10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Интересно: Люис Хамилтън може да вземе дял от Манчестър Юнайтед?

0
Люис Хамилтън
БТА

Пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън може да се присъедини към офертата на най-богатия човек във Великобритания сър Джим Ратклиф за Манчестър Юнайтед. Ратклиф, който е собственик на Ница, иска силно да купи „червените дяволи“, пише Mirror.

38-годишният британски състезател, заедно с тенис звездата Серина Уилямс, бяха част и от една от офертите за Челси при продажбата на клуба. Източникът припомня, че това не е първа или втора подобна инвестиция за Хамилтън в спорта, който сега очевидно е решил да вземе дял от елитен английски тим.

Ратклиф е изразил интерес към закупуването на Юнайтед още през август, съобщи Ройтерс. По това време Илон Мъск също се пошегува, че планира да купи клуба.


Твърди се, че семейство Глейзър работи с финансови съветници по процеса за продажба на манчестърци. Възможна е и само частична продажба на клуба от „Олд Трафорд“ или дори инвестиции, като реконструкция на стадиона и инфраструктурата на клуба, която в последните години не търпи никакво развитие.

„Тъй като се стремим да продължим да надграждаме върху историята и успехите на клуба, бордът разреши задълбочена оценка на стратегическите алтернативи“, казаха в изявление преди седмици Аврам Глейзър и Джоел Глейзър – съпредседатели и директори на Юнайтед.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.