10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Локомотив София срещу ЦСКА: Прогноза, последни новини, статистика и състави

0
ЦСКА - Локомотив София Тобиас Хайнц
ЦСКА - Локомотив София (Снимка: LAP.bg)
Прогноза
Победа за ЦСКА1.351.41
И двата отбора да отбележат гол2.322.20
Над 1.5 гола в мача1.291.29

*Коефициентите подлежат на промяна

Едно люто столично дерби ще затвори 12-ият кръг в родната Първа лига. В понеделник (16 септември) един срещу друг се изправят Локомотив София и опреният до стената ЦСКА от 19:45 часа на стадиона в квартал „Надежда“. Главен съдия на сблъсъка ще бъде Никола Попов, а на системата ВАР ще оперира Станимир Тренчев.


Последни новини за Локомотив София

Седем мача, девет спечелени точки, само две допуснати поражения и представяне, което можем да наречем възходящо. В последните няколко седмици в лагера на Локомотив София позитивите са налице, но всичко това е плод на усилена работа, след като началото на сезона беше повече от кошмарно.

Преди паузата за националните отбори „червено-черните“, които на 2 септември отпразнуваха 95 години от създаването си, взеха точка за първи път от Локомотив в Пловдив от 2014-а година насам. Но още по-добро впечатление направи фактът, че възпитаниците на Иван Колев отправиха цели девет удара към противниковата вратата, шест, от които точни, само през първата част.

В последните дни столичните „железничари“ представиха 25-годишното белгийско крило Анисе Бру. Той е юноша на Гент, а за последно е носил екипа на втория отбор на Стандарт Лиеж, който изпадна в белгийската трета лига.

Локомотив София
Локомотив София (Снимка: БТА)

Старши треньорът Иван Колев се надява да може да разчита на капитана Владимир Николов, който не е играл от победата с 2:1 над Черно море на 4 август, когато разтегна връзки на коляното. Той, обаче, вече тренира пълноценно със съотборниците си. Сред титулярите пък се очаква да се завърне и централният нападател Анте Аралица. Хърватинът също не е играл от успеха над „моряците“.

Форма на отбора

От началото на сезона Локомотив София записа две победи (2:1 над Черно море у дома и 1:0 като гост на Септември София), три равенства (0:0 срещу Берое като гост и ЦСКА 1948 у дома, както и 1:1 срещу Локомотив в Пловдив) и две загуби в „Надежда“ (1:6 от Левски на старта и 0:1 от Ботев Враца). Това отрежда на „червено-черните“ десетата позиция с девет точки и голова разлика от 5:9.


Последни новини за ЦСКА

Много неща се изговориха и изписаха в последните седмици за армейците. ЦСКА прави един от най-лошите си стартове на сезон, след като тимът е в серия от четири поредни загуби и заема незавидната предпоследна 15-а позиция с едва три точки.

Точно преди паузата за национални отбори кормилото, от меко казано разочарованието Томислав Стипич, пое Александър Томаш, за когото беше платена сериозна неустойка на Спартак Варна. Въпреки това, „червените“ отстъпиха с 0:1 от Ботев Пловдив, но сега нещата се очаква да бъдат коренно различни.

31-кратните шампиони се подсилиха сериозно с цели шестима нови футболисти в лицето на левия бек Мика Пинто, дефанзивния халф Джеймс Ето’о, атакуващия полузащитник Илиан Илиев-младши, лявото крило Зюмюр Бютучи, нападателят Аарон Исека, който е брат на белгиеца Мичи Батшуай, както и перлата в короната – защитникът Лиъм Купър, който дойде със статут на капитан Лийдс Юнайтед, където прекара цели десет години.

Първите петима вече са картотекирани, но остава неяснота дали това ще се случи и с Купър за мача срещу Локо София. „Червените“ все още имат достатъчно време да регистрират опитния шотландски бранител, макар да не е ясно дали и шестимата нови ще са физически готови за двубоя в понеделник.

Александър Томаш и Лиъм Купър
Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш и защитникът Лиъм Купър (Снимка: Facebook.com/CSKA Sofia FC)

В петък официално бе представен пред медиите и Александър Томаш, който заведе отбора на кратък лагер в Банско през паузата, за да може да сплоти състава.

„В ЦСКА трябват войници … Ще работим, докато направим отбора страшилище за българския футбол, бяха част от думите на Томаш по време на представянето му.

Голямата новина за ЦСКА, обаче, е завръщането на феновете на армейците по трибуните, които чакаха дълго време да зърнат отново своите любимци заради наложеното им тежко наказание в края на миналата кампания. Това определено ще бъде допълнителен стимул за играчите на Томаш да се реваншират за слабите резултати.

Форма на отбора

От шест изиграни двубоя, ЦСКА записа една единствена победа над Хебър Пазарджик с 3:1 на „Васил Левски“ и допусна пет загуби до момента (0:1 от Лудогорец, 0:3 от Спартак Варна, 0:1 от Славия, 1:2 от Арда и 0:1 от Ботев Пловдив на стадиона в „Надежда“). В тези мачове армейците са отбелязали едва четири попадения срещу цели девет допуснати. Столичани са на предпоследната 15-а позиция с три пункта, като единствено Септември е зад тях с нулев актив.


Локомотив София – ЦСКА един срещу друг

Двамата отбора са се срещали до този момент 134 пъти, като армейците имат превес в победите – 65:27, а равенствата са 42. Головата разлика също е сериозно в полза на „червените“ – 244:141.

През миналия сезон ЦСКА спечели и двата си мача срещу Локо София – 2:0 у дома и 1:0 като гост. Като цяло, обаче, 31-кратните шампиони изпитват затруднения, когато гостуват на този съперник. Статистиката показва, че от последните девет двубоя на стадиона в „Надежда“ армейците имат едва един успех (споменатия вече през миналата кампания), а пет мача са завършили наравно, докато „железничарите“ са записали три победи.


Вероятни състави:

Локомотив София (4-4-2): Александър Любенов – Стефан Ламбез, Диме Димов, Лука Иванов, Бруно Франко – 31. Красимир Станоев, Доналдо Ака, Атанасиос Пицолис, Симеон Славчев – Владимир Николов, Анте Аралица

ЦСКА (4-1-4-1): Густаво Бусато – Иван Турицов, Браян Кордоба, Християн Петров, Тибо Вион – Марселино Кареасо – Улаус Скаршем, Джонатан Линдсет, Станислав Шопов, Тобиас Хайнц – Годуин Коялипу


Къде да гледаме Локомотив София – ЦСКА по ТВ?

Срещата ще бъде предавана в пряко предаване по DIEMA SPORT в HD качество в понеделник (16 Септември) от 19:45 часа. Онлайн мачът ще се излъчва за потребителите на платформата PLAY DIEMA XTRA срещу платен абонамент.


Прогноза за двубоя

Очакванията са един завързан двубой, който, обаче, повече клони към победа за ЦСКА.

Локомотив, обаче, най-вероятно ще отбележи поне едно попадение, така че друга интересна опция изглежда гол/гол.

Като трети вариант спокойно може да се играе и общо над 1.5 гола в двубоя.

Още прогнози за Локомотив София – ЦСКА от типстъри може да откриете в специалната секция на Nostrabet!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.