50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Емил Велев пред Nostrabet: Младежите дават надежда за бъдещето, мачовете на истината за Левски предстоят

Легендарният бивш наставник на Левски, Емил Велев, даде ексклузивно интервю за сайта Nostrabet.com. Той сподели впечатленията си от представянията на мъжкия и младежкия национален тим по време на паузата за националните тимове. Специалистът е особено обнадежден от представянето на младите „лъвчета“, които още имат шанс за класиране на Евро 2025.

Велев отговори и на въпросите за представянето на Левски през пролетния полусезон в efbet Лига. Според бившия наставник на „сините“ тепърва ще се види дали столичани действително ще имат сили за място в топ 2, имайки предвид тежките мачове, които им предстоят.


Здравейте, господин Велев! Националният отбор при мъжете взе победа и равен от контролните мачове срещу Танзания и Азербайджан. Как Ви се стори представянето?

– Представянето беше добро, нямаше много напрежение в тези мачове. Илиан екпериментира със състава, също. Имаше настроение в играта, което е радващо и е нещо различно от времето преди Илиан да дойде начело на националния ни тим. Изчезна напрежението сред футболистите. Видяха се хубави неща, но и се видя, че сме далеч дори и от средното европейско ниво, към момента.

Доста хора гледаха неодобрително на тези проверки, но в Лигата на нациите предстоят сходен тип предизвикателства, срещу сходни по класа отбори. Полезни ли бяха за екипа на Илиан Илиев тези дуели?

– Трябва да кажем, че предстоят и по-тегави контроли, включително и срещу Румъния, където нещата ще са една идея по-сложни. Трябва да сме реалисти и да знаем, че няма как Бразилия, Испания или Франция, например да се съгласят да играят с нас, просто не е реалистично. С който и да играем, трябва да се представим подобаващо и постоянно да вдигаме нивото.

Заформя ли се един гръбнак на националния ни тим, около който да се гради занапред? Става дума за играчи като Десподов, Алекс Петков, Илия Груев-младши, Ивайло Чочев?

– Нещата още не са доизбистрени, защото още нямаме десен и ляв бек, титулярни. Антов игра отдясно в единия мач, което ми беше малко странно, но Илиан така беше преценил. Мисля, че може да се погледне към израелското първенството, където един Йоан Стоянов играе много добре. Той може да играе като десен бек. Има и още едно момче с български паспорт, който играе за Апоел Йерусалим. От младежите пък Патрик Габриел-Галчев показа добри неща, така че измежду тези играчи вероятно ще се избира. За предните позиции не говорим, там нямаме кой знае колко варианти.

Внася ли присъствието на Илиан Илиев малко повече спокойствие и авторитет?

– Мисля, че като характер той е такъв човек. Показва го и в Черно море. По-спокоен е, гледа да не напряга нещата, самият той поема голяма част от отговорността. Знаеше, че трябва да изглеждаме прилично в двете срещи, независимо дали противникът беше Танзания, или Азербайджан. Има още неща обаче, които трябва да се наместят. Като цяло посоката на развитие изглежда позитивна, засега.

Антон Недялков навярно ще е оптимален вариант за левия фланг на защитата, но в момента е контузен…

– Да, той е най-добрият защитник в България от няколко години насам. Засега обаче е контузен, така че ще трябва да се търсят алтернативи. Похвално е поведението на младежкия национален отбор, откъде се очакват футболисти за първия отбор. Вижда се напредък, а вече имаме и по-сериозни шансове за достигане до европейски финали.

Точно изпреварвате следващия ми въпрос. Какво Ви направи най-сериозно впечатление от този дуел с Полша?

– Доста стабилно седеше отборът. Преди месеци изпуснахме и Германия да победим на стадион „Славия“. Остават ни още два мача срещу Полша и Германия, така че шансовете ни за класиране са реалистични, при достатъчно добри изяви и резултати. В такъв случай може да се видим на Европейско първенство за младежи, което не се е случвало от много години.

Това е втори или трети пореден национален тим в тази възраст, който се представя много достойно. Атестат ли е това за подобрение в работата с юноши у нас?

– Разбира се, че е атестат. Мога да дам пример с Израел, които стигнаха до предна фаза на юношески турнири в последните години, сега бяха на косъм от класиране на Евро 2024, въпреки войната, която бушува. Те играят в Кипър и Унгария своите домакински мачове, но нивото остава високо. Така че със сигурност младежите са бъдещето при нас.

Кои от играчите в този тим имат най-голям потенциал за развитие?

– Тези, които играха в последните мачове, всички са сериозни момчета. Марин Петков, Шопов, Галчев може да се включат отлично и в мъжкия тим. Не са само те, има и други играчи. Ще видим в бъдеще на кои състезатели ще заложи Илиан Илиев. Хубаво е, че Илиан и Александър Димитров се бяха разбрали най-добрите ни състезатели при младежите да не се качват на този етап при мъжете, а да помогнат в битката за Европейско.

Знаем, че връзката между мъжете и младежите е тясна и има плавна интеграция на някои от по-младите играчи в мъжкия национален тим..

– В миналото е имало много скандали между треньорите на мъже и младежи, което не би трябвало да се случва. Когато младежите имат шанс за класиране, то непременно трябва да играят най-добрите състезатели, а едва след това да се търси изява в мъжкия национален отбор. Би трябвало всичко да се случва естествено. Не би трябвало за няколко контроли на мъжете да се лишават младежите от най-сериозните си състезатели. Добре е, че двете ръководства сега са се разбрали.

По-светло ли е бъдещето, с оглед на всички добри изяви на младежките формации от последните години?

– Би трябвало да е така. Имаме доста добри играчи и въпросът е само да се знае кой кога да бъде използван.

Да погледнем и към положението в efbet Лига, където мачовете се подновяват. Остана ли истинска интрига в битката за първото място, или Лудогорец контролира събитията?

– Според мен Лудогорец е с едни гърди напред пред ЦСКА, Черно море и Левски. Не виждам други тимове да се наместват в битката. Разградчани имат солиден аванс и не смятам, че ще се случи нещо там. Може да има някакви промени в битката за второто място.

Може ли Левски да се намеси в битката за топ 2? 13 точки от 15 възможни през пролетта вероятно подсказват, че това е реалистично…

– Да, ако не бяха спечелени толкова точки досега, то нямаше изобщо да говорим за второ място към момента. Разбира се, истината е, че съперниците бяха доста непретенциозни – отбори, които се борят за спасение. От мача със Славия насетне ще се види истинското лице на тима. Левски играе трудно срещу отбори като Лудогорец, ЦСКА, Черно море, дербито със Славия също винаги е тежко. За момента не мога да съм категоричен за нивото на „сините“, нека минат тези мачове. Левски е фаворит срещу Славия, очаквам и стадионът да е пълен. Дано домакините се поздравят с победа.

И за финал, господин Велев – какво си пожелавате за родния футбол през тази година?

– Пожелавам по-позитивно мислене. Всичко минава обаче и през успехи. Новият президент на БФС каза, че гоним класиране за Световното в Америка, така че има някаква цел. Само чрез гоненето на високи успехи, може да се израстне. Това ще се постигне само с тренировки и труд.

vs live

Легално и верифицирано
излъчване на живо

Безплатна регистрация, без реклами! Регистрация
НА ЖИВО
-

Прогнози

No tips added yet, be the first!

Мачове на отборите

СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор
СъстезаниеДомакински отборРезултат/ВремеГостуващ отбор

Мач Превю

ще се изправи срещу отбора на в мач от сезон /1. Началото на двубоя между и е насрочено за 01 January 1970 от 12:00ч.Тук ще откриете повече информация преди двубоя, включително статистика, H2H резултати, факти преди мача и класиране. Данните ще ви бъдат от полза да прецените правилно своята прогноза за и в този мач.

Шансовете на двата тима

Използвайки актуални данни за двата отбора и нашата база от сведения със статистическа информация, можем да ви предложим някои полезни детайли около шансовете на и в този мач.

В последните 10 мача на във всички турнири, тимът записа победи в 0 от срещите и загуби 0.

Статистиката за в последните им 10 мача от всички надпревари показва победи 0, равенства 0 и загуби 0. Преглед на броя отбелязани попадения в последните 10 мача показва, че бележи средно по 0.0 гола на мач. Статистиката от резултатите на сочи, че тимът постига средно по 0.0 гола на мач.

vs Head-to-head

Head to Head статистиката на срещу показва 1 предишни сблъсъка. Броят на победите за в тези мачове е 0, докато е спечелил 0 от тях. Равенствата са 0 от тях.Последният мач помежду им се игра на 01 Jan 1970, когато крайния резултат завърши :.

Факти за мача

    - Livestream

    За да гледате срещу на живо безплатно, кликнете на бутона по-долу и прегледайте списъка с футболни мачове на живо днес.

    Гледай На Живо

    Ако срещата е налична с livestream картина на живо, ще може да я стартирате според условията на букмейкъра малко преди началото на мача.

    Като алтернатива, може да прегледате ТВ програмата на местните спортни канали и да проверите кои мачове ще се излъчват на живо по телевизията. Ако не разполагате с възможността да гледате мача на срещу на живо, винаги може да изберете някой от препоръчаните букмейкъри и да проследите случващото се в срещата с наличните графики на живо (Match Tracker) и live статистики.

    ⭐ТОП БОНУСИ ЗА ДЕНЯ⭐100% до 250 лв. + 50 лв. Freebet Вземи
    300лв СПОРТ бонусВземи
    50 Безплатни ВръткиВземи