ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Фенербахче срещу Манчестър Юнайтед прогноза: новини, състави и още

0
Расмус Хойлунд
Снимка: БТА
Прогноза
Над 2,5 гола1.651.65

*Коефициентите подлежат на промяна

Фенербахче приема Манчестър Юнайтед в мач от трети кръг на същинската част в Лига Европа. Сблъсъкът е от 22:00 часа на 24 октомври, четвъртък, на стадион „Шюкрю Сарачоглу“ в Истанбул. Ще бъде ръководен от реномирания френски съдия Клерман Тюрпен.


Последни новини за Фенербахче

Треньорът на домакините Жозе Моуриньо няма да може да разчита на Ченгиз Ундер, Джейдън Остерволде, Брайт Осай-Самуел и Ирфан Егрибаят. Наказани футболисти няма. Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед ще има лична мотивация в този мач. Сблъсъкът ще е по-специален и за Фред, и Софиан Амрабат. Двамата до скоро защитаваха цветовете на именития английски отбор.

„Фенерите“ се радват на фанатична подкрепа, като на мачове в Истанбул са измервани най-високите децибели на шум. Атмосферата и този път ще превърне гостуването на Юнайтед в ад.

Фенербахче
Фенербахче (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Фенербахче започна участието си в Лига Европа с победа над белгийския Юнион Сен Жилоа (2:1), а след това завърши наравно с нидерландския Твенте (1:1). Последва реми в местното първенство – 2:2 при визита на Самсунспор. Това е последният мач на Моу и компания.

От два месеца насам турците са допуснали само една загуба, при това от Галатасарай (1:3).


Последни новини за Манчестър Юнайтед

Ерик Тен Хаг ще е без редица важни футболисти. Мейсън Маунт все още не се е завърнал в игра след удара в главата, който получи срещу Тотнъм (0:3). Тогава той замени Коби Мейну, който също получи травма и напусна принудително… Хари Магуайър отново е контузен за няколко седмици.

Все още се чака завръщането в игра на Люк Шоу, като от клуба обявиха, че то няма да се форсира. Същото важи за Тайрел Маласия, който лекува коляното си, и Лени Йоро, възстановяващ глезена. Към списъка с контузени се присъедини и Каземиро. Наказан е Бруно Фернандеш заради червен картон.

Настроението в отбора е минорно предвид очертаващия се пореден слаб сезон. Победата над Брентфорд (2:1) през уикенда няма как да извади „червените дяволи“ от трудната ситуация. Ще им трябва поредица от успехи, за да се завърне настроението в играта.

Манчестър Юнайтед
Манчестър Юнайтед (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Юнайтед е само с 2 точки след два изиграни мача от Лига Европа. Равенството с нидерландския Твенте (1:1) и това с Порто (3:3) оставят английския колос на 21-о място, макар че все още е твърде рано да се гледа временното класиране.

Победата над Брентфорд сложи край на поредицата от пет поредни двубоя без успех във всички турнири.


Фенербахче – Манчестър Юнайтед един срещу друг

Двата отбора са играли шест пъти помежду си, като имат по три победи. Головата разлика е 13:9 в полза на британците.

За пръв път спориха в групите на Шампионска лига през 1996, когато Юнайтед спечели гостуването с 2:0, а после загуби у дома с 0:1 в мач без значение. Отново през 2004 взе първата среща с ударното 6:2, а втората не влияеше за крайното класиране в групата и падна с 0:3.

За последно се изправиха един срещу друг в Лига Европа през 2016 година, когато „червените дяволи“ спечелиха с 4:1 на „Олд Трафорд“ и отстъпиха с 1:2 в Истанбул.

Вероятни състави

Фенербахче (4-2-3-1): Доминик Ливакович – Самет Акайдън, Чаглар Союнчу, Александър Джику, Мерт Мюлдюр – Софиан Амрабат, Фред – Душан Тадич, Себастиан Шимански, Алан Сен-Максимен – Едвин Джеко

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Андре Онана – Нусар Мазрауи, Матайс де Лихт, Лисандро Мартинес, Диого Дало – Мануел Угарте, Кристиан Ериксен – Алехандро Гарначо, Джошуа Зиркзей, Маркъс Рашфорд – Расмус Хойлунд


Къде да гледаме Фенербахче – Манчестър Юнайтед по ТВ?

Двубоят ще бъде излъчван пряко в ефира на българската телевизия BTV ACTION. Онлайн ще се предава за абонати на платформата VOYO в HD формат.


Прогноза за мача

Очакванията ми са за много отворен сблъсък с поне три попадения. До момента английският отбор не показва увереност в турнира, а гостуванията в Истанбул не са му любими. Не съветвам да се играе победа за Манчестър Юнайтед на сляпо, единствено заради името.

Още прогнози за Фенербахче – Манчестър Юнайтед от тиспстъри може да откриете в специалната секция на Nostrabet.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.