Петър Лесов пред Nostrabet: Казах на Кобрата как да победи Джошуа

Nostrabet.com
0 коментара
интервю с Петър Лесов

Петър Лесов е олимпийски и европейски шампион по бокс. Той е един от най-успешните треньори у нас, а наскоро получи и най-високото държавно отличие в областта на спорта “Венец на победителя”. Лесов до ден днешен е най-младият българин, който е печелил олимпийска титла. Пред Nostrabet той говори за предстоящата битка на най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев със световния шампион Антъни Джошуа.


Очаквате ли най-накрая да се състои мачът между Джошуа и Пулев? Има подписан договор, но заради коронавируса пак се заговори за смяна на мястото, а и за отмяна на двубоя…

– Това се чува, но мисля, че най-накрая срещата ще се състои. Може и да не е в Лондон, но ще я има.

Какви са очакванията Ви за този двубой?

– Според мен и двамата са с равни шансове. Джошуа беше доста по-добър, но след загубата от Руиз и един нокаут, който е получил в спаринг, го гледам, че е по-предпазлив. Гледа да не пуска много удари, опитва с единични. Кобрата може да го излъже.

Кои са силните и слабите страни на Кубрат Пулев?

– Преди слабото място беше защитата му. Той нямаше подходящи спаринг партньори и ги мачкаше всичките. Но виждам, че сега е поработено върху това. Поговорих с него преди десетина дни и му казах, че с единични удари няма да може да го победи. Трябва да прави комбинации от по 3-4 удара: подготвя атаката, следват веднага 3-4 удара… Трябва да играе с повече удари и това ще му донесе успех. Единичните няма да подействат срещу Джошуа.

А кои са силните и слаби страни на Джошуа?

– Силната му страна е, че е подвижен, има добър удар. Проблемът му е, че хваща 1-2 удара, но веднага след тях сваля лявата ръка. Което Кубрат трябва да използва и точно на тези следващите два удара в комбинацията трябва да разчита. Затова казвам с повече удари – два удара, Джошуа сваля лявата ръка, още два удара. Ако вкара хубав десен – печели. Трябва да насочи силата си към вторите два удара, за да има успех.

Тактиката или директният бой надделява в мачове за световната титла?

– Най-важното е да си спокоен на ринга. Някои са спокойни преди мача, но се качват на ринга и прегарят от напрежение. Може би Кубрат беше така в мача с Кличко. Не мислеше за защитата, хвърли се и получи онзи удар. Тогава си беше и повярвал много, а не беше готов за такъв мач.

Сега готов ли е?

– Мисля, че да. Наблюдавам го, докато тренира тук. Отнася се добре и мисля, че има добри шансове за победа.

Ако мачът е без публика, кой ще има предимство?

– Смятам, че липсата на хора в залата ще помогне на Кобрата. Той ще се чувства по-добре, защото знаем, че Джошуа има много фенове.

Следите ли като цяло тежката категория? Джошуа и Фюри уговарят двубои за всички титли, но дали някой може да им обърка плановете?

– Възможно е. Не трябва да забравяме и Усик. Съжалявам, че не можах да му гледам първия двубой в категорията, но той може да се намеси сериозно. Гледам, че много хора не са впечатлени от първата му среща, но той играе така винаги. Гледа да спечели с малко и да не получава и толкова удари. Според мен си е изиграл правилно мача. Ние сме тренирали много време заедно, познавам го. Той не се натяга, важно му е да бие, няма значение как.

Как гледате на завръщането на ринга на легенди като Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши?

– На тези години е опасно. Тялото не е същото, клетките не реагират по същия начин. Но там това се прави за пари. Дано не се случи нещо лошо.

Видяно 33 пъти
Nostrabet.com

Nostrabet.com

Напишете мнение

Няма мнения, бъдете първия коментирал!