ЦСКА с тежка визита в негостоприемния Кърджали

ЦСКА се връща към шампионатните си ангажименти след фиаското с Ботев Пловдив за Купата на България. „Червените“ гостуват на Арда в Кърджали, където традиционно не се чувстват никак добре. Срещата между кърджалийци и столичани е в неделя от 20:15 часа и с нея се закрива редовният дял на първенството. Мачът ще се излъчва в ефира на „Диема Спорт“ и ще бъде ръководен от опитния съдия Валентин Железов.
Определено двата тима невинаги дават атрактивни сблъсъци и често присъстват минимални резултати или нулеви равенства. Срещата сега има още един акцент. Новият треньор на ЦСКА – Стамен Белчев, се връща на „Арена Арда“. Преди няколко години хасковлията бе начело на „сините“ от Родопите, когато проектът се развиваше.

Равенства, равенства…

Предстои мач номер 5 между Арда и ЦСКА в Кърджали. „Сините“ от Родопите са в елита от 2019 година и затова бройката е толкова скромна към този момент. Любопитното е, че от четирите изиграни двубоя има цели три равенства. Липсата на домакинска победа вероятно не е най-голямата изненада на света. Изненадващо обаче е, че ЦСКА взе първия си успех в родопския град едва в последната среща на „Арена Арда“. Под ръководството на Саша Илич „армейците“ надделяха с 3:1 срещу отбора от Кърджали.
Саша Илич
Саша Илич

„Хиксовете“ в Кърджали досега са от всякакъв вид и във възходяща линия. Без голове и скромно 0:0 през сезон 2019/20. В следващата кампания равният е 1:1, а година по-късно 2:2.

Стамен Белчев ще търси ново начало

Гореспоменатият Белчев освен че се завръща в Кърджали, ще прави и дебют в efbet Лига за ЦСКА. Преди броени дни някогашният нападател изведе „червените“ в мач за Купата, загубен с 0:1 от Ботев Пловдив. Остава утехата, че има реванш на „Христо Ботев“.
В шампионата обаче няма доигравания, защото надпреварата е маратон. А ЦСКА трябва да гони второто място и участие в квалификациите за Лига Европа на всяка цена. С уважение към силния сезон на Черно море, но „червените“ в Европа са марка. И всичко различно от добро представяне се приема изключително тежко. Историческият евробоец на България – това е ЦСКА.
Стамен Белчев
Стамен Белчев (Снимка: БТА)

Задачата пред Белчев не е лесна, но не е и непосилна. Изоставането от „моряците“ е само точка. Наред с това, когато Железов даде началния съдийски сигнал на Арда – ЦСКА, играчите в червено вече ще знаят резултата от мача на варненци.

Проблемите в дефанса

ЦСКА отново ще излезе с прекроена защита. Иван Турицов не тренира с тима и това оголва дясната зона в пореден мач. Там е възможно да бъде преквалифициран за пореден път Браян Кордоба или пък да се изявява някой от „обичайните заподозрени“ – Емануел Шакич и Тибо Вион. Зимното попълнение Мартин Стойчев също е аут и то задълго. Младокът вероятно няма да играе изобщо през календарната 2024 година.
ЦСКА Брадли де Нойер
ЦСКА Брадли де Нойер

Добрата новина свързана с бековете е, че Брадли Де Нойер е готов за повече от четвърт час игра и може да запише сериозно количество минути вляво на отбраната. Нидерландецът страдаше от същата травма, с която сега ще се бори и Стойчев.

Силата на Арда

Кърджалийският тим е изключително добър домакин през пролетта и няма загуба на „Арена Арда“. И при Александър Тунчев, и при Николай Киров съставът на Арда е много солиден пред върлите си фенове. В гостуванията нещата не седят по същия начин и преди седмица бе генерирана загуба от Лудогорец с 0:2, а представянето също бе далеч от прилично.
Николай Киров
Николай Киров (Снимка: БТА)

Киров и момчетата му вече нямат шанс за шестицата, но седмото място е на едва няколко пункта разстояние и борбата ще е ожесточена. Арда вече има опит с преборванията за бараж, завоювайки един. Целта пред кърджалийции оттук нататък ще е именно това, скритата сила също.

Прогноза: Мачът ще завърши с под 2.5 гола.

vs live

Легално и верифицирано
излъчване на живо

Безплатна регистрация, без реклами! Регистрация
НА ЖИВО
-

Прогнози

No tips added yet, be the first!

Мачове на отборите

СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор
СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор

Мач Превю

ще се изправи срещу отбора на в мач от сезон /1. Началото на двубоя между и е насрочено за 01 January 1970 от 12:00ч.Тук ще откриете повече информация преди двубоя, включително статистика, H2H резултати, факти преди мача и класиране. Данните ще ви бъдат от полза да прецените правилно своята прогноза за и в този мач.

Шансовете на двата тима

Използвайки актуални данни за двата отбора и нашата база от сведения със статистическа информация, можем да ви предложим някои полезни детайли около шансовете на и в този мач.

В последните 10 мача на във всички турнири, тимът записа победи в 0 от срещите и загуби 0.

Статистиката за в последните им 10 мача от всички надпревари показва победи 0, равенства 0 и загуби 0. Преглед на броя отбелязани попадения в последните 10 мача показва, че бележи средно по 0.0 гола на мач. Статистиката от резултатите на сочи, че тимът постига средно по 0.0 гола на мач.

vs Head-to-head

Head to Head статистиката на срещу показва 1 предишни сблъсъка. Броят на победите за в тези мачове е 0, докато е спечелил 0 от тях. Равенствата са 0 от тях.Последният мач помежду им се игра на 01 Jan 1970, когато крайния резултат завърши :.

Факти за мача

    - Livestream

    За да гледате срещу на живо безплатно, кликнете на бутона по-долу и прегледайте списъка с футболни мачове на живо днес.

    Гледай На Живо

    Ако срещата е налична с livestream картина на живо, ще може да я стартирате според условията на букмейкъра малко преди началото на мача.

    Като алтернатива, може да прегледате ТВ програмата на местните спортни канали и да проверите кои мачове ще се излъчват на живо по телевизията. Ако не разполагате с възможността да гледате мача на срещу на живо, винаги може да изберете някой от препоръчаните букмейкъри и да проследите случващото се в срещата с наличните графики на живо (Match Tracker) и live статистики.

    ⭐ТОП БОНУСИ ЗА ДЕНЯ⭐100% до 250 лв. + 50 лв. Freebet Вземи
    300лв СПОРТ бонусВземи
    50 Безплатни ВръткиВземи