Букмейкър на месеца
100% до 250лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
250лв за Спорт
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Зайков направи жест към Левски

0
Гьоко Зайков
Снимка: lap.bg

Бившият вече футболист на Левски Гьоко Зайков направи страхотен жест към „сините“, отказвайки се от 21 500 евро. Националът на Северна Македония взе само една десета от дължимите му суми, като се отказа от останалите в полза на клуба. Причината е, че 26-кратните шампиони са в много тежко състояние.

Централният бранител не попадаше в плановете на Станимир Стоилов и бе получил зелена светлина да си търси нов отбор, за да освободи столичани от високата заплата за техните стандарти. Украинският Ворскла (Полтава) се договори с него, а на тръгване от „сините“, Зайков получи само 2500 евро, въпреки че имаше да взема няколко заплати, траншове и премии на обща стойност около 50 000 лева.

Самият Стоилов остана приятно изненадан от жеста на северномакедонския футболист. „Гьоко е голям мъжкар и човек. Направи страхотен жест към Левски. Можем само да му благодарим“, каза Мъри.

Интересно е, че при подобно на трансферите на предните напуснали лагера в Белек – Борислав Цонев и Мартин Петков, Мъри Стоилов имаше ключово участие, познавайки треньорите на Черноморец (Одеса) и Ворскла. Юношите на „сините“ също оставиха на клуба сериозна сума от дължимите им средства.

Преди лагера в Турция друг централен защитник – Христос Шиелис, също се отказа от голяма сума и не правеше проблеми на Левски, като се раздели по взаимно съгласие със „сините“.

Видяно 36 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.