Уелс и Швейцария си поделиха по точка

0
евро 2020 купа

Отборите на Уелс и Швейцария завършиха наравно в първия си мач от Група „А“ на ЕВРО 2020. „Драконите“ и „Кръстоносците“ си вкараха по едно попадение на Олимпийския стадион в Баку, а ако трябва да има отбор, който да съжалява повече за изпуснатите две точки, то това със сигурност е този на Швейцария.

Избраниците на Владимир Петкович стояха по-добре на терена и задържаха топката за по-големи периоди от време, което „изстуди“ играчите в червено. Футболистите на Уелс така и не успяваха да се пренесат в полето на съперника си за по-продължително време и често губеха топката около централната линия.

Чистите положение и пред двете врати не се редуваха, а нещото, с което ще се запомни първото полувреме бе спуканата топка. Така двата отбора се прибраха обратно с две нули на таблото.

Малко след подновяването на играта логичното се случи и Швейцария поведе. В 49-та минута Джердан Шакири центрира от корнер, а най-адекватен в наказателното се оказа Бреел Емболо, който отправи точен удар с глава, който се озова в мрежата зад Дани Уорд.

Това развитие ощипа играчите на Уелс и те започнаха по-смело и по-често да атакуват. Изравнителното попадение падна в 73-та минута, когато след късо изпълнение на корнер Гранит Джака центрира в наказателното, а на границата на вратарското поле Кифър Муур надскочи всички, за да отбележи с глава – 1:1.

Десетина минути по-късно Швейцария отново поведе, но голът на резервата Марио Гавранович бе правилно отменен заради засада и след намесата на ВАР.

Така след изиграването на първите мачове от първата група, Италия води с три точки, докато Швейцария и Уелс имат по една, а Турция е с нула. В следващия кръг Турция играе с Уелс в Баку, а Италия приема Швейцария в Рим.

Видяно 28 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.