Жеков: Камбуров да не се радва, не са ми писали осем гола

0 коментара
Петър Жеков
Снимка: lap.bg

Петър Жеков обяви сензационно, че Мартин Камбуров още не е подобрил рекорда му по голове в елита. Както е известно, Камбуров се разписа срещу Царско село и вече има 254 попадения, с едно повече от носителя на „Златната обувка“.

Но ситуацията може да претърпи драматичен обрат, тъй като Петър Жеков твърди, че в началото на 60-те години на миналия век е вкарал 8 гола за Димитровград.

По подобен начин дълги години се спореше колко гола е вкарал Краля на футбола Пеле.

„Наскоро открих, че имам осем гола, които не са ми написани, заяви Жеков, който е носител на „Златната обувка“. – Аз играя още от 10-и клас. През 1961 година нямаше никаква кореспонденция и оттам идва объркването. Едно радио имаше пред „Балкантурис“ в центъра и след като започваха да предават мачове, всички се събираха там. Всичко съм проучил, имам документи и на английски, и на български, които доказват тези голове.“

Видяно 29 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.