Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Защо Левски бе наказан, а ЦСКА – не?

0
Фенове
Снимка: lap.bg

Наказанието за един мач без публика, което получи Левски, разбино духовете във футбола ни. „Сините“ обявиха, че няма да спазят нареждането и приканиха феновете си да напълнят стадиона, а като един от доводите посочиха, че ЦСКА не получи подобно наказание. Фенове на „червените“ замерваха хора от ръкодоството на ЦСКА 1948 по време на мача помежду им, но отнесоха само парична санкция.

Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Юрий Кучев обясни защо има разлика в наказанията на Левски и на ЦСКА.

„В случая с ЦСКА няма предвидено в правилника наказание за лишаване от домакинство. Такова има, когато има хвърлен предмет, който е докоснал длъжностно лице. А ръководствата на отборите, които са на трибуните, не са длъжностни лица. Това е разликата.

Но размерът на санкцията на ЦСКА е висок, защото е недопустимо да се проявява такава агресия към ръководството на даден отбор. Всичко е описано и някой трябва да си свърши работата“, каза Кучев.

„Делегатът на Левски – ЦСКА е описал и средния пръст на Бусато. Ние трябва да бъдем сезирани за такива неща, иначе няма как да разгледаме случая. Приканвам и журналисти, спортни деятели, а и самите футболисти да сезират Дисциплинарната комисия“, заяви още той.

Видяно 13 пъти

Автор

Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.