Страхотен Крумовград написа историята

Играта, резултатите и класирането на Крумовград ще са останат без съмнение като едни от най-запомнящите се моменти в това елитно първенство.

Още в първия си сезон в групата на майсторите крумовградци написаха история, и вече няма да има голямо значение дали ще продължат участието си с плейофи в първата шестица, което е по-вероятно да се случи, или ще се борят докрай за седмото място, което дава право на бараж за Лига на конференциите.

Крумовград
Крумовград (Снимка: БТА)

Това, което най-много отличава Крумовград е, че постига всичките си успехи дотук с грамотен футбол и единствено със спортно-технически достойнства, и когато всеки непредубеден фен гледа неговите съдържателни продукции, му се иска да има повече такива отбори у нас.

Защото колкото повече са те, толкова по-интересен и по-оспорван би бил шампионата, а може би и качеството би се вдигнало.

До този момент през сезона Крумовград прави и нещо немислимо за новак, като е регистрирал серия от 12 елитни мача поред без загуба – 7 победи и 5 равенства. По този показател тимът е втори след Черно море, който не загуби в 13 поредни срещи – 8 победи и 5 равни. Трети е Лудогорец с 11 победи от 11 мача.

Безспорно най-голямата заслуга за това привлекателно лице на Крумовград е на Станислав Генчев, който показа, че един клуб може да печели, ако в него треньорът е основната фигура и има изрядно финасиране и организация.

От своя страна пък и Крумовград помогна на Генчев да върне доброто си треньорско име, след като имиджът му малко се срина след неудачите с Ботев Пловдив.

В Крумовград обаче Генчев бе оставен да работи на спокойствие и получи пълна свобода, което дава желаните резултати.

Наставникът постепенно успява да убеди своите подопечни в идеите си, за да могат те да ги пресъздават на терена, като най-общо изисква от тях да са агресивни в двете фази, да държат топката и да я разиграват бързо, а когато я изгубят, да опитат да си я върнат по най-бързия начин с преса.

Станислав Генчев
Станислав Генчев: (Снимка: БТА)

Още в края на есенния полусезон Крумовград загатна какво може да постигне, след като приключи годината с победи над Берое с 1:0 у дома и ЦСКА 1948 с 3:0 в Бистрица.

А след направената пълноценна зимна подготовка и привлечените опитни и класни попълнения, крумовградци направо полетяха напролет. Те тръгнаха с три поредни победи, две от които над двата пловдивски клуба, а после не загубиха от Левски в столицата.

Впоследствие Крумовград продължи да трупа точки, като към този момент няма загуба на чужд терен в 6 поредни мача – 2 победи и 4 равенства.

Разбира се, всичко това нямаше да бъде възможно и без стойностните футболисти, с които Крумовград разполага във всяка една линия.

Важно е също да се отбележи, че Генчев разчита на едно основно ядро от 16 играчи, които на терена са подредени по любимата му схема 3-5-2. Но не само тактическата постройка, а изпълненението на поставените задачи и отборната игра допринасят нещата за крумовградци да им се получават по най-добрия за тях начин.

Лидер на Крумовград безспорно е централният нападател Алекс Колев, който не само е един от водещите голмайстори в елита, но стигна и до националния отбор. До него в атака пък кариерата си възроди Димитър Тонев, който бе на път на похаби своя талант на пейката на родния си Ботев Пловдив, а бразилците Патрик Луан и Диего Рапозо също вършат добра работа и релизираха ценни голове.

Алекс Колев
Алекс Колев (Снимка: БТА)

В средата на терена изпъкват Серкан Юсеин, бразилеца Ренан Ареяш, Жак Пехливанов и халф-бековете Вячеслав Велев и Джунейт Али, както и привлечения през зимната пауза Момчил Цветанов, който дава солидни опции както за халф-бек, така и за вътрешен полузащитник.

Стабилна и сигурна изглежда и защитата, в която пред рутинирания вратар Янко Георгиев са Божидар Кацаров, хърватина Матей Шимич и кариоката Клайдер Машедо. Добри алтернативи в ариерграда са още Лукаш Сантана Дош Сантош и Калоян Пехливанов.

След всичко казано дотук, ако се налага да обобщим, Крумовград не само разширява футболната география у нас, но и дава стимул на децата от малките градове как може да сбъдват футболните си мечти.

А хората пък в Крумовград с нетърпение вече очакват да завърши реновирането на местния стадион, за да продължат техните любимци да пишат приказката си на терена и пред техните очи.

Тази приказка може да продължи, стига в Крумовград да продължат да надграждат върху основите на този успешен отбор, които положиха през последните единайсет месеца.

vs live

Легално и верифицирано
излъчване на живо

Безплатна регистрация, без реклами! Регистрация
НА ЖИВО
-

Прогнози

No tips added yet, be the first!

Мачове на отборите

СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор
СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор

Мач Превю

ще се изправи срещу отбора на в мач от сезон /1. Началото на двубоя между и е насрочено за 01 January 1970 от 12:00ч.Тук ще откриете повече информация преди двубоя, включително статистика, H2H резултати, факти преди мача и класиране. Данните ще ви бъдат от полза да прецените правилно своята прогноза за и в този мач.

Шансовете на двата тима

Използвайки актуални данни за двата отбора и нашата база от сведения със статистическа информация, можем да ви предложим някои полезни детайли около шансовете на и в този мач.

В последните 10 мача на във всички турнири, тимът записа победи в 0 от срещите и загуби 0.

Статистиката за в последните им 10 мача от всички надпревари показва победи 0, равенства 0 и загуби 0. Преглед на броя отбелязани попадения в последните 10 мача показва, че бележи средно по 0.0 гола на мач. Статистиката от резултатите на сочи, че тимът постига средно по 0.0 гола на мач.

vs Head-to-head

Head to Head статистиката на срещу показва 1 предишни сблъсъка. Броят на победите за в тези мачове е 0, докато е спечелил 0 от тях. Равенствата са 0 от тях.Последният мач помежду им се игра на 01 Jan 1970, когато крайния резултат завърши :.

Факти за мача

    - Livestream

    За да гледате срещу на живо безплатно, кликнете на бутона по-долу и прегледайте списъка с футболни мачове на живо днес.

    Гледай На Живо

    Ако срещата е налична с livestream картина на живо, ще може да я стартирате според условията на букмейкъра малко преди началото на мача.

    Като алтернатива, може да прегледате ТВ програмата на местните спортни канали и да проверите кои мачове ще се излъчват на живо по телевизията. Ако не разполагате с възможността да гледате мача на срещу на живо, винаги може да изберете някой от препоръчаните букмейкъри и да проследите случващото се в срещата с наличните графики на живо (Match Tracker) и live статистики.

    ⭐ТОП БОНУСИ ЗА ДЕНЯ⭐100% до 250 лв. + 50 лв. Freebet Вземи
    300лв СПОРТ бонусВземи
    50 Безплатни ВръткиВземи