ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Гьозтепе – Трабзонспор: прогноза, новини, статистика и коефициенти

0
Станимир Стоилов
Снимка: Facebook/GoztepeSK
Прогноза
Равенство3.403.35

*Коефициентите подлежат на промяна

Гьозтепе на Станимир Стоилов приема Трабзонспор в мач от десетия кръг на турската Суперлига. Срещата на „Гюрсел Аксел“ е в събота, 26 октомври, от 19:00 часа. Двубоят в Измир ще бъде ръководен от Чихан Айдън, който е един от реномираните турски съдии.


Последни новини за Гьозтепе

Мъри Стоилов ще предприеме някои промени в състава си след незадоволителното представяне в последния кръг.

Медиите в Турция смятат, че хасковският наставник ще направи поне 2-3 промени в състава си. Новатус Мироши и Кубилай Канацикюз са контузени в състава на Гьоз-Гьоз, но и двамата не са основни футболисти.

Възможно е от първата минута да стартира Давид Датро Фофана, който при загубата от Еюп с 0:1 влезе от пейката. Корай Гюнтер, бившият играч на Верона, също е заподозрян за място в стартовата 11-ка на Стоилов. И за германския защитник важи същото като за Фофана – бе резерва срещу Еюп.

Стоилов и Гьозтепе ще разчитат най-вече на френетичната домакинска публика, пред която все още нямат загуба в Суперлигата.

Форма на отбора

„Жълто-червените“ се представят над очакванията досега и са на седма позиция. В последните 4 мача Гьозтепе редува победи и загуби, но е в пълна степен в борбата за евроквоти.

Гьозтепе
Гьозтепе (Снимка: Facebook/GoztepeSK)

Последни новини за Трабзонспор

Отборът на Шенол Гюнеш е непобеден досега в първенството. „Черноморската буря“ има две победи и цели шест равенства! Трабзон има и отложен мач.

Самият наставник има сериозни проблеми с контузени футболисти, на които не може да разчита. Антони Нвакаеме, Стефан Савич, Енис Дестан и Серкан Асан са с травми, като със сигурност ще пропуснат срещата в Измир. Хюсеин Тюркмен също ще пропусне дуела, макар неговата липса да не е толкова осезаема.

В последния кръг „кафяво-сините“ се отпушиха и надвиха много силния тим на Истанбул Башакшехир. Победа в Измир се явява почти задължителна за възпитаниците на Гюнеш, за които следва мач с кандидат-шампиона Фенербахче.

Форма на отбора

В последните си три мача Трабзонспор записа единствените си две победи в шампионата. Неминуем показател, че се излиза от омагьосания кръг с равенствата.

Трабзонспор
Трабзонспор (Снимка: БТА)

Един срещу друг

Двата тима имат множество на брой срещи през годините, но впечатление прави, че в последно време Трабзонспор играе успешно срещу Гьозтепе. „Черноморската буря“ има 4 победи и 1 равенство в последните си пет мача с Гьоз-Гьоз. В последния мач между двата тима през 2022 година Трабзон победи с 4:2. Тогава тимът от Черноморието става и шампион.


Вероятни състави:

Гьозтепе (3-4-1-2): Матеуш Лис – Елитон, Малком Бокеле, Корай Гюнтер – Джалма Силва, Исак Соле, Курю Мацуки, Огюн Байрак – Давид Тиянич – Давид Датро Фофана, Ромуло

Трабзонспор (4-2-3-1): Угурджан Чакър – Ерен Ермали, Джон Лундстрам, Батиста Менди, Педро Малейро – Озан Туфан, Окай Юкушлу – Денис Драгуш, Мухамед Чам, Един Виска – Симон Банза


Къде може да гледаме Гьозтепе – Трабзонспор по ТВ?

За съжаление, мачът няма да се излъчва по българска телевизия. Нито една от родните телевизии не излъчва регулярно турската Суперлига. Най-добрият вариант опира до турските или румънските ТВ канали, които излъчват първенството на южната ни съседка.


Прогноза за мача:

Въпреки добрата серия на Трабзонспор срещу Гьозтепе, аритметиката сочи равен резултат в домакинството на измирци. Равенство в мача е на коефициент над 3.30 коефициент. Ставката не е лоша за два равностойни отбора, които са и съседи в класирането – седмо и осмо място.

Ако търсите още прогнози за мача Гьозтепе – Трабзонспор, може да погледнете специалната секция на Nostrabet.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.