Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

За българския футбол и „Автобус на надеждата“ не ще помогне

0
полиция
Снимка: Pixabay

Годините си минават, а у нас сякаш сме останали някъде там в 90-те – последното десетилетие на миналия век. 

От едната страна са футболните хулигани, които се забавляват като изстрелват ракети срещу сектор с майки и деца на мач.

Не за първи път този сезон ултрасите на Левски са част от провокация и хвърляне на пиротехника по съперника. Именно това се случи при победата на техните любимци над Пирин с 3:0.

От другата страна имаме българския полицай, който като усети миризмата на димки и факли, сякаш превключва на друг режим и забравя, че срещу себе си има хора.

Пред очите му вероятно въпросните фенове се превръщат в убийци, знам ли.

Днес няколко свидетели, сред които опитният Петър Занев споделиха, че са видяли как полицаи влачат надолу по стълбите украинеца Володимир Будников.

Горкото момче дойде с „Автубоса на надеждата“ в Благоевград. Беше награден с останалите украинци на полувремето. А сега бере душа в „Пирогов“…


След това набързо беше върнат във „войната“, но около футболния терен. Наричат я английската болест. А тя е съпътствана често и с прикрити недобри деяния от органите на реда.

„Не знам какво е станало горе, но като го свалиха долу го изхвърлиха все едно е някаква кукла, дори не му оказаха първа помощ или да го проверят дали диша. Това е скандало и трябва да търси отговорност от тези „хора“,“ цитираме Петър Занев.

Целият разказ на очевидец можете да видите ТУК.

Трудно е да се асимилира как може да избягаш от ракетите на руснаците, за да стигнеш до Благовград, където да те стрелят с ракети „фенове“, а след това да те влачат и захвърлят като куче хора, на които им се плаща двоен надник в неделя да те пазят.

Нещо е сбъркано много надълбоко в цялата система. Футболът ни има нужда от рестарт или ще трябва да цитираме един друг фен на Пирин на име Капчин.

Видяно 30 пъти

Автор

Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.