Забраненото шоу на Митко Митков в ЦСКА

1
Митко Митков
Lap.bg

ЦСКА купи двама офанзивни футболисти през зимния трансферен прозорец. Латиносите Маурисио Гарсес и Браян Морено Алварес ще бъдат използвани по крилата, а понякога вероятно и като централни нападатели.

В клуба разполагат още с флангови играчи като Греъм Кери (може и зад нападателя), Георги Йомов, Йоан Баи и Яник-Сони Вилдсхут.

Не бива да забравяме обаче за един от обещаващите българи, който беше изпратен под наем в Литекс през есента – Митко Митков.

Явно на него няма да се разчита и през пролетния дял. Това стана окончателно ясно, защото едва ли някой отбор в света има нужда от 7 крила.

Въпросът обаче е „защо“.

Митков е много перспективен талант и вече няколко сезона търпеливо чака шанса си.

ЦСКА

Записа минути в официални мачове, вкара един страхотен гол от далечно разстояние срещу Дунав.

Представя се на ниво за младежкия национален отбор.

Вероятно липсата на южоамериканска жилка в него го прави по-малко привлекателен за чуждестранните мениджъри и те не могат да го пласират в чужбина. Това без капка шега.

Митко разполага със страхотна крачка, скорост, центриране, пробива умело. Когато навлезе във форма, може да бъде много полезен на „червените“ и поне равностоен на половината от гореспоменатите имена. За новите двама не можем да говорим преди да сме ги видяли в действие.

Фактът обаче за сега е такъв – шоуто на Митко Митков в ЦСКА се оказва „забранено“. Сезон след сезон, а нищо чудно скоро да последва Тонислав Йорданов, който вече често бележи с екипа на Арда. А можеше да е „деветка“ в Борисовата градина. Той също нямаше латино жилка…

арда кърджали

Видяно 24 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.

Един коментар

Коментирай
  1. Симеон Илиев
    Голът от далечно разстояние го вкара срещу Етър, не срещу Дунав.