Юрген Клоп се забърка в скандал

0
Юрген Клоп
Снимка: Twitter

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се забърка в скандал, след като нарече Купата на Африка малък турнир след победата с 4:0 над Арсенал. Това изказване не остана незабелязано от журналистите от африканския континент и предизвика неизбежна реакция на пресконференцията след петата поредна победа на мърсисайдци в Шампионска лига с 2:0 над Порто, за която се разписаха Тиаго Алкантара и Мохамед Салах.

Клоп бе попитан конкретно да обясни какво точно е имал предвид с това твърдение. „Мисля, че това е обида за играчите, хората и феновете на този континент и смятам, че им дължите извинение“, заяви журналистът Охора Бабатунде от африканска медия, който обвини Клоп, че не би използвал такова определение по повод Европа.

„Не съм имал това предвид, това дори не е близо до идеята в съзнанието ми. Не съм искал да говоря за Купата на африканските нации като малък турнир, нито за Африка като малък континент. Просто губим най-добрите си играчи. Това не е родният ми език, така че може да ме разбирате погрешно“, опита да обясни германецът. 


Видяно 13 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.