ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Феновете на Ботев Пловдив изпаднаха във възторг

0
Душан Керкез
Снимка: БТА

Ръководството на Ботев Пловдив осъществи впечатляваща сделка на трансферния пазар в лицето на Антъни Уджа.

Наред с това, че носителят на Купата на България успя да вземе такъв квалитетен играч, още по-добре е, че това се случва на ранен етап от предсезонната подготовка и таранът ще има достатъчно време време да се адаптира към новата обстановка, както и да участва във всички летни контроли и да се сработи с новите си съотборници.

Антъни Уджа
Антъни Уджа (Снимка: Фейсбук, ПФК Ботев Пловдив)

Предвид високите амбиции и цели на „жълто-черните“ за следващия сезон – щурм на Топ 4 и достойно представяне в Европа, Душан Керкез със сигурно е искал да повиши вътрешната конкуренция и да вдигне отборната класа, и ръководството започва да му изпълнява желанията.

Тук можем да допуснем, че осигуряването на нова солидна опция за върха на атаката е било приоритет за Керкез поради стечението на обстоятелствата.

Взетият в началото на годината Георги Николов получи тежка контузия и бе опериран, като в най-добрия случай ще се завърне в игра в късната есен и оттам нататък ще отнеме още време, докато си върне оптималната форма.

Мартин Секулич и Фаустас Степонавичюс пък не даваха гаранции, че са перфектния вариант за този пост, на който Ботев през годините е разполагал с великолепни изпълнители.

Секулич например започна силно миналата кампания и вкара няколко гола, но после се загуби. Тази пролет също имаше добри изяви, но епизодични, което е твърде малко, когато водиш атаката на Ботев.

Душан Керкез
Душан Керкез (Снимка: БТА)

Талантливият Фаустас пък на този етап се задоволява с игрови минути предимно като резерва и ще е любопитно да се види дали е в състояние да промени това и да има по-съществен принос към „канарчетата“.

Той може и да е твърде млад и да няма опит, но това би трябвало още повече да го амбицира да не остане вечния талант за „жълто-черните“.

Защото в сериозните клубове, какъвто е и Ботев, търпението към перспективните играчи не е безгранично. Треньорът им дава шанс, но вече от тях зависи как ще се възползват от него и дали ще заслужат доверието му.

След идването на Уджа обаче, Керкез получи това, което искаше, и изглежда ясно, че нигериецът ще е първи избор на Керкез, а хърватинът и литовецът – втори и трети.

Самият Антъни стъпва на „Колежа“ като футболист с богата визитка след престоя си в Първа и Втора Бундеслига на Германия.

Все пак по немските терени Уджа е изиграл общо 250 мача и е вкарал 74 гола, и е носил екипите на Майнц, Кьолн, Вердер Бремен, Унион и Айнтрахт Брауншвайг.

33-годишият нигериец има и 7 мача за националния отбор на страната.

Неговият трансфер логично бе одобрен и от феновете на Ботев, и ако съдим по техните емоционални коментари в социалните мрежи, те вече го приемат като един от тях и се надяват да поразява вратите на съперниците.

Ботев Пловдив
Ботев Пловдив (Снимка: БТА)

Вижте какво пишат бултрасите, за да се уверите какво чувстват в момента и какви са техните очаквания от Антъни:

„Ако няма контузии, ще е голмайстор на първенството следващия сезон. Браво на ръководството за навременната и силна селекция“.

„Футболист с подобна визитка не е идвал в Ботев. Надеждите ни са големи. Добре дошъл в Пловдив и Ботев, Антъни. Бъди здрав и много голове с жълто-черната фланелка. Заедно с Ивелин поведете Ботев към Топ 3 и нова Купа“.

„Жив и здрав да бъде, да наказва всички всеки мач наред“.

„Добре дошъл. Нека покажем на света, че Ботев е отбора, който ще пише новата история на Европейските клубни турнири“.

„Да ги пори като риби“.

„Най-важния трансфер. И най-престижен“.

„Йессс, бееее! Успех и много голове във вратите на противниците“.

„Успех, искаме бой над Марибор и после над Панатинайкос. Само със самочувствие. 80-те години пред Ботев и Байерн с Жан-Мари Пфаф трепереха. Успех, Антъни“.

„Пожелавам му да повтори с екипа на Ботев най-силния си сезон с Кьолн“.

„На 33, този тип може да направи поне 3-4 сезона в нашето първенство на високо ниво. Топ трансфер“.

„Изключително важен трансфер, браво на клуба. Тони знае как да я вкарва, абсолютно клиничен, какъвто нямахме. Много голове с жълто-черната фланелка“.

„Ти само вкарвай, подкрепата от нас я имаш“.

„Мачкай, машина“.

„Нинджа. Ще къса мрежи“.

„По три гола на мач му пожелавам“.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.