10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец разчете сигналната лампа, а и върви все така по график

0
Лудогорец Тодор Неделев
Снимка: БТА

Лудогорец очаквано победи Динамо Минск (2:0). По-важното за феновете на шампиона е, че „орлите“ се събудиха и показаха различно лице. В рамките на предходната седмица те паднаха от Динамо Батуми в Грузия с 0:1, като дори можеше да се стигне до още по-изразителна загуба, а след това позволиха на ЦСКА да диктува темпото на игра насред Разград, когато все пак опитът помогна за успеха с 1:0.

Георги Дерменджиев очевидно съзря сигналната лампа, която светна за Лудогорец. Опитният специалист направи четири промени спрямо състава, с който излезе срещу „червените“. Те дадоха резултат и разградчани взеха комфортен аванс срещу беларуския си съперник. Самата среща ще се играе в Унгария на неутрален терен, а това е отлична новина за българския отбор.

Лудогорец разпредели отлично силите си

В разгара на лятото винаги е било трудно да се играе. Особено, когато ти се налага да съчетаваш ангажименти с Европа и мачове от Първа лига. При това срещу директен конкурент. „Орлите“ обаче умело успяха да преценят своите възможности и за сега се движат по график. Беше много важно да се вземе преднина за реванша с Динамо Минск, като тя отново е от два гола, идентично на ситуацията в предходния кръг. Трите точки срещу ЦСКА също са отлична новина и сега предстоят по-леки изпитания по родните терени идните седмици.

Лудогорец - Динамо Минск, Якуб Пьотровски
Лудогорец - Динамо Минск, Якуб Пьотровски (Снимка: БТА)

Възпитаниците на Дерменджиев спестиха сили срещу столичния гранд, които използваха максимално добре в „турнира на богатите“. Следващата среща от Първа лига със Славия пък бе отложена, защото все още е трудно за шампиона да играе всяка седмица по два пъти, както го прави в разгара на сезона. На този етап всичко върви по план.

Дерменджиев разчете сигналната лампа

Лудогорец откровено игра слабо на реванша с Батуми. Събуди се през второто полувреме, когато можеше и да отбележи. По идентичен сценарий се разви мачът с ЦСКА. Треньорът на разградчани съзря слабостите в представянето и ги коригира. Само с по едно полувреме игра нищо добро не чакаше шампионите. 

В сряда вечер те ни показаха доброто старо лице, а националите Тодор Неделев и Ивайло Чочев демонстрираха чудесен синхрон в средата на терена. Няма как да не отличим тези двама футболисти на „орлите“, защото именно тази зона бе спечелена категорично от домакина, а това наклони сериозно везните в негова полза.

Има какво да се желае в защита

До момента няма два поредни мача, в които Лудогорец да е излязъл с една и съща централна двойка. Това говори, че Дерменджиев все още напипва правилните изпълнители в отбрана. Новото попълнение Едвин Куртулус отстъпи мястото си на Диниш Алмейда снощи, а бившият защитник на Локо се справи отлично. Колебания обаче имаше в играта на Оливие Вердон, чийто неубедителни изяви за късмет на „орлите“ не доведоха до последствия.

Гол на Лудогорец
Гол на Лудогорец (Снимка: БТА)

Аслак Фон Витри към момента пък е без алтернатива в дясната зона. За мнозина той е най-добрият десен бек в България. Норвежецът рядко показва спад в представянето си и носи много добавена стойност във всеки мач на Лудогорец. Отляво отчетохме завръщането на Антон Недялков, който замени Сон в титулярния състав. Все още обаче националът не е в оптимална форма, иначе класата му е безспорна.

Какво следва?

Лудогорец не бива да подценява реванша с Динамо Минск, защото може да си изпати. В Батуми стомната не се счупи. Слабото представяне тогава трябва да бъде за урок. Все пак преднината от два гола позволява и поглед напред в бъдещето към третия кръг, където евентуален съперник ще бъде Карабах

Азерите са стойностен отбор, но пък и много преодолим. При победа Лудогорец ще си осигури място в плейофната фаза и минимум участие в групите на Лига Европа, а там ще е в елитна компания. За всички обаче е ясно, че голямата цел е именно „турнира на богатите“. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.