10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ботев Пловдив – Панатинайкос прогноза: състави, новини и статистика

0
Ботев Пловдив
Снимка: Facebook.com/BotevPlovdiv
Прогноза
Двата отбора да отбележат1.871.82
2.182.18

*Коефициентите подлежат на промяна

Ботев Пловдив приема Панатинайкос в четвъртък (1 август) от 21:00 часа. Двубоят е реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа, като преди седмица гърците спечелиха с 2:1 на свой терен. Ще се играе на разпродадения до краен предел „Христо Ботев“ в Пловдив. Съдия ще бъде Даниел Шлагер от Германия.

Победителят от двойката ще се изправи срещу легендарния нидерландски отбор Аякс или сръбския Войводина.


Ботев Пловдив последни новини

В състава няма контузени или наказани. Настроението е отлично след успешното начало на сезона и реалните шансове гръцкият колос да бъде отстранен на реванша. До някъде идилията при „канарите“ бе помрачена от ексцесиите по време на дербито с Локомотив (2:2) и погрома в сектора за гости, но това няма как да повлияе на футболистите и те ще излязат за мача на живота си с Панатинайкос.

Дилемата на Душан Керкез е свързана с вратарския пост, където Матвей Игонен вероятно ще бъде заменен от Ханс Бернат. Естонецът допусна грешки от началото на сезона, а освен това приятелката му бе замерена с домат при неприятен инцидент, най-вероятно от недоволен привърженик на „жълто-черните“. Клубът осъди тази проява и застана зад своя страж. Бернат обаче също демонстрира колебливи изяви.

Ивелин Попов
Ивелин Попов. Панатинайкос - Ботев (Снимка: Facebook.com/BotevPlovdiv)

Форма на Ботев

Носителят на Купата на България започна с победа над Ботев Враца (3:1) на старта в Първа лига, а в Европа елиминира словенския Марибор (2:1, 2:2). Вече споменахме равенството с Локомотив, като мачът отново можеше да се счита за спечелен, но „железничарите“ изравниха дълбоко в добавеното време.

В Гърция пък от Ботев имаха основателни претенции за дузпа, която щеше да донесе равенство 2:2.


Последни новини за Панатинайкос

20-кратният шампион на южната ни съседка отново ще бъде без своята голяма звезда в атака Фотис Йоанидис. Нападателят и халфът Рубен Перес все още изтърпяват наказания. Контузени няма.

Форма на отбора

Сезонът в южната ни съседка започва след месец. Първият официален мач за ПАО бе именно срещу Ботев и българският отбор трябва да се възползва от липсата на игрова практика у съперника. Миналата година Панатинайкос отпадна в груповата фаза на Лига Европа. В шампионата завърши на четвърто място.

Ботев Пловдив
Панатинайкос - Ботев Пловдив (Снимка: БТА)

Ботев Пловдив срещу Панатинайкос последни мачове

Миналата седмица бе първата среща между тези два съперника. Иначе с гърци родният представител е играл единствено през 1993 година, когато губи от Олимпиакос (2:3, 1:5).

Панатинайкос се е изправял четири пъти срещу български отбори. През сезон 1972/1973 пада от ЦСКА (1:2, 0:2), а това се повтаря и 16 години по-късно с почти идентичен резултат – 0:2 и 0:1. Култовата 1994-а се справя с Пирин Благоевград (2:0, 6:1), а през сезон 2002/2003 елиминира Литекс с 2:1 след продължения.


Ботев Пловдив – Панатинайкос вероятни състави

Ботев (4-2-3-1): Ханс Бернат – Константинос Балоянис, Антоан Конте, Йонас Тамм, Галин Минков – Антонио Перера, Джеймс Ето‘о – Кристиан Нвачукво, Самуел Акере, Ивелин Попов – Антъни Уджа.

Панатинайкос (4-3-3): Бартломией Драговски – Тони Вилхена, Барт Шенкевелд, Сверир Инги Ингасон, Янис Коцирас – Вилиан Арао, Филип Джуричич, Неманя Максимович – Анастасиос Бакасетас, Александър Джеремейев, Даниел Манчини.


Ботев Пловдив – Панатинайкос по ТВ

Мачът ще се излъчва в ефира на DIEMA SPORT четвъртък от 21:00 часа. Онлайн той ще бъде наличен за потребителите на PLAY DIEMA EXTRA срещу платен абонамент.


Прогноза за мача

Миналата седмица правилно се насочих към пазара за гол/гол и сега отново бих заложил на него. Втората прогноза беше за над 2.5 попадения в мача, а този път ще подходя по-смело и ще дам 1Х двоен шанс за българския отбор.

Керкез вече показа, че знае как да ръководи подобни турнирни битки, а съперникът очевидно е далеч от най-добрата си форма. Пред пълните трибуни на „Колежа“ ще изпита сериозни затруднения.

Още прогнози за Панатинайкос – Ботев Пловдив от типстъри можете да откриете в страницата за мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.