Жребият за Откритото първенство на Австралия закъсня заради Джокович

0
Новак Джокович
Снимка: Twitter

Жребият за основната схема на първия за годината турнир в „Големия шлем“ – Откритото първенство на Австралия, бе отложен с повече от един час в очакване на решението на правителството на страната по казуса с Новак Джокович. Сърбинът, който е водач в схемата, попадна под прицела на властите още при кацането си в Австралия, тъй като не е ваксиниран срещу коронавирус.

Той се появи на базата с медицинско изключение, което е издадено заради преболедуване през декември, в което властите се съмняват. Визата на сърбина бе анулирана, а той бе настанен в хотел за бежанци, където престоя пет дни.

В понеделник Джокович спечели дело в съда за анлуиране на визата, бе освободен и започна тренировки. Неяснотата около съдбата му обаче остава, тъй като той може да депортиран с решение на министъра по имиграционните въпроси Алекс Хоук във всеки един момент.

Видяно 13 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.