Онлайн букмейкърите са готови да помагат повече за справянето с хазартната зависимост

Kristiyan Kyulyunkov
0 коментара
онлайн букмейкъри подпомагат борбата с хазартна зависимост

Историите около проблемите на онлайн залагащите стават все повече в последно време. Те идват най-вече от чужбина, понеже там медийното им отразяване е по-голямо, но въпреки това тези истории и преживявания са напълно истински и могат да се случат навсякъде. Доста се коментира и слабото участие на онлайн операторите в справянето с тези проблеми, но при последните разговори се стигна до заключение, което доказва противното. При последните обсъждания как да се намали броя на хазартно зависимите, букмейкърите предложиха да инвестират повече лични средства, за да помогнат в това начинание.

През последните години броят на залагащите нараства, като това се дължи най-вече на все по-достъпните възможности за онлайн залози. С това обаче се увеличава и броят на хората, които развиват зависимост към хазарта. У нас подобни проблеми са рядко срещани, но в чужбина те са доста по-осезаеми. Във Великобритания постоянно се коментира как да бъде решен този проблем, като в дебата участват не само независими организатори в защита на хазартно зависимите, но и представители на букмейкърите. На последния подобен форум някои от водещите онлайн букмейкъри в целия свят се обединиха около идеята да влагат повече парични средства за справянето с проблемите за развиване на зависимост.

Същността на решението, което операторите взеха, е увеличаване на сумата от 0.1% на 1% от генерираната печалба на годишна база. Това прави 1000% увеличение в сумата, която ще се дарява, така че ясно си личи желанието на водещите букмейкъри да подпомагат подобни инициативи. Сред имената, които се включиха в идеята да отделят част от приходите си за тази кауза, са Ladbrokes, William Hill и Bet365, който има валиден лиценз и у нас. Очакванията са спонсорираната сума да стигне до 90 милиона британски лири. Целта на букмейкърите и тяхната идея е не само да помогнат на вече зависимите, но и да предпазят залагащите от развиване на подобно заболяване. Голяма част от тази сума ще бъде инвестирана в обучения за залагащите как да избегнат зависимост и да приемат хазарта като начин на забавление.

От друга страна, позицията на хората, които стоят срещу букмейкърите, е твърда спрямо техниките, които операторите използват за привличане на повече залагащи. Според тях безплатните залози и бонуси, които често се предлагат от водещите букмейкърски къщи, са средство, което кара един залагащ да прекарва повече време в сайта на букмейкъра и по този начин да прави повече залози. Донякъде може и да са прави, но все пак тези бонус оферти са част от маркетинговите инструменти на компаниите, срещу които няма никакви забрани, така че атаките им могат да бъдат сметнати и за неоснователни.

Изводът от цялата ситуация е, че онлайн букмейкърите все пак са решили да направят нещо добро за своите потребители като им предоставят по-защитена среда, инвестирайки такива суми. За това си действие те заслужават поздравления. Иначе, няма съмнение, че опозицията винаги ще настоява за по-големи суми и по-стриктни мерки за защита от зависимост. Букмейкърите са направили доста по този въпрос и продължават да правят, така че този път те не играят лошия герой в историята.

Видяно 8 пъти
Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Публикуване

Няма мнения, бъдете първия коментирал!