Betano Вземи бонуса

Лудогорец гони втори пореден успех на полуфинал

Отборът на Лудогорец е на победа от 13-ата си рекордна шампионска титла, но предвид страхотната форма на играчите и успешната им серия от 13 победи поред в елита, със сигурност ще иска да постигне и дубъл.

За да спечелят обаче разградчани за четвърти път Купата на България, те първо трябва да преодолеят Хебър, който е един стегнат и дисциплиниран тим под ръководството на Любослав Пенев.

Лудогорец е абсолютен фаворит в сблъсъка от две срещи с пазарджиклии, но не бива да забравя, че на полуфинал вече е бил отстраняван от Пенев, когато водеше ЦСКА.

Лудогорец
Лудогорец (Снимка: БТА)

Иначе това ще бъде осмия полуфинал в надпреварата за „орлите“ и четвърти пореден, в който те ще гонят втори успех поред в тази фаза.

Още в първия си елитен сезон – 2011/2012, Лудогорец успява да вдигне за първи път титлата и Купата, като в турнира стига до решителната битка след успех на полуфинала срещу Септември с 4:1 в Симитли.

Иван Стоянов открива за гостите, след почивката Кристиан Кабаселе вкарва автогол, а автогол на Теро Мантула връща интригата, но само за кратко, тъй като пак Стоянов и Михаил Александров поставят точка на спора.

На финал Лудогорец бие Локомотив Пловдив с 2:1 и вдига трофея. Даксон извежда „черно-белите“ напред в 18-ата минута, но с два гола на Марселиньо в рамките на осем минути – между 71-вата и 79-ата, обратът става факт.

През 2013/2014 двата тима за втори път излизат един срещу друг на полуфинал и Лудогорец ликува за втори път. Йерун Луму извежда домакините напред в първия двубой в Разград, а след почивката Христо Златински фиксира крайното 2:0 от дузпа.

В реванша под тепетата Локо печели с 1:0 след попадение Мартин Камбуров през второто полувреме, но с общ резултат 2:1 Лудогорец стига до последния мач, който печели с 1:0 срещу Ботев Пловдив след гол на Роман Безяк в 58-ата минута и вдига Купата за втори път.

Впоследствие „орлите“ губят полуфинала през 2014/2015. Шампионът прави 0:0 с Левски у дома, а в столицата отстъпва с 0:1 след гол на Аниете в последните секунди.

През 2016/2017 Лудогорец не среща проблеми с Литекс на полуфинала, след като първо го отнася с 4:0 у дома. Точни за успеха са Върджил Мисиджан, Густаво Кампаняро, Александър Василев и Жуниньо, който оформя крайния резултат още в 34-тата минута.

Лудогорец
Лудогорец (Снимка: БТА)

В реванша разградчани са още по-убедителни и печелят със 7:0. Жоао Пауло и Клаудио Кешеру записват хеттрик, а Мисиджан вкарва един път.

На финала Лудогорец губи от Ботев Пловдив с 1:2. Омар Косоко и Антонио Вутов дават два гола преднина на „канарчетата“, а Клаудио Кешеру връща едно попадение в 80-ата минута, но то се оказва и последното в мача.

През 2020/2021 Лудогорец не се справя с ЦСКА, въпреки че първата среща на „Армията“ завършва 1:1. Гостите остават с 10 души на терена, след като Бърнард Текпетей е изгонен с втори жълт картон, а в 78-ата минута Тиаго Родригес се разписва за 1:0. Пет минути по-късно обаче Каули Оливейра изравнява.

В Разград ЦСКА води на почивката с 2:0 след попадения на Тиаго Родригес и Георги Йомов, а в 76-ата минута Елвис Ману намалява, но домакините не успяват да докарат срещата до продължения.

През 2021/2022 Лудогорец губи на свой терен от Левски с 2:3 в един от най-оспорваните полуфинални двубои. Кирил Десподов е автор на откриващия гол, но след почивката Драган Михайлович и Билал Бари са точни и извеждат гостите напред. В 80-ата минута двата отбора остават с по 10 души, след като с втори жълти картони от игра са отстранени Антон Недялков и Хосе Кордоба.

В добавеното време Пиерос Сотириу превръща отсъдената дузпа в гол за 2:2, но в 99-ата минута Марин Петков също е точен от бялата точка и носи успеха на Левски, който печели и ответната среща с 1:0 с гол на Уелтон в 3-тата минута.

Не по-малко драматичен е и последния полуфинал с участието на Лудогоред през 2022/2023.

„Орлите“ печелят с 2:1 срещу Черно море на „Тича“, въпреки че Алекс Фернандес извежда домакините напред в резултата в 13-ата минута. Още до края на първото полувреме обаче Густаво Нонато и Игор Пластун са точни обрата, а в 84-тата минута Стефан Велев получава директен червен картон и „моряците“ завършват с 10 души.

В Разград Черно море повежда чрез Васко Панайотов в 55-ата минута, но две по-късно Спас Делев бележи с глава за 1:1. Също с глава обаче се разписва и Матеус Машадо в последната пета минута от добавеното време и праща мача в продължения.

В тях гол не пада, а при дузпите играчите на Лудогорец показват хладнокръвие и железни нерви и излизат краен победител. От бялата точка бележат последователно Оливие Вердон, Бърнард Текпетей, Тодор Неделев и Кайо Видал, доката Атанас Илиев от Черно море шутира над вратата, а удара на Едгар Пашеко е спасен от Симон Слуга. От варненци вкарва единствено Алекс Фернандес, но с общ резултат 7:6 Лудогорец е на финал.

Там разградчани надделяват срещу ЦСКА 1948 с 3:1, след Кайо Видал опъва мрежата два пъти до почивката. През второто полувреме Ивайло Чочев намалява, но в 82-рата минута Матиас Тисера реализира третото попадение за Лудогорец и му донася трета Купа.

vs live

Легално и верифицирано
излъчване на живо

Безплатна регистрация, без реклами! Регистрация
НА ЖИВО
-

Прогнози

No tips added yet, be the first!

Мачове на отборите

СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор
СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор

Мач Превю

ще се изправи срещу отбора на в мач от сезон /1. Началото на двубоя между и е насрочено за 01 January 1970 от 12:00ч.Тук ще откриете повече информация преди двубоя, включително статистика, H2H резултати, факти преди мача и класиране. Данните ще ви бъдат от полза да прецените правилно своята прогноза за и в този мач.

Шансовете на двата тима

Използвайки актуални данни за двата отбора и нашата база от сведения със статистическа информация, можем да ви предложим някои полезни детайли около шансовете на и в този мач.

В последните 10 мача на във всички турнири, тимът записа победи в 0 от срещите и загуби 0.

Статистиката за в последните им 10 мача от всички надпревари показва победи 0, равенства 0 и загуби 0. Преглед на броя отбелязани попадения в последните 10 мача показва, че бележи средно по 0.0 гола на мач. Статистиката от резултатите на сочи, че тимът постига средно по 0.0 гола на мач.

vs Head-to-head

Head to Head статистиката на срещу показва 1 предишни сблъсъка. Броят на победите за в тези мачове е 0, докато е спечелил 0 от тях. Равенствата са 0 от тях. Последният мач помежду им се игра на 01 Jan 1970, когато крайния резултат завърши : .

Факти за мача

    - Livestream

    За да гледате срещу на живо безплатно, кликнете на бутона по-долу и прегледайте списъка с футболни мачове на живо днес.

    Гледай На Живо

    Ако срещата е налична с livestream картина на живо, ще може да я стартирате според условията на букмейкъра малко преди началото на мача.

    Като алтернатива, може да прегледате ТВ програмата на местните спортни канали и да проверите кои мачове ще се излъчват на живо по телевизията. Ако не разполагате с възможността да гледате мача на срещу на живо, винаги може да изберете някой от препоръчаните букмейкъри и да проследите случващото се в срещата с наличните графики на живо (Match Tracker) и live статистики.

    ⭐ТОП БОНУСИ ЗА ДЕНЯ⭐100% до 250 лв. + 50 лв. Freebet Вземи
    300лв СПОРТ бонусВземи
    50 Безплатни ВръткиВземи