционални мача. Програмата направи така, че Барселона ще изиграе трета среща само в рамките на тази седмица. Шампионът Реал гостува на Виляреал, а пък в Билбао ще има лют сблъсък между Атлетик и Севиля.

В следващите редове ще ви представим трите мача на фокус и пълната програма за кръга в Испания.

Виляреал – Реал Мадрид

„Жълтата подводница“ има кадрови проблеми в навечерието на сблъсъка с новия шампион на Испания. Алекс Баена и Кико Фемения са наказани, като още до петима футболисти може да пропуснат мача заради контузии. Сред тях са Жерар Морено и Раул Албиол, чиято липса ще бъде осезаема.

Реал Мадрид не играе за нищо. Карло Анчелоти обаче обяви това гостуване за генерална репетиция и тест за финала в Шампионска лига. Все пак италианецът би следвало да заложи на голяма част от резервните играчи. Още повече, че през седмицата в междинния кръг Татко Карло пусна титулярите. Тибо Куртоа направи 10 спасявания срещу Алавес и изглежда в отлична форма след контузията. Сред феновете има разделения дали той или Андрий Лунин трябва да са на вратата срещу Борусия Дортмунд.

Прогнозата ни е равенство.

Барселона – Райо Валекано

Каталунците имат нужда от още една победа, за да капарират второто място. Това би им осигурило участие в Суперкупата на Испания през следващия сезон. Старши треньорът Шави подчерта това на официалната пресконференция в навечерието на сблъсъка с Райо. Специалистът постави сребърните медали като цел №1 пред отбора в оставащите два кръга.

Илкай Гюндоган се завръща след наказание, докато Рафиня се очаква да заеме мястото на Ламин Ямал в ротациите на Шави. Младата суперзвезда игра пълни 90 минути срещу Реал Сосиедад и Алмерия в рамките на тази седмица. Роналд Араухо все още е под въпрос заради травма.

Райо игра 85 минути с десет души срещу Гранада в междинния кръг и някак успя да спечели с 2:1. Това обаче коства много усилия и в момента умората в състава е огромна. Очаква се гостите да „паркират буса“ във временния дом на Барселона, надявайки се да измъкнат престижна точка от този мач. За тях ще отсъства Оскар Трехо, който е наказан.

Прогнозата ни е победа на Барселона.

Атлетик Билбао – Севиля

Марков сблъсък за испанската Ла Лига. Два от традиционните отбори се срещат, а макар и да няма за какво да играят, емоциите ще бъдат големи. Баските изгубиха шанс да се класират за Шампионска лига. Това доведе до много изненадващ стартов състав срещу Селта Виго през седмицата, като нито един от братята Уилямс не започна. През второто полувреме пък се стигна до вратарска смяна.

Сега очакванията са Валверде да заложи на много по-силна единайсеторка за последната домакинска среща от футболната година. Клубната легенда Икер Муниаин ще изиграе последния си мач на „Сан Мамес“ и настроението ще е за тържество.

Севиля излезе с най-доброто в сряда, а допусна разочароващо поражение с 0:1 у дома от Кадис. Кике Санчес Флорес не прави сериозни ротации, въпреки че е наясно с многото напускащи отбора през лятото. Сега ще трябва да замени поне наказания Бубакари Сумаре.

Прогнозата ни е победа на Атлетик Билбао.

Програма за мачовете от 37-ия кръг в Ла Лига:

Неделя, 19 май:

20:00| Атлетик Билбао – Севиля

20:00| Атлетико Мадрид – Осасуна

20:00| Барселона – Райо Валекано

20:00| Бетис – Реал Сосиедад

20:00| Кадис – Лас Палмас

20:00| Гранада – Селта Виго

20:00| Майорка – Алмерия

20:00| Валенсия – Жирона

20:00| Виляреал – Реал Мадрид

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.