Betano Вземи бонуса

Ботев Враца тръгва към чудото

Отборът на Ботев Враца ще опита да сътвори футболно чудо и да оцелее в елита, въпреки че с оглед на точковия му актив и този на отборите преди него в класирането, тази задача изглежда непосилна за изпълнение.

Врачани обаче все пак имат пет мача в плейофите от последната шестица, в които да дадат всичко от себе си и да опитат да ги спечелят.

В първите три от тях победите изглеждат задължителни, за да запазят подопечните на Христо Янев надежди за последните две срещи, които се очертават като малко по-леки, тъй като Етър е изпаднал, а Берое вероятно ще се е спасил и двата тима няма да имат голяма мотивация.

Мартин Бачев
Мартин Бачев (Снимка: БТА)

Но, за да стигне Ботев дотам, първо трябва да си свърши работата, като вземе максимума в първите си три двубоя – гостуване на Пирин в Благоевград, домакинство на Хебър и мач с Локомотив София на „Надежда“.

Обективно погледнато, в момента тези три съперника не изглеждат страшилища и не са непреодолими, нито пък превъзхождат ботевци спортно-технически.

Фактите обаче сочат, че Ботев играе трудно срещу Пирин и Локомотив София този сезон, след като записа три загуби в четири срещи с тях. Врачани победиха благоевградските орлета с 1:0 като гости, но след това изгубиха у дома с 1:2 тази пролет. Срещу Локо пък ботевци отстъпиха два пъти – с 0:1 в първия кръг на „Надежда“ и 0:2 във Враца. Що се отнася до Хебър, там балансът на Ботев е положителен – равенство 1:1 в Пазарджик и успех с 3:2 под Врачанска планина.

Важно е също да се отбележи, че през втория дял в шампионата Пирин е във възход под ръководството на новия си треньор Олександър Бабич и записа 3 победи, 5 равенства и две загуби от Лудогорец и Левски у дома.

Хебър пък се води от доказан специалист, какъвто е Любослав Пенев, и показа, че е в състояние да окаже сериозна съпротива на всеки у нас, а Локомотив София вече има нов наставник в лицето Красимир Балъков, който ще се стреми да повиши мотивацията и да свали напрежението сред „железничарите“, които записаха шест загуби в последните си седем мача.

Дали ще успее, ще покажат резултатите, но във футбола много често сме ставали свидетели на подем при даден даден отбор, който е направил треньорска смяна.

Ботев Враца
Ботев Враца (Снимка: БТА)

Ботев, разбира се, също разполага с аргументи, с които да се противопостави успешно на Пирин, Хебър и столичното Локо.

На първо място играчите на Христо Янев успяха да си върнат увереността в силите и самочувствието след шестте поредни загуби и в последните шест срещи спечелиха 9 точки.

В тях ботевци надделяха пред своите фенове над Хебър и Етър, завършиха наравно като гости с Берое и ЦСКА 1948 и срещу Крумовград у дома и отстъпиха единствено от съименика си в Пловдив.

По-важно е обаче, че Ботев подобри играта си, а Христо Янев се придържа към едно основно ядро от играчи за състава. Янев умее също да избира и печеливши стратегии, и да взема правлините решения в хода на срещите.

Предвид футболистите, които той използва в последно време по схемата 1-4-2-3-1, не е трудно да се предположи, че има само две въпросителни за титулярите, които да излязат в Благоевград.

Те са свързани с това кой измежду Стефан Велев и Даниел Генов да излезе като опорен халф и дали Ласана Н’диайе или Мирослав Маринов да води атаката. Маринов пропусна заради травма последното домакинство, но поднови тренировки и в зависимост от неговото състояние Янев ще преценява дали да го използва.

Останалите 9 изпълнители за предстоящия слблъсък изглеждат ясни.

Меси Биатомусока
Меси Биатомусока (Снимка: БТА)

Пред вратаря Красимир Костов ще са Браян Мендоса, Меси Биатомусока, Мартин Бачев и Мартин Ачков, Мартин Смоленски ще е дефанзивен полузащитни, пред него по двата фланга ще бъдат Марко Мажуга и Клери Сербер, а Браян Переа ще е зад централния нападател.

През този век в групата на майсторите Ботев има и още една победа в петте си двубоя като гост на Пирин, освен тази, която взе миналата есен.

Тя е постигната с 5:3 на 21 май 2022 година, след като хеттрик за гостите реализира Юлиан Ненов, а по веднъж точни са Йоан Бауренски и Стефан Гаврилов.

Мачът Пирин – Ботев Враца е утре (петък) от 20 часа в Благоевград и за него букмейкърите дават предимство на домакините.

Efbet например приема залози за успех на пиринци при ставка 2.30, а равният и трите точки за врачани са оценени на по 3.30.

В Winbet коефициентите са 2.25 за пиринци, 3.45 за равен и 3.40 за победа на врачани.

vs live

Легално и верифицирано
излъчване на живо

Безплатна регистрация, без реклами! Регистрация
НА ЖИВО
-

Прогнози

No tips added yet, be the first!

Мачове на отборите

СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор
СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор

Мач Превю

ще се изправи срещу отбора на в мач от сезон /1. Началото на двубоя между и е насрочено за 01 January 1970 от 00:00ч.

Тук ще откриете повече информация преди двубоя, включително статистика, H2H резултати, факти преди мача и класиране. Данните ще ви бъдат от полза да прецените правилно своята прогноза за и в този мач.

Шансовете на двата тима

Използвайки актуални данни за двата отбора и нашата база от сведения със статистическа информация, можем да ви предложим някои полезни детайли около шансовете на и в този мач.

В последните 10 мача на във всички турнири, тимът записа победи в 0 от срещите и загуби 0.

Статистиката за в последните им 10 мача от всички надпревари показва победи 0, равенства 0 и загуби 0. Преглед на броя отбелязани попадения в последните 10 мача показва, че бележи средно по 0.0 гола на мач. Статистиката от резултатите на сочи, че тимът постига средно по 0.0 гола на мач.

vs Head-to-head

Head to Head статистиката на срещу показва 1 предишни сблъсъка. Броят на победите за в тези мачове е 0, докато е спечелил 0 от тях. Равенствата са 0 от тях. Последният мач помежду им се игра на 01 Jan 1970, когато крайния резултат завърши : .

Факти за мача

    - Livestream

    За да гледате срещу на живо безплатно, кликнете на бутона по-долу и прегледайте списъка с футболни мачове на живо днес.

    Гледай На Живо

    Ако срещата е налична с livestream картина на живо, ще може да я стартирате според условията на букмейкъра малко преди началото на мача.

    Като алтернатива, може да прегледате ТВ програмата на местните спортни канали и да проверите кои мачове ще се излъчват на живо по телевизията. Ако не разполагате с възможността да гледате мача на срещу на живо, винаги може да изберете някой от препоръчаните букмейкъри и да проследите случващото се в срещата с наличните графики на живо (Match Tracker) и live статистики.

    ⭐ТОП БОНУСИ ЗА ДЕНЯ⭐100% до 250 лв. + 50 лв. Freebet Вземи
    300лв СПОРТ бонусВземи
    50 Безплатни ВръткиВземи