BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Well Done, Уелтон! Бразилската магия в Левски

1
Левски
Снимка: lap.bg

Всеки отбор има нужда от качества, но и малко магия. Има нужда от играч, който да внася различното и нестандартното, който да може да направи от нищо – нещо. Е, Левски намери своя такъв футболист. След доста години лутане и търсене на подобен играч. На моменти „сините“ бяха близо до това. Идваха големи имена, идваха технични играчи. Но освен Габриел Обертан, нямаше друг, който да вкара доза магия. Макар французинът да го правеше само когато поиска.

Цяла зима Мъри Стоилов беше насочил усилия към три имена – Цунами, Илиян Стефанов и Уелтон. В крайна сметка по един или друг начин всеки един от тях е вече на „Герена“ и заема своето място в титулярния състав.

И тримата се справят отлично и за пореден път доказват умението на Стоилов да открива точните играчи. Откроява се обаче Уелтон. Бразилското крило, за което преди пристигнаето му слушахме с ирония: „този ли ще оправи Левски?“, „чака се като месия някакъв нападател от трета лига на Бразилия“ и подобни. Добре, че Мъри не слуша съветите на никой, освен на Цанко Цветанов.

Още при пристигането му Джери Перейра обяви, че Левски е открил новия Жоазиньо, а много хора погледнаха с насмешка на изказването му. Контролните мачове загатнаха потенциала на 24-годишния футболист, а със започването на официалните двубои вече бе ясно – Левски откри своята магия.

Уелтон без проблем може да навърже двама-трима футболисти, може да „счупи“ кръстовете на национали на България (Турицов и Недялков), може да бие с ляв и десен крак, не е егоист и в повече случаи знае кога да стреля и кога да подава. И феновете намериха своя нов герой, но и повод за притеснение. Ако продължава в същия дух бразилецът още следващата зима може да поеме в посока по-голям европейски тим. И ще бъде заслужено. Дотогава Левски трябва да се възползва максимално от качествата му. А Мъри да се оглежда за следващо бижу, което е незабележимо за други. Както стори с Уелтон и Цунами, Илиян Стефанов, Хосе Кордоба и Сундберг.

В Левски вече има магия. А новото „здравей“ в клуба е „Well Done, Уелтон!“.


Видяно 78 пъти

Автор

Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.

Един коментар

Коментирай
  1. Stoyan Rusev
    Да треперят ;) Сняг не се очаква в следващите месеци...има още мачове срещу Литекс.