Betano Вземи бонуса

Георги Велинов пред Nostrabet: ЦСКА първо ще бие врага, а после и Ботев

Ако преди години някой беше казал, че нито единият измежду ЦСКА и Левски няма да се бори за шампионската титла, щяха да го определят за футболен лаик.

Реалностите обаче в днешно време са такива, че „червените“ гонят второто място в настоящото първенство, а техният враг – четвъртото.

В събота вечните съперници излизат за пореден път един срещу друг в ожесточено Вечно дерби и по този повод Nostrabet.com потърси легендарния вратар на ЦСКА Георги Велинов, за да разкрие своите очаквания за предстоящия сблъсък.


Г-н Велинов, кой е фаворит за съботния мач?

– По принцип моментното състояние в тези дербита и класирането не е от значение, но аз все пак смятам, че ЦСКА разполага с повече спортно-технически аргументи да спечели. Ние имаме и психологическо предимство, след като сме в добра серия срещу тях от четири срещи поред без загуба, в които записахме две победи и две равенства, и допуснахме само един гол.

Кои футболни аргументи в полза на ЦСКА визирате?

– Според мен ЦСКА разполага с малко по-голяма индивидуална и отборна класа, и играе по-добре като отбор. Това е основното и би трябвало да ни е достатъчно да излезем краен победител, дори да се наложи да преминем през трудни периоди на терена.

Как трябва да играе ЦСКА, за да спечели?

– Със сърце и душа. Важно ще бъде да издържим на напрежението в началото, да сме ефективни в завършващата фаза и да сведем до минимум грешките в защита.

Притеснява ли Ви формата на Матиас Фаетон, който е централен нападател, а е вкарал само два гола напролет?

– В събота ще вкара третия (усмихва се). Вижте, към него очакванията бяха големи и може би това му повлия на психиката. Но пък в никакъв случай не може да се твърди, че не ни е полезен. Той е мощен физически, увлича защитниците и създава пространства за хората зад него и около него. Отиграванията му също са правилни. За мен лично е въпрос на време да започне да бележи по-редовно.

Какво мислите за норвежкото трио Хайнц-Скаршем-Линдсет?

– За ЦСКА е прекрасно е, че разполага с такива класни играчи, тъй като когато са едновременно на терена, опасностите пред вратата на съперника идват от различни места. Отделно пък единият, ако няма ден, другите двама ще имат и пак става сложно за отборите, които са срещу нас.

Вярвате ли на Стамен Белчев?

– Един треньор все пак е зависим от резултатите и ако ЦСКА печели докрая и вдигне Купата, не виждам причина Стамен да не остане.

Като казахте Купата, ЦСКА първо трябва да елиминира на полуфинала Ботев. Имат ли сили армейците да изиграят два мача на високо ниво в рамките само на 5 дни – първо дербито, а след това и реванша за Купата в Пловдив?

– Имат не само сили, но и потенциал да го направят и вярвам, че ще го постигнат. Без значение дали ще се направят ротации в състава и какви. Първо, ще бием Левски, а после ще отидем под тепетата да заличим този гол пасив и да стигнем до финала, където всички трибуни на стадиона ще бъдат в червено.

Г-н Велинов, защо ЦСКА отново не стана шампион?

– Анализите ще ги направи ръководството след края на сезона, но за мен причините са няколко. Основната е, че загубихме много точки в срещите с основните конкуренти. За капак дойдоха и тези три загуби през пролетния дял във Варна и двете в София от Локомотив Пловдив и Пирин. Със сигурност е имало напрежение вътре в тима, но това са неща от кухнята и няма как да ги знаем. Ние виждаме това, което се случва на терена и коментираме играта и резултатите, а те в повече от най-важните срещи не бяха такива, каквито им се искаше на всички цесекари.

Кои играчи са длъжници на отбора?

– Не е редно сега преди тези два мача да казвам това, което мисля, за да не взривя атмосферата в съблекалнята, но определено има няколко такива футболисти, които според мен повече няма да бъдат част от ЦСКА, след като завърши първенството.

Провален ли ще е сезонът за ЦСКА, ако не спечели Купата?

– Не ми се мисли за такъв сценарий, че няма да ликуваме с този трофей. Може и да е вторият по сила у нас, но все пак е трофей.

Какво бихте казали на феновете на ЦСКА?

– Първо, искам да им кажа, че разбирам тяхното разочарование, след като ЦСКА не е на върха. Но искам да им припомня, че ЦСКА е преминавал и през много по-трудни периоди в историята си и е успявал да ги преодолее. За мен публиката на ЦСКА е най-добрата и най-вярната, тъй като винаги подкрепя нашите момчета и в хубаво, и в лошо. Убеден съм, че нашите фенове ще продължат да бъдат зад отбора, както са го показали през годините, и нека да вярват, че скоро ЦСКА ще се завърне там, където му е мястото.

vs live

Легално и верифицирано
излъчване на живо

Безплатна регистрация, без реклами! Регистрация
НА ЖИВО
-

Прогнози

No tips added yet, be the first!

Мачове на отборите

СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор
СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор

Мач Превю

ще се изправи срещу отбора на в мач от сезон /1. Началото на двубоя между и е насрочено за 01 January 1970 от 02:00ч.Тук ще откриете повече информация преди двубоя, включително статистика, H2H резултати, факти преди мача и класиране. Данните ще ви бъдат от полза да прецените правилно своята прогноза за и в този мач.

Шансовете на двата тима

Използвайки актуални данни за двата отбора и нашата база от сведения със статистическа информация, можем да ви предложим някои полезни детайли около шансовете на и в този мач.

В последните 10 мача на във всички турнири, тимът записа победи в 0 от срещите и загуби 0.

Статистиката за в последните им 10 мача от всички надпревари показва победи 0, равенства 0 и загуби 0. Преглед на броя отбелязани попадения в последните 10 мача показва, че бележи средно по 0.0 гола на мач. Статистиката от резултатите на сочи, че тимът постига средно по 0.0 гола на мач.

vs Head-to-head

Head to Head статистиката на срещу показва 1 предишни сблъсъка. Броят на победите за в тези мачове е 0, докато е спечелил 0 от тях. Равенствата са 0 от тях. Последният мач помежду им се игра на 01 Jan 1970, когато крайния резултат завърши : .

Факти за мача

    - Livestream

    За да гледате срещу на живо безплатно, кликнете на бутона по-долу и прегледайте списъка с футболни мачове на живо днес.

    Гледай На Живо

    Ако срещата е налична с livestream картина на живо, ще може да я стартирате според условията на букмейкъра малко преди началото на мача.

    Като алтернатива, може да прегледате ТВ програмата на местните спортни канали и да проверите кои мачове ще се излъчват на живо по телевизията. Ако не разполагате с възможността да гледате мача на срещу на живо, винаги може да изберете някой от препоръчаните букмейкъри и да проследите случващото се в срещата с наличните графики на живо (Match Tracker) и live статистики.

    ⭐ТОП БОНУСИ ЗА ДЕНЯ⭐100% до 250 лв. + 50 лв. Freebet Вземи
    300лв СПОРТ бонусВземи
    50 Безплатни ВръткиВземи