Нов кръг от Висшата лига и мегасблъсък на „Уембли“ за ФА Къп в събота

Време е за полуфиналите на най-стария футболен турнир в света – ФА Къп, но ни очакват и мачове от английската Висша лига, макар и в намален вариант. Манчестър Юнайтед, Челси и Манчестър Сити играят на Уембли, което означава, че за уикенда са насрочени общо седем срещи от Лигата.

34-ият кръг в първенството ще предложи три двубоя в събота и четири в неделя, най-вече заради европейското участие на отборите в средата на седмицата, като Астън Вила, Уест Хем Юнайтед и Ливърпул вече гледат към уикенда след изпитанията си в четвъртък вечер.

Ключовият етап от тази кампания вече настъпи, като всеки мач е от значение във всяка една част от таблицата. В събота ще наблюдаваме два двубоя, които ще имат сериозни последици в битката за изпадане.

Има също страхотен полуфинал за ФА Къп. Първият от двата полуфинала за ФА Къп този уикенд изправя Манчестър Сити срещу Челси. Мечтите на Хосеп Гуардиола да изведе отбора си до втори пореден требъл бяха убити в сряда, когато бяха елиминирани на ¼-финалите Шампионската лига от Реал Мадрид след дузпи. „Сините“ на Маурисио Почетино ще бъдат много по-свежи и биха могли да разчитат на физическо предимство, като са един от малкото отбори, които все още нямат загуба от Сити през този сезон.

Уулвърхемптън пък ще се изправи срещу борещия се за титлата Арсенал на „Молиню“ в късния мач. „Артилеристите“ претърпяха ужасни осем дни преди днес, отпадайки от Европа в средата на седмицата, след като бяха победени и от Вила миналата неделя. Те могат да се върнат на върха с три точки този уикенд, тъй като само победа ще бъде достатъчна за хората на Микел Артета в битката за титлата.

Висша лига: Шефилд Юнайтед – Бърнли, 17:00 часа

Шефилд Юнайтед и Бърнли са окупирали последните две позиции в класирането, преди да се срещнат на „Брамал Лейн“ в събота следобед. „Остриетата“ са твърдо на 20-ата позиция, но със сигурност станаха малко по-конкурентни, откакто Крис Уайлдър се завърна. Спасението обаче изглежда вече почти невъзможно, след като Шефилд изостава с десет точки от Нотингам Форест, който е първият отбор над чертата. Тимът не е вкусвал победата пък от 10 февруари, когато за последно беше надигран друг новак в лицето на Лутън Таун.

Оцеляването също изглежда малко вероятна и за Бърнли, след като ужасна вратарска грешка ги спря да изпуснат две ценни точки у дома срещу Брайтън миналия уикенд. Тимът на Венсан Компани, който няма победа от средата на месец март, е 19-и с шест точки изоставане от Нотингам.

Кадровите проблеми не са един или два за Уайлдър и Шефилд. Аут за днешната среща са контузените Крис Башъм, Джордж Балдок, Том Дейвис, Даниел Джебисън, Джон Игън, Макс Льов и Рийс Норингтън-Харис, а под въпрос ще бъдат Джейсън Богъл, Райън Брюстър и Джак Робинсън.

От състава на Компани отсъстващи са Амин Ал Дахил, Джордан Байер, Лука Колеошо, Аарън Рамзи и Нейтън Редмънд, който лекуват травми.

Това се очертава да бъде доста завързан двубой и затова коефициентите на букмейкъра Betano изглеждат изравнени. Този за победа на Шефилд е 2.72 срещу малко по-ниския 2.47 за Бърнли. Равенството бива оценено на 3.60.

Висша лига: Лутън Таун – Брентфорд, 17:00 часа

Брентфорд успокои феновете си от опасенията си за изпадане с победа над Шефилд Юнайтед последния кръг, което бе първи успех за отбора на Томас Франк от началото на февруари. „Пчеличките“ все още може отново да бъдат въвлечени в битката, ако загубят от Лутън. Лондончани заемат 15-ото място към момента и имат преднина от седем точки пред днешния си съперник, който е именно първият отбор под чертата.

„Шапкарите“ пък се не предават, събирайки точки, където могат. Роб Едуардс би определил този мач като такъв, който е напълно възможно да бъде спечелен. Подобен развой би пратил Лутън извън зоната на изпадащите, тъй като разликата със 17-ия Нотингам е само точка изоставане за новаците. Проблемът за тях е, че от края на януари до днес Лутън има само една победа в общо 12 мача в този период.

Няма спор, че „шапкарите“ са един от най-сериозно ударените от контузии отбори. В лазарета остават куп играчи, сред които Елайджа Адебайо, Мадс Юл Андерсен, Амари’и Бел, Джейкъб Браун, Марвелос Накамба, Чидози Огбене, Гейбриъл Ошо и Даниел Потс, докато капитанът Том Локиър продължава да се възстановява от сърдечните си проблеми. С шанс да бъдат на пейката поне имат Алберт Самби Локонга и Теден Менги.

Томас Франк пък няма да може да разчита на Джош Дасилва, Бен Мий, Рико Хенри, Кристиан Ньоргард и Аарън Хики, които си имат своите физически проблеми, докато Кристоф Айер остава под въпрос.

Гостите от Брентфорд получават предимство от букмейкъра Betano с коефициент за победа от 2.12, докато този за Лутън е 3.15. Ставката за „хикс“ тук е определена на 3.80.

ФА Къп, ½-финал: Манчестър Сити – Челси, 19:15 часа

Първият полуфинал за ФА Къп през този сезон противопоставя актуалния носител на трофея Манчестър Сити и Челси на „Уембли“ в Лондон.

„Гражданите“ влизат в сблъсъка през уикенда, след като имаха тежко домакинство на Реал Мадрид в сряда вечерта. За тяхно съжаление, мечтата им за втори пореден требъл се изправи, след като „Лос бланкос“ ги отстраниха на ¼-финалите в Шампионската лига след дузпи, а решаващата дузпа за испанския гранд отбеляза бившият защитник на Челси Антонио Рюдигер.

Челси пък се насочва към този двубой, след като постигна най-категоричната си победа в ерата на Маурисио Почетино досега. Коул Палмър отново заблестя и, отбелязвайки четири гола при успеха с 6:0 над Евертън в понеделник вечер.

Тези два отбора завършиха наравно и в двете си срещи във Висшата лига този сезон, като „сините“ от Лондон се надяват да направят нещо по-запомнящо се в събота в сравнение с предишното им участие на „Уембли“, където бяха победени във финала на Карабао Къп от „децата“ на Ливърпул.

В състава на Сити под въпрос ще бъде единствено голмайсторът Ерлинг Халанд, за когото Гуардиола потвърди, че има мускулна травма, която е получил срещу Реал и затова е бил сменен на старта на продълженията. Испанецът пък може да направи някои промени в състава след 120-те минути игра срещу Реал Мадрид в сряда. Джон Стоунс, Матео Ковачич, Хулиан Алварес и Жереми Доку влязоха от резервната скамейка в средата на седмицата и е вероятно да получат шанс от първата минута днес. Матеус Нунш и Рико Луис също биха могли да спечелят титулярно място.

Аксел Дисаси и Енцо Фернандес се върнаха към тренировки, след като пропуснаха победата на Челси срещу Евертън. И двамата се очаква да започнат от първата минута днес. „Сините“ обаче остават без важни играчи като Рийс Джеймс, Ромео Лавия, Уесли Фофана, Кристофър Нкунку, Леви Колуил и Лесли Угочукву, но вратарят Робърт Санчес и Рахийм Стърлинг се очаква да бъдат в групата за двубоя, след като се възстановиха от грип.

Както стана ясно и по-рано, Челси не загуби нито един от двата си мача срещу Сити във Висшата лига през кампанията (4:4 на „Стамфорд Бридж“ и 1:1 на „Етихад“) и може да станем свидетели на изненада тук. „Гражданите“ имат доста натоварен график, на което би трябвало да са свикнали, но пък Челси ще се възползва от предимството си на допълнителната почивка, след като нямаше европейски ангажименти през седмицата. Гуардиола ще направи промени, което може да отвори шанс за лондончани да измъкнат победата и да играят финал.

Въпреки това, Манчестър Сити получава сериозно предимство от букмейкъра Betano, който оценява победата на „гражданите“ на 1.62, докато коефициентът за Челси е 5.10. Равенството пък оценено на 4.25. И двата отбора може да опитат да спечелят още в редовното време, така че гол/гол със ставка от 1.57 е също добра опция за залог.

Висша лига: Уулвърхемптън Уондърърс – Арсенал, 21:30 часа

Арсенал се завръща в действие във Висшата лига с гостуване на „Молиню“ в събота, тъй като те пътуват за ключов сблъсък с Уулвърхемптън, а целта им е да се завърнат на върха в таблицата. Момчетата на Микел Артета имаха неприятни осем последни дни, след като първо загубиха от Астън Вила у дома в първенството, преди да отпаднат на ¼-финалите в Шампионската лига след загуба от Байерн Мюнхен на „Алианц Арена“. Лондончани остават на две точки зад лидера Манчестър Сити, но преобладаващото усещане е, че само шест победи от шест мача евентуално ще им стигнат, ако искат да спечелят първата си титла в Лигата от 20 години насам.

„Вълците“ все още изпитват затруднения да се възстановят от драматичното си отпадане на ¼-финалите за ФА Къп от Ковънтри Сити, като отборът на Гари О’Нийл не успя да спечели четирите си предишни мача във Висшата лига. Въпреки това, Уулвс седят на отличната за тях 11-а позиция и все още дори имат шанс да се намесят в борбата за европейските клубни турнир. Към момента разликата със седми Манчестър Юнайтед е седем точки.

Домакините ще бъдат без Педро Нето, който отново има проблеми с контузии този сезон. Португалското рило обаче може да се завърне в някакъв момент следващия месец. Раян Аит-Нури е под въпрос с травма на прасеца, след като пропусна равенството срещу Нотингам Форест миналия уикенд. Жан-Рикнер Белгард също лекува контузия в глезена. Крейг Доусън може да пропусне срещата заради проблем със слабините. Той остана неизползван резерва на „Сити Граунд“.

Арсенал няма сериозни проблеми с контузии, като единственият сигурен отсъстващ е лятното попълнение Юриен Тимбър. Натовареният график обаче означава, че Артета ще трябва да направи няколко промени по състава си след мача в Мюнхен. Очакванията са, че Леандро Тросард, Емил Смит Роу и Томас Партей ще получат шанс да започнат от първата минута.

Арсенал не се намира в добър момент и несъмнено ще бъдат изтощени преди този мач след отпадането от Шампионската лига в сряда. Техните последни изяви през второто полувреме сочат към отбор, който вече е изтощен физически, а графикът им бе много натоварен този месец. „Вълците“ също изпитват трудности след международната пауза през март, като се усеща липсата на звезда като Педро Нето.

Въпреки това, „Молиню“ е много трудно място за гостуване на топ отборите през този сезон, а Арсенал може да е следващият, който да го усети. Евентуално равенството срещу Уулвърхемптън може да убие мечтата на Арсенал за титлата окончателно тук.

Няма да е изненада, като кажем, че Арсенал влиза като фаворит на букмейкъра Betano с коефициент за победа от 1.33 срещу 9.25 за Уулвс. За да няма победител, трябва да бъде изпълнена ставката за равенство от 5.20. Очаква се домакините да играят компактно в отбрана, така че „артилеристите“ ще бъдат затруднени и коефициентът за под 3.5 гола от 1.52 спокойно може да се пробва.

Програма за мачовете от 34-ия кръг във Висшата лига и полуфиналите във ФА Къп:


Събота, 20 април:

Висша лига:

17:00 часа | Шефилд Юнайтед – Бърнли

17:00 часа | Лутън Таун – Брентфорд

21:30 часа | Уулвърхемптън Уондърърс – Арсенал

ФА Къп:

19:15 часа | Манчестър Сити – Челси

Неделя, 21 април:

Висша лига:

15:30 часа | Евертън – Нотингам Форест

17:00 часа | Кристъл Палас – Уест Хем Юнайтед

17:00 часа | Астън Вила – Борнемут

18:30 часа | Фулъм – Ливърпул

ФА Къп:

17:30 часа | Ковънтри Сити – Манчестър Юнайтед

Очаквайте в неделя превюта за останалите мачове от кръга от Висшата лига и ФА Къп!

vs live

Легално и верифицирано
излъчване на живо

Безплатна регистрация, без реклами! Регистрация
НА ЖИВО
-

Прогнози

No tips added yet, be the first!

Мачове на отборите

СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор
СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор

Мач Превю

ще се изправи срещу отбора на в мач от сезон /1. Началото на двубоя между и е насрочено за 01 January 1970 от 12:00ч.Тук ще откриете повече информация преди двубоя, включително статистика, H2H резултати, факти преди мача и класиране. Данните ще ви бъдат от полза да прецените правилно своята прогноза за и в този мач.

Шансовете на двата тима

Използвайки актуални данни за двата отбора и нашата база от сведения със статистическа информация, можем да ви предложим някои полезни детайли около шансовете на и в този мач.

В последните 10 мача на във всички турнири, тимът записа победи в 0 от срещите и загуби 0.

Статистиката за в последните им 10 мача от всички надпревари показва победи 0, равенства 0 и загуби 0. Преглед на броя отбелязани попадения в последните 10 мача показва, че бележи средно по 0.0 гола на мач. Статистиката от резултатите на сочи, че тимът постига средно по 0.0 гола на мач.

vs Head-to-head

Head to Head статистиката на срещу показва 1 предишни сблъсъка. Броят на победите за в тези мачове е 0, докато е спечелил 0 от тях. Равенствата са 0 от тях.Последният мач помежду им се игра на 01 Jan 1970, когато крайния резултат завърши :.

Факти за мача

    - Livestream

    За да гледате срещу на живо безплатно, кликнете на бутона по-долу и прегледайте списъка с футболни мачове на живо днес.

    Гледай На Живо

    Ако срещата е налична с livestream картина на живо, ще може да я стартирате според условията на букмейкъра малко преди началото на мача.

    Като алтернатива, може да прегледате ТВ програмата на местните спортни канали и да проверите кои мачове ще се излъчват на живо по телевизията. Ако не разполагате с възможността да гледате мача на срещу на живо, винаги може да изберете някой от препоръчаните букмейкъри и да проследите случващото се в срещата с наличните графики на живо (Match Tracker) и live статистики.

    ⭐ТОП БОНУСИ ЗА ДЕНЯ⭐100% до 250 лв. + 50 лв. Freebet Вземи
    300лв СПОРТ бонусВземи
    50 Безплатни ВръткиВземи