BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Собственикът на Palms Bet излиза на Българската Фондова Борса

0
palmsbet инвестиране
Инвестиране в Palms bet - как да си закупим акции на БФБ?

Букмейкърската компания Palms bet е една от водещите в хазартната индустрия у нас. Тя се разви главоломно през последните години, а този процес продължава с навлизането ѝ на фондовата борса. Фирмата, стояща зад онлайн букмейкъра, е Телематик Интерактив България ЕАД, която подготвя своето публично предлагане на Българската Фондова Борса. По този начин компанията цели свежи инвестиции, с които да подобри предложенията на Палмс Бет и да засили още повече присъствието си на iGaming сцената у нас.

Вход в Palms Bet


Колко струва една акция на Palms Bet?

Според предварително обявените данни от компанията, минималната сума на една акция при публичното предлагане ще бъде на стойност 50 лева. Максимумът пък ще стигне до 75 лева. Това е цената на една акция. Обявените акции са общо 400 000 от увеличението на капитала на дружеството, както и до 400 000 вече съществуващи акции, които са собственост на Елдорадо Корпорейшън АД.

Това означава, че само от новообявените акции, при продажба на една акция на минимумът от 50 лв., компанията ще получи 20 милиона лева.


Кога започва продажбата на акции?

Началната дата за подаване на заявки за закупуване на акции на Палмс бет е 14.02.2022. Публичното предлагане ще продължи до 18.02.2022, а три дни по-късно ще бъдат уведомени и класираните поръчки. Крайната дата за заплащането на акциите е 23 Февруари същата година. Около месец по-късно пък вече притежателите ще могат да стартират търгуването на своите акции.


Как да си закупим акции на Телематик Интерактив България ЕАД?

За да си закупите акции на Телематик, ще трябва да подадете своята заявка към мениджъра по предлагането. В този случай това е ИП “София Интернешънъл Секюритиз” АД. Това е компанията, която ще управлява публичното предлагане на акциите на Palms bet на родната фондова борса.


Каква ще бъде политиката на Palms bet за изплащане на дивиденти?

Телематик Интерактив България ще следва предварително определена политика за изплащане на дивидентите към акционерите. Тя включва разпределяне на дивидент от минимум 40% от подлежащата на разпределяне печалба. Има обаче някои случаи, в които това няма да се прави:

  • ако приходите от продажбите са се понижили с повече от 25% спрямо предишната година
  • ако печалбата се е понижила с повече от 40% спрямо предходната година
  • ако съотношението лихвен дълг/личен капитал надвишава 1 съгласно Годишния Финансов Отчет

Друга полезна информация за паричните потоци в компанията към 30.09.2021 включва:

  • Консолидирана печалба – 14 403 лв.
  • Консолидирани приходи – 53 982 лв.
  • Консолидирани активи – 25 474 лв.
  • Консолидиран капитал – 18 828 лв.

Ако желаете да си закупите акции на компанията, която стои зад оператора Палмс бет, може да се свържете с мениджъра по предлагането. Така ще заявите своето желание за покупка. Палмс бет върви по стъпките на доста европейски бетинг компании, които отдавна са на фондовата борса. Това определено може да се смята като стъпка напред за бранда, която може да доведе до нов тласък в неговото развитие.

Видяно 106 пъти

Автор

Кристиян Кюлюнков
Кристиян Кюлюнков
Сертифициран Експерт
Кристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.