10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Панатинайкос – Ботев Пловдив: състави, новини и статистика

0
Ботев Пловдив
Снимка: БТА
Прогноза
Двата отбора да отбележат1.931.89
Над 2.5 гола1.551.55

*Коефициентите подлежат на промяна

Ботев Пловдив гостува на Панатинайкос в четвъртък (25 юли) от 21:00 часа. Двубоят е от втория квалификационен кръг на Лига Европа, като седмица по-късно предстои реванш на родна земя. Гръцкият колос ще приеме „жълто-черните“ на 75-хилядния „Олимпийски стадион“ в Атина. Съдия ще бъде Давид Фуксман от Израел.

Ботев преодоля словенския Марибор (2:1, 2:2) в първия кръг на пресявките, докато ПАО започва от тази фаза. В трети кръг победителят от двойката ще се изправи срещу легендарния нидерландски отбор Аякс.


Ботев Пловдив последни новини

Под тепетата всички говорят за младия нигериец Кристиан Нвачукву. Той се появи два пъти като резерва в рамките на миналата седмица, като даде три голови паса и отбеляза едно попадение за общо две полувремена игра. Бързоногото крило прави сериозна заявка да е следващата голяма звезда на Ботев. В състава няма контузени или наказани.

Ботев Пловдив
Ботев Пловдив (Снимка: Facebook/Botev Plovdiv)

Форма на Ботев

Настроението при „канарите“ е приповдигнато след успешния старт на сезона, който бе като естествено продължение на силния завършек на миналата кампания. Носителят на Купата на България взе и гостуването на Ботев Враца (3:1) от Първа лига, при което Душан Керкез ротира умело част от състава. Така запази сили за важната визита в Атина.

Вече споменахме и за успеха срещу Марибор в два мача.


Последни новини за Панатинайкос

20-кратният шампион на Гърция ще е без наказаната си суперзвезда Фотис Йоанидис. Нападателят ще пропусне и реванша след седмица. Старши треньорът Диего Алонсо все пак има и качествени заместници, но проблемът е липсата на игрова практика. Халфът Рубен Перес също е наказан за два мача, а контузени няма.

Форма на отбора

Сезонът в южната ни съседка започва след месец и това е първи официален мач за ПАО. Миналата година отборът отпадна в груповата фаза на турнира. В шампионата пък завърши четвърти.

Панатинайкос (Снимка: facebook.com/paofcgr)

Ботев Пловдив срещу Панатинайкос последни мачове

Това ще са първи двубои между тези два съперника. Срещу гърци родният представител е играл единствено през 1993 година, когато губи от Олимпиакос (2:3, 1:5). Панатинайкос се е изправял четири пъти срещу български тимове.

През сезон 1972/1973 пада от ЦСКА (1:2, 0:2), а това се повтаря и 16 години по-късно с почти идентичен резултат – 0:2 и 0:1. Култовата 1994-а се справя с Пирин Благоевград (2:0, 6:1), а през сезон 2002/2003 елиминира Литекс с 2:1 след продължения.


Ботев Пловдив – Панатинайкос вероятни състави

Ботев (4-2-3-1): Матвей Игонен – Константинос Балоянис, Антоан Конте, Йонас Тамм, Галин Минков – Антонио Перера, Джеймс Ето‘о – Кристиан Нвачукво, Самуел Акере, Ивелин Попов – Антъни Уджа.

Панатинайкос (4-3-3): Бартломией Драговски – Тони Вилхена, Барт Шенкевелд, Сверир Инги Ингасон, Янис Коцирас – Вилиан Арао, Филип Джуричич, Неманя Максимович – Анастасиос Бакасетас, Александър Джеремейев, Даниел Манчини.


Ботев Пловдив – Панатинайкос по ТВ

Мачът ще бъде предаван по DIEMA SPORT в четвъртък от 21:00 часа. Онлайн ще се излъчва за потребителите на PLAY DIEMA EXTRA срещу платен абонамент.


Прогноза за мача

Панатинайкос все още е в етап на подготовка и затова давам шанс на Ботев, макар и мнозина да отписват напълно родния представител. Ако сблъсъкът беше през септември, то ситуацията щеше да е коренно различна. Очаквам пловдивчани да отбележат, но и да допуснат гол.

Друга изгодна възможност е за над 2.5 попадения в мача. Считам, че линията лесно ще бъде мината, както се случи при първите три срещи на „жълто-черните“ през сезона.

Още прогнози за Панатинайкос – Ботев Пловдив от типстъри можете да откриете в страницата за мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.