Първа футболна лига вече ще се казва EFBET Лига

Логото на Ефбет Лига

Най-елитният български турнир по футбол – Първа футболна лига, вече ще се казва Efbet Лига. Това стана ясно на съвместна пресконференция между Българския футболен съюз, представители на Efbet и управителя на „Футбол Про Медия“, която държи правата за излъчване на турнира.

Новината идва точно преди старта на новия сезон, а двете страни са подписали договор за идните две години.

Маркетинговият директор на Ефбет Емил Кънев обяви, че основната цел на компанията е да промени изцяло облика на първата футболна дивизия у нас. Той подчерта, че двете страни ще се стараят да я направят по-привлекателна за младата аудитория у нас.

Заедно с новото име, първенството ще получи и по-модерно лого, съобразено с емблемата на букмейкъра.

„Работихме в кратки периоди, за да създадем лого, което да бъде на европейско ниво. Главната цел е средствата, които влагаме, да бъдат изразходвани добре. Помагаме на редица отбори от Първа, Втора, Трета, а дори и на тимове от окръжните групи. Не е прецедент едно първенство да бъде кръстено на спонсор. Идеята е нашите средства да се разпределят между клубовете и за развитието на спорта“, каза Кънев.

Маркетинговият директор на компанията сподели още, че клиентите на букмейкъра могат да очакват нови промоции от Ефбет, свързани изцяло с предстоящия сезон на efbet лига.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов пък коментира, че съюзът си поставя за цел да изчисти имиджа на елитния футбол у нас.

„Стремим се към справедливост. Наблюдаваме значително намаляване на броя сигнали за уговорени мачове. През миналия сезон бяха 2-3, което в сравнение с минали години е драстично по-ниско“, заяви Попов.

Той категорично не вижда основания в предположенията, че спонсорството на Ефбет може да доведе до конфликт на интереси. Участниците в пресконференцията посочиха, че подобна практика се среща често в света на спорта.

Спортната секция и онлайн казиното на Efbet са сред най-предпочитаните от българските играчи и компанията категорично е затвърдила лидерските си позиции на пазара. По тази причина не е изненада, че брандът търси нови начини за популяризация, чрез които да привлече още повече клиенти.

До момента най-големият български букмейкър вече е спонсор на няколко отбора, които играят в Ефбет Лига. Освен футболни тимове, компанията подпомага още баскетболни и волейболни клубове, а наскоро бе учредена и Национална боксова лига Ефбет.

Вход в Efbet

Първа футболна лига вече ще се казва EFBET Лига
Рейтинг 4.6 от 5 мнения

Елица Мартинова

Елица Мартинова е един от членовете на екипа ни, който се занимава със създаването, оформянето и публикуването на ревюта. Има известен опит в областта на залаганията и се интересува по-задълбочено от мобилните апликации на различните букмейкъри.

Напишете Вашето ревю

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X