Кои са основателите на Bet365?

Kristiyan Kyulyunkov
0 коментара
новини за Bet365 от Nostrabet

Букмейкърската компания Бет365 е една от най-популярните в света на хазартната индустрия. Брандът не веднъж се е доказвал като топ букмейкър чрез своите разнообразни предложения. Бет365 е доста известен и у нас. Компанията е печелила редица отличия за най-добър оператор на различни конкурси. За нея работят повече от 3500 души, а марката е позната на целия свят. Кой обаче стои зад нея? Кой я управлява? Време е да поговорим за основателите на Bet365, хората, заради които компанията съществува. Те са част от семейство Коутс.

Как започва всичко?

Историята започва през 80-те години на ХХ век. През 1974 г. бизнесменът Питър Коутс разработва свой бизнес с верига от локални обекти за залози. Това се случва във Великобритания. Бизнесът му се развива добре, а през 1995 г. Денис Коутс, дъщерята на Питър, се превръща в управител на семейния бизнес. Тя се занимавала и със счетоводството на локалните пунктове. Работата за нея била добра, но наследила предприемаческия си дух от баща си, Денис съзряла нова възможност.

През 2000 г., в градчето Стоук-он-Трент, Денис Коутс е в основаната за разработването на платформа за спортни залози, която се появява на бял свят през 2001 г. Новата платформа носи името Bet365. Компанията няма как да стартира без взетия заем на стойност 15 мил. паунда от банката RBS. Като залог, семейство Коутс поставили своите пунктове за залози. Само 4 години след създаването на Bet365 всички локални обекти са продадени на друг британски букмейкър – Coral. Сделката е на стойност 40 мил. британски лири, което е достатъчно да бъде върнат заема към RBS и да се вложат свежи инвестиции за прогреса на Bet365.

В този момент, ако компанията не беше успяла да постигне нужния ръст, това можеше да доведе до трудни времена за семейство Коутс. Случва се обаче точно обратното. През 2012 г. Bet365 вече е сред лидерите в бранша, след като отчита годишен оборот от спортни залози на стойност 12,2 милиарда лири. Приходите от тази сума са 646 милиона паунда, докато оперативната печалба се равнява на 116,5 милиона британски лири. Огромната сума се явява чиста печалба за компанията дори след като са платени 130 милиона във вид на такси към правителството. Приходите на бранда в следващите години продължават своя растеж, като за 2016 г. са отчетени 2 милиарда приходи. Така компанията се утвърждава като лидер в индустрията.

Към сайта на Bet365

Коя е Денис Коутс?

Денис е родена през 1967 г. и както споменахме, е в основите за създаването на bet365. Тя завършва специалност иконометрия в Университета на Шефилд. Знанията ѝ помагат да управлява успешно бизнеса на баща си в продължение на няколко години, но за нея това не е достатъчно. Тя се заема с разработката на нов продукт, който в последствие се превръща в марка за милиарди.

Денис е омъжена за Ричард Смит, като и в наши дни тя продължава да бъде най-големия акционер в Bet365. Състоянието ѝ е оценено на 4,1 милиарда долара, което я поставя на 474-то място сред най-богатите хора на света към края на Юни 2017.

Какво е сегашното положение на семейство Коутс

В наши дни семейство Коутс е известно с управлението си на елитния футболен клуб Стоук Сити. Bet365 държи основна част от акциите на клуба, като през 2012 г. става основен спонсор и се повява на екипите на отбора, а през 2016 г. компанията ребрандира и името на стадиона им. Питър Коутс в момента се води като собственик на Стоук Сити, а синът му Джон Коутс и дъщеря му Денис също са част от управлението.

През 2012 г. семейството основава дарителската фондация към Bet365, която подпомага редица благотворителни проекти и събития.

Bet365 е позната компания на всички свързани със спортните залагания онлайн. Няма и как да е иначе, след като брандът е толкова популярен в тези среди. Началото му определено е било трудно, а бъдещето неясно, но упоритостта и поетите рискове от страна на семейство Коутс превръщат Bet365 в това, което е сега.

Видяно 35 пъти
Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Напишете мнение

Няма мнения, бъдете първия коментирал!