Знаков английски клуб бе поставен под администрация

0
Дарби Каунти
Снимка: twitter

Един от емблематичните футболни отбори в Англия Дарби Каунти е в много тежко финансово състояние и е на ръба на фалита. Това е причината клубът да бъде оставен под администрация, като ще бъдат отнети и 12 точки от актива на „овните“. Санкцията обаче може ида бъде увеличена с още 9 точки.

Дарби Каунти играе в Чемпиъншип, втория футболен ешелон в Англия и към момента заема 16-ата позиция от 24 клуба. С налагането на санкцията, тимът ще се свлече твърдо последен в таблицата.

Въпреки тежката ситуация, старши треньорът на тима Уейн Руни твърдо обяви, че остава в клуба и продължава да работи.

Поставянето под администрация идва, след като клубът първо бе финансово ударен силно от коронакризата, а след това последваха и неуспешни преговори за смяната на собствеността, които текат и до днес. Именно това доведе до тежкото състояние на Дарби Каунти, който е един от традиционните клубове в Англия, съосновател на Английската футболна лига. През последните години под администрация бяха поставяни клубове като Портсмут, Бoлтън, Уигън и др.

Видяно 15 пъти
Алберт Димитров
Алберт ДимитровАлберт Димитров, на 25 години, студент e пo Публицистика и комуникации във Виена. Стажувал е в регионални и национални онлайн медии с ресор спорт.
Коментирай

Няма коментари.