Betano Вземи бонуса

Бирсент Карагарен пред Nostrabet: Феновете на Локо Пловдив са най-добрите в България

Крилото на ЦСКА 1948, Бирсент Карагарен, даде ексклузивно интервю за сайта Nostrabet.com. Той сподели надеждата си, че „червените“ ще могат да завършат силно кампанията, за да вземат седмото място и да се класират за решителен бараж за европейските клубни турнири.

Карагарен не пропусна да изкаже голямата си обич за феновете на Локомотив Пловдив, които му отдадоха чест, след като той отбеляза срещу „смърфовете“ преди седмица, но не се израдва. Самият футболист си признава, че винаги му е много сложно да играе срещу бившия си клуб.


Здравей, Бирсент! ЦСКА 1948 завърши с добри игри редовния сезон в efbet Лига, но не успя да влезе в топ 6. Има ли известно разочарование в отбора?

– Да, със сигурност има разочарование, защото не искахме да сме на това място. Искахме да се борим за второ, трето или четвърто място. Със сигурност има някакво неудовлетворение, но няма защо да се вайкаме, трябва да гледаме напред. Има малък шанс, ако може да се класираме за бараж за Европа. Ще дадем всичко от себе си до края на първенството.

Показахте силни игри във финалната част на редовния шампионат. Това ли е истинският облик на тима, който ще търсите занапред?

– Да, ще искаме да показваме тази игра. Знаете, всеки мач е труден. Играе се срещу добри футболисти и добри отбори. Ние обаче работим, за да сме на ниво. Преди това също давахме всичко от себе си, за да побеждаваме и да играем силно, но в началото на пролетта не се получаваше. Лошата серия ни тежеше както психически, така и физически. Надявам се, че занапред ще показваме добри игри и най-вече ще побеждаваме, тъй като това е най-важното.

Какво ви попречи да покажете подобно лице в първите кръгове от пролетния дял?

– Повлия ни в не малка степен напускането на основни играчи, неизбежно беше. Изгради се почти нов отбор. Напускането на Ивайло Чочев имаше голямо значение, тъй като той беше най-основният състезател. И останалите напуснали бяха важни, разбира се. Мисля, че за да се върнем на предишното ниво, ще трябва време, защото в момента играят доста млади и перспективни момчета. Ще ни трябва време, за да се групираме и да започнем да се разбираме по най-добрия начин.

Седмото място и бараж за Европа ли е целта до края?

– Да, в момента това е целта. Изпуснахме голямата цел да се борим за второ и трето място. Имахме шансове, но ни удариха тежки месеци. Остана да се борим за седмо място. Убеден съм, че отборът е готов, за да се сбори за това място и да се опитаме да стигнем до бараж.

През уикенда вкара срещу бившия си тим Локо Пловдив, но не се зарадва и беше аплодиран от феновете на „Лаута“. Това ли е най-хубавото за един футболист – да остане в сърцата на феновете на даден отбор?

– Да, лично аз много се разчувствах от този момент. Не само аз – всички в нашия клуб признаха тази сцена. Това е едно уважение, за което няма как да не съм благодарен. Благодаря на феновете на Локо Пловдив, които за пореден път показаха, че са едни от най-добрите в България, за мен най-добрите. Те подкрепят винаги отбора си, независимо от резултата, но и отдават необходимото на футболистите, които са допринесли за успехите. Със сигурност беше много емоциоанлен момент за мен.

По-специални ли са като цяло за теб мачовете срещу Локо Пловдив, от тази гледна точка?

– Да, това е сред най-важните неща за един играч – да бъде уважаван от хората. Поне за мен е много важно. За мен е трудно да играя срещу бившия си клуб. Познавам повечето хора там, прекарал съм повече от 10 година в Пловдив. За мен беше много тежко и така е във всеки мач срещу Локо.

През този полусезон тимът на ЦСКА 1948 беше сериозно подмладен. Колко важно е повече тимове от елита да дават шансове на млади български играчи?

– Да, мисля, че това ще помогне много на българския футбол. Не мисля обаче, че постоянно трябва да играят млади. По този начин започват да го възприемат като даденост и няма да се борят за местата си. Те трябва да имат конкуренция, за да разберат, че нищо няма им се даде на тепсия. Това обаче е пътят за родния футбол – повече български състезатели, перспективни, да играят, за да може да се изгради и силен национален тим.

В ЦСКА 1948 има много младоци. Виждаш ли момчета, които имат възможност да стигат далеч в кариерите си?

– Има доста млади при нас с такива качества. Мога да дам пример с Бойчев, Росен, Теодор – въобще всички, които играят за нас редовно. Те показват едно силно лице. Ясно е, че трябва още много да се работи и да бъдат постоянни.

В последните години националните ни гарнитури до 21-годишна възраст показват чудесни резултати. Знак ли е това за подобрение в работата на школите в цялата страна?

– Да, виждате, че младежите се представят силно. Имаме перспективни футболисти в този набор, които са водещи в клубовете си. Това може само да ни радва и да ни дава поводи да очакваме хубави дни и за мъжкия национален тим. Дано продължават в същия дух и защо не да се класират за Европейско първенство в тази възраст. Имат възможност да го направят – силен състав имат, силно поколение са. Ако слушат треньора, то защо да не успеят.

Ще продължиш ли да си част от ЦСКА 1948 и след лятото?

– Все още нищо не се знае. Ще видим как ще се развият нещата в следващите кръгове. Не мога да кажа какво ще се случи. Още имам договор за година и половина тук, но ако ръководството няма желание да разчита на мен, то ще седнем да се разберем. Всичко зависи от ръководството.

И за финал, Бирсент – какво си пожелаваш до края на сезона и на 2024-а година?

– Пожелавам си най-вече да съм здрав и да мога да играя във всички мачове до края. Дано спечелим всички мачове и да се класираме в Европа.

vs live

Легално и верифицирано
излъчване на живо

Безплатна регистрация, без реклами! Регистрация
НА ЖИВО
-

Прогнози

No tips added yet, be the first!

Мачове на отборите

СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор
СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор

Мач Превю

ще се изправи срещу отбора на в мач от сезон /1. Началото на двубоя между и е насрочено за 01 January 1970 от 00:00ч.

Тук ще откриете повече информация преди двубоя, включително статистика, H2H резултати, факти преди мача и класиране. Данните ще ви бъдат от полза да прецените правилно своята прогноза за и в този мач.

Шансовете на двата тима

Използвайки актуални данни за двата отбора и нашата база от сведения със статистическа информация, можем да ви предложим някои полезни детайли около шансовете на и в този мач.

В последните 10 мача на във всички турнири, тимът записа победи в 0 от срещите и загуби 0.

Статистиката за в последните им 10 мача от всички надпревари показва победи 0, равенства 0 и загуби 0. Преглед на броя отбелязани попадения в последните 10 мача показва, че бележи средно по 0.0 гола на мач. Статистиката от резултатите на сочи, че тимът постига средно по 0.0 гола на мач.

vs Head-to-head

Head to Head статистиката на срещу показва 1 предишни сблъсъка. Броят на победите за в тези мачове е 0, докато е спечелил 0 от тях. Равенствата са 0 от тях. Последният мач помежду им се игра на 01 Jan 1970, когато крайния резултат завърши : .

Факти за мача

    - Livestream

    За да гледате срещу на живо безплатно, кликнете на бутона по-долу и прегледайте списъка с футболни мачове на живо днес.

    Гледай На Живо

    Ако срещата е налична с livestream картина на живо, ще може да я стартирате според условията на букмейкъра малко преди началото на мача.

    Като алтернатива, може да прегледате ТВ програмата на местните спортни канали и да проверите кои мачове ще се излъчват на живо по телевизията. Ако не разполагате с възможността да гледате мача на срещу на живо, винаги може да изберете някой от препоръчаните букмейкъри и да проследите случващото се в срещата с наличните графики на живо (Match Tracker) и live статистики.

    ⭐ТОП БОНУСИ ЗА ДЕНЯ⭐100% до 250 лв. + 50 лв. Freebet Вземи
    300лв СПОРТ бонусВземи
    50 Безплатни ВръткиВземи