Юноша на Арсенал идва в Левски

0 коментара
Левски
Снимка: lap.bg

Левски ще действа по схемата „Драган Михайлович“ и ще се подсили със защитник от АПОЕЛ. Това е 21-годишният Христос Сиелис, пишат медиите в Кипър. В момента той води преговори с гранда от Никозия, за да премине при „сините“ като свободен агент.

Сиелис играе като централен защитник, а Живко Миланов обяви, че му трябва попълнения на този пост, тъй като бе принуден да използва в сърцето на отбраната Симеон Славчев поради липса на сериозна алтернатива за този пост. Отаналите централни защитници са млади и „зелени“ – Георги Александров и Томислав Папазов. Последният дори още не е подписал договор с клуба.

Сиелис е роден в Пафос, но още като дете е привлечен в школата на Арсенал. През 2017 година се мести при юношите на Гримзби, а след това в Шросбъри. Пратен е под наем в Хелисоуън Таун, а през 2019 година се завръща в родината си и става част от АПОЕЛ, където предимно е резерва. В кариерата си има общо 35 мача, в които е вкарал един гол.

Минал е през всички формации на националните отбори на Кипър, а при мъжете има 3 мача – два в Лигата на нациите и дебют в контрола срещу Чехия.

Сиелис има да получава заплати от АПОЕЛ, който в момента е на подготовка в България, и затова се надява, че ще бъде пуснат без пари на „Герена“. Медиите в Кипър твърдят, че Сиелис се е договорил с Левски да получава старата си заплата – 75 000 на сезон. С Левски играчът ще подпише договор за две години.

Наско Сираков потвърди, че ще има такъв трансфер. Шефът дори каза, че вече са постигнали съгласие с кипърския играч. Сираков се надява Сиелис да не бъде последният нов през това лято, тъй като с треньора Живко Миланов непрекъснато обсъждат на кои позиции им трябват попълнения.

Видяно 13 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.