Юношите на България трети на Европейското по волейбол

0
България
Снимка: CEV.EU

Националният волейболен отбор на България за юноши до 18 години спечели бронзовите медали на Европейското първенство в Грузия. Талантите на селекционера Виктор Карагьозов направиха страхотен обрат и се наложиха над връстниците си от Сърбия с 3:2 (25:21,18:25, 21:25, 25:11,15:9) в малкия финал в Двореца на спорта в Тбилиси.

Така България подобри класирането си отпреди две години, когато тогавашният ни тим, воден от Марин Стоев, завърши четвърти. „Лъвовете“ също така се класираха за световното първенство в тази възраст догодина.

Най-полезни за България бяха Кристиан Титрийски – 2 блока, 1 ас и 49 % успеваемост в атака, и Александър Къндев с 1 блок, 2 аса, 64 % успеваемост в атака и 62 % позитивно посрещане. Двамата записаха по 24 точки за победата.Видяно 13 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.